Hogyan lehet specifikusan franchise McDonalds étterembe jelentkezni dolgozónak?
Itt valami nekem nem klappol... Minden McDonalds Franchise Magyarországon.
Vagy van, amelyeket a McDonalds Magyarország üzemeltet, míg van, melyet magáncégek. De ettől még a McDonalds Franchise része mindkettő.
Mit nem értesz, én nem is kérdeztem semmit :/
A kérdező nincs tisztában a "franchise" szó jelentésével.
A Franchise annyit jelent, hogy van egy anyavállalat (jelen esetben a McDonald’s Corporation Illinoisban), aki nem kíván saját leányvállalatokat létrehozni a világ különböző országában, mégis szeretné terjeszteni az áruját / szolgáltatását. Ilyenkor a franchisor (aki jelen esetben a McDonalds' Corporation) a márkanevét / az üzleti tervezeteit / a termék receptjét / stb... bizonyos feltételek és díj megfizetése mellett átadja a franchisee-nek, aki majd üzemelteti pl. Magyarországon a McDonald's éttermet.
Ezt jelenti a franchise. Magyarországon MINDEN McDonald's étterem franchise, hiszen A McDonald's Corporation nem üzemeltet egyetlen egy éttermet sem az országban, csupán franchise rendszerben - mondjuk úgy - bérlik a jogot.
Amit ti "központi"-nak neveztek azok azok az éttermek, melyeket a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. üzemeltet. Az összes többi meg a JóskaPista 2009 Kft és társai által üzemeltetett éttermek.
Köszi első válaszoló. Igazából mindenki azt írta (kb 5-6 emberke), hogy a franchise helyek jobbak, kevésbé szívatják és dolgoztatják ott agyon az embereket, mint a központiban - ezt sok évig ott dolgozó mekisek írták. Az előrejutás szerintem nem lényeges, tényleg csak nyári melóról van szó, egyébként szeptembertől nem hogy az adott meki, de még az ország közelében sem leszek.
Tehát ha jól értem, konkrétan franchise étterembe személyesen kell elmennem, központi mekis munkához pedig elég a weboldal?
Tyű, hát Neked, kedves "minden McD franchise" szerintem lövésed sincs a franchise rendszerekről... De mondjuk azért elég jól tudod előadni magad, már én is majdnem meginogtam, de sajnos tök baromságokat írsz! A franchise pont az takarja, hogy nagyon jó ez az üzleti modell, ezen a helyen tök beválna, vágjunk bele egy ilyen üzemeltetésébe. De nem 50 étterembe! :D
Leányvállalat pedig általában szokott lenni, ha a cég megjelenik egy külföldi piacon, még akkor is, ha az anyacég franchise-orientáltan gondolkodik!
Tipikusan az az eset, hogy lovesunk sincs, de azert mondjuk a dolgokat :))
De orulok, hogy azert mas is mellem alt a temaban es alatamasztotta amit allitok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!