Miért szidja mindenki a multikat, amikor messze jobban fizetnek, mint a hazai vállalkozások vagy a magyar állam?
Természetesen nem azt állítom, hogy a multicégeknél ne lennének minimálbérért güriző emberek, de nem kellene megfeledkezni arról, hogy a diplomával rendelkező vagy több nyelvet beszélő dolgozók normálisan meg vannak fizetve, és sokszor lehetőségük van a továbbképzésre, előrejutásra, fizetésemelésre.
Ezzel ellentétben a magyar vállalat vagy a közszféra kiszórja havi 100-110 ezer forinttal a képzett, diplomás emberek szemét, az érettségisek meg ott sem kapnak többet havi 75 ezernél.
Ezzel arra akarok utalni, hogy a pótolható, csak érettségivel rendelkező emberek sehol nem keresnének jobban (illetve bocsánat, én dolgoztam gyógyszergyárnál, ahol mindenki minimálbér felett keresett), a diplomásoknak viszont legalább LEHETŐSÉGÜK van arra, hogy normális fizetést kapjanak a multiknál.
Azért nem akarom a hazai cégeket védeni, mert vannak tényleg zsugori főnökök, de sokkal több teher van egy magyar kis-és középvállalkozáson mint egy multin.. Akinek még fizet is az állam, hogy itt sátorozzon le, úgy azért sokkal könnyebb jól fizetni. És nem csak a kereskedelmi multik, de úgy tudom, hogy például a Hankook sem fizeti túl a dolgozóit a benem tartott munkavédelmi és egyéb szabályokról nem is beszélve.
Ha nálunk mindenkit teljes bérrel jelentenének be, akkor valószínűleg a következő hónapban bezárnánk a kaput..
Nem mindegyik multi fizet jobban! Sőt! Amiket én hallottam,egyáltalán nem fizetnek jobban!Lásd pl tesco,lidl
Pedig nekik még fizetnek is,hogy itt legyenek,ill. adókedvezményük van.Gyökeresen meg kell változtatni ezt a hozzáálást a politikában,mert ez a magyar emberek megalázása,kizsigerelése! A maszek azért nem fizet jobban,mert ótvar nagy adót kell fizetnie,amulti meg azért,mert megteheti.(min. bér a békasegge alatt)
Véleményem szerint nem a dolgozók bérével van itt az elsődleges baj.
Sokkal inkább azzal, hogy a "multik" megtehetik, hogy árban alámennek bárkinek, ellehetetlenítik a termelőket, eladhatatlanná teszik a magyar termékeket a külföldről adó nélkül becsempészett áruval.
Nem utolsó sorban a gazdaságot abszolút nem élénkíti, hogy a több milliárd forintos hasznot kiviszik az országból, tehát nem a marad a magyar költségvetésben.
Nézz csak körül: tesco hegyén hátán. Megnyílik egy tesco expressz, bezárnak a kiskereskedők a környéken. Hány embernek adtak munkát? - és mennyitől vettek el?
mert az Igaz Magyar emberek utálják az impdrialistákat
a nyugat hanyatlik, rohad a kapitalizmus
és mi nem leszünk gyarmat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!