Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valaki összeírná a Fidesz...

Valaki összeírná a Fidesz pozitív-negatív rendeleteit, törvényeit?

Figyelt kérdés
Már csak fél év van a választásokig, valaki írja már össze nekem hogy mi jót-rosszat tett a fidesz a 3,5 év alatt.
2013. nov. 19. 18:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem lehet a kérdésedre válaszolni. Tudod miért? Mert nézőpont kérdése.

Akik válaszolni tudnak, azok csak gyűlöletből köpködni fognak. Mondom. NÉZŐPONT KÉRDÉSE.

Egy gazdagnak jó a fidesz, egy szegénynek nem, egy vállalkozónak is-is, bankoknak nem igazán, és így tovább stb stb...

2013. nov. 19. 18:09
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Ha a goole-n rákeresel gyorsan össze lehet szedni. Egyszer már nagyjából megtettem. (Wiki és KSH források)

NEGATÍV:

Adójóváírás megszüntetése

Béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18000 Ft-ról 11250 ill. 5000 Ft-ra)

Cafetéria megadóztatása

munkavállalói járulékok emelése a bruttó 300 001 Ft alatt keresőknek.

áfaemelés 27%-ra

baleseti adó bevezetése (ez az állami autókra nem vonatkozik)

illeték emelések átlagosan 35%-kal.

cégautó adó emelése 12%-kal.

„chips” adó bevezetése

„chips” adó emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)

a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése

a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik

Egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése

környezetvédelmi termékdíj bevezetése, emelése

szeszesital jövedéki adóemelése

dohányáruk jövedéki adóemelése

üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”- Fidesz 2010.)

bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése

autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése

munkanélküli járadék 9 hónapról 3 hónapra csökkentése

rokkant nyugdíjak megnyirbálása

minimálbér megadóztatása 16%-kal

gyógyszerkassza csökkentése

szociális segélyek megnyirbálása, befagyasztása

184 milliárd elvonás a felsőoktatástól

egészségügyi járulék emelése

bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése

szociális hozzájárulási adó bevezetése

kötelező kamarai tagság (regisztráció) 5000 Ft éves tagdíjjal, mely 2013-tól 7000 Ft lett.

autópálya használat 4 napról 10 napra történő emelése, természetesen áremeléssel

a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12000 Ft-ról 17000 Ft-ra emelhető

banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó”

telekommunikációs adó

32 ezer fő elbocsátása a közszférából

3000 milliárd Ft Magán Nyugdíjpénztári megtakarítás felhasználása egyenleg javításhoz

volt rendőrök, tűzoltók, határőrök, mentősök, rokkantak, bányászok, buszsofőrök, vámosok nyugdíjának 16 %-os SZJA-val való terhelése

banki műveletek díjának 100%-os emelése (mind a lakosságra hárítva)

telefonadó 100%-os emelése (szintén áthárítva)

E-útdíj (nagyrészt áthárítva)

IMF kirúgva, ami jó lenne ha 2-3% helyett nem 6-10%-on finanszíroznák az államot, a mi pénzünkből.

Tömeges elvándorlás, főleg a képzett jó szakemberekből.

Önkormányzatok adósságátvállalása szintén az adófizetők pénzéből.

Eddig kb. 84 milliárd forint közpénz elszórása stadion építésekre és felújításokra.

POZITÍV:

Túl sok minden nem jut eszembe...

Rezsicsökkentés (persze a fentiek miatt, sokkal többet vesznek ki a zsebünkből, mint az agyon reklámozott rezsiharccal bennhagynak)

EÜ béremelés (kényszerintézkedés, mert a jó szakemberek nagy rész külföldön dolgozok, orvostól az ápolóig. Hatalmas várólisták, csőd szélén lévő kórházak)

Munkanélküliség csökkenése (egyszerű adathamisítás és közmunkaprogram éhbérért)

Szóval a pozitív sem annyira pozitív. Gondolom a lista nem teljes és mielőtt valaki ballibnek titulál, nem vagyok az, csak bárki által hozzáférhető valós adatokat tartalmaz a felsorolás.

2013. nov. 19. 18:35
 3/7 Macungo ***** válasza:

Tényleg szép lista és igaz is... DEEE!!!

Jó intézkedések:

Szuperbruttó kivezetés

Az egykulcsos adórendszer 37%-os SZJA 16 %-ra csökkentése és a közférában kompenzálva azok bére, akik rosszabbul jártak és kompenzáltatták azokkal a cégekkel akik közbeszerzéseken indulni szeretnének. Ide tartozom én is aki nem keresett kevesebbet, mert a munkáltató kompenzált és magyar vállalkozásról van szó..

A francia étekezési jegyek megszüntetése és az ebből kiáramló tőke itthon tartása.

Családi adókedvezmény bevezetése.

IMF hitel visszafizetése

A biztosítási díjak még mindig itthon a legolcsóbbak a térségben.

Túlzott deficiteljárás megszüntetésének elérése az államháztartási hiány 3 % alatt tartásával.

Szociális temetés, öröklés könnyítése.

A segélyért dolgozni kell.

A dohányzás betiltása a szórakozó helyeken és munkahelyeken, buszmegállókban. Nőtt a dohányzást abbahagyók száma, pl én is le tudtam szokni.

A transz-zsírók betiltása az élelmiszer gyártásban.

Az energiaitalok adóztatása elérte, hogy a veszélyes összetevőket kivegyék a gyártók..

Start program a kismamák és munkanélküliek foglalkoztatásának segítésére

a termőföldek védelme a külföldi felvásárlások ellen.

Három csapás törvény bevezetése.

3000 rendőrrel tőbb munkábaállása

Szerencsejáték visszaszorítása

A családon belüli erőszak külön tényállás a btk-ban.

környezetvédelmi termékdíj bevezetése azoknak a cégeknek akik nagymennyiségben kezelnek vagy tárolnak veszélyes hulldékot, mint a MAL Zrt iszaptározói,

Olyan adók kivetése amit ki kerülhet aki nem akarja fizetni, mint az alkohol és dohány jövedéki adója chips adó, mert nem kell megvennie, nem létfontosságú, illetve a bankadó és telefonadó és társai egy kis körültekintéssel is kikerülhetőek, az Unicredit Bank nem hárítja át a tranzakciós adót és a mobilnál is lehet csomagot és szolgáltatót váltani, hátha olcsóbb...

Nyugdíjak emelése minden évben 2,7 %-al

minimálbér megadóztatása 16%-kal mert általában nem annyit keresnek csak annyival jelentik be az embereket, hogy ne kelljen adót fizetni.

Orvosok és egészségügyi dolgozók fizetésemelése.

Jegybanki alapkamat csökkentése ami jó a forinthiteleseknek.

Tanárok fizetésemelése, 16 óráig foglalkoztatják a gyerekeket és kötelező tornaóra minden nap aki dolgozó szúlő örül, hogy a gyerek nincs otthon egyedül és nem baj, ha minden nap mozognak.

Államadósság csökkentése.

Beindították a gazdasági növekedést 1,7 %-al EU-ban ezzel a 4-ek vagyunk..

184 milliárd elvonás a felsőoktatástól ezzel nem támogatjuk tovább a diplomagyárakat.

egészségügyi járulék emelése az egészségügy finanszírozása érdekében

Stratégiai cégek visszavásárlása állami tulajdonba.

A génmódosított vetőmagok elleni fellépések.

Az út díj kilóméter alapú fizetése a teherautók részére

32 ezer fő elbocsátása a közszférából (vízfej csökkentése)

3000 milliárd Ft Magán Nyugdíjpénztári megtakarítás felhasználása IMF hitel törlesztésre amely 5000 milliárd volt.

volt állami vezetők 3 millió feletti végkielégítésének megadóztatása.

IMF kirúgva, ami jó lenne ha 2-3% helyett nem 6-10%-on finanszíroznák az államot, a mi pénzünkből. De nem mondják meg, hogy milyen adót emeljünk és kit szorítsunk meg, ami persze a görögöknél, spanyoloknál, románoknál sem hozott eredményt, velünk ellentétben, plusz az állampapírjainkat vásárlók érdekeltek a forint stabilitásában így a forintot érő támadások megszüntek..

Tömeges elvándorlás, főleg a képzett jó szakemberekből.

Szakképzett és jó nyelvtudással rendelkező szakember itthon is kap munkát, de ha elmegy menjen, úgy is hazahozza elkölteni a pénzét és az jó a mi gazdaságunknak.

Önkormányzatok adósságátvállalása szintén az adófizetők pénzéből. Mivel szinte minden önkormányzatnak van hitele és ha ők törlesztik azt, akkor is a mi pénzünket költik erre, de így el tudják végezni a saját feladataikat és talán beruházásra is marad...

Eddig kb. 84 milliárd forint közpénz elszórása stadion építésekre és felújításokra. Még nem szórták el, de ebben benne van több száz tornaterem és tanuszoda is és a jövő generációjának épülnek az utánpótlásnak, plusz állami beruházás segíti egy kicsit a pangó építőipart is és az ott dolgozóknak lesz munkájuk. Külföldön is vannak állami beruházások, hogy segítség a gazdaságot.

Gárda betiltása,

Rezsi csökkentés,

A Nemzeti Bank pénzkibocsátása a kereskedelmi bankoknak válallkozások megsegítésére kedvezményes hitel révén a gazdaság beindítására.

Az áthárítás bármely esetben nem teljes, hiszen akkor nem rohannának Brüsszelbe segítségért a multik és bankok, ha olyan egyszerű áthárítani a költségeiket.

Egy ipari katasztrófa és két természeti (hóhelyzet és árvíz) jól levezényelve a természeti katasztrófában nem halt meg senki és a víz nem okozott akkora kárt mint németeknél pl..

Kissebb parlament a jövő évi választás után.

Fémtolvaj a közlekedést veszélyezteti tevékenységével akkor terrorista..

Devizahitelesek segítése árfolyam rögzítés, visszafizetés, persze azt mondják nem segítettek semmit ezzel, de a másikoldalon meg azt hallod, hogy ezzel a kettővel tönkretették a bankokat, veszteségesek lettek, akkor most kivett a bankoktól pénzt vagy nem, segített vagy nem, ha nem akkor mitől lett vesztesége a bankoknak..

És ami jön:

Bérlet ára csökken

GYED extra a kisgyerekeseknek, gyermeket vállalóknak.

Családi adókedvezmény kiterjesztése a legkissebb keresetűekre is..

Devizahitelesek további segítése.

Stb...

Angol elemzők reálisnak látják a további gazdasági növekedést...

Az IMF elismerte, hogy rosszul kezelték a válságot, nálunk is rosszul kezelték volna. Ha nem kell a hiányt tartani az előző kormányok miatt akkor több jutott volna a gadaság élénkítésére, mivel 3 % alatt kellett tartani a hiányt ez nem segítette a gazdaságot.. Az elzavarásukat mindenképpen a pozitívumok közé sorolnám..

2013. nov. 19. 21:50
 4/7 anonim ***** válasza:

"Az egykulcsos adórendszer 37%-os SZJA 16 %-ra csökkentése és a közférában kompenzálva azok bére, akik rosszabbul jártak és kompenzáltatták azokkal a cégekkel akik közbeszerzéseken indulni szeretnének. Ide tartozom én is aki nem keresett kevesebbet, mert a munkáltató kompenzált és magyar vállalkozásról van szó.. "

Na, hány százezret/milliót keresel havonta? Mert csak az elit járt jól az egykulcsos adóval.

"IMF hitel visszafizetése "

Ellopott 3000 milliárd forintból.

"Túlzott deficiteljárás megszüntetésének elérése az államháztartási hiány 3 % alatt tartásával. "

Eggyel fentebb.

"Szociális temetés, öröklés könnyítése. "

Milyen szép is 80 éves nénikéket látni, ahogy sírt ásnak, hogy megkaphassák a segélyt temetésre.

"Nőtt a dohányzást abbahagyók száma, pl én is le tudtam szokni. "

Te nem vagy reprezentatív minta. A feketepiac nőtt, nem a dohányosok száma csökkent.

"Start program a kismamák és munkanélküliek foglalkoztatásának segítésére"

Hatásosnak tűnik.

"a termőföldek védelme a külföldi felvásárlások ellen. "

A narancshaverok és a narancscsaládok megvédik őket.

"Szerencsejáték visszaszorítása"

Number 1 probléma megoldva...

"A családon belüli erőszak külön tényállás a btk-ban. "

Vak komondor.

"Olyan adók kivetése amit ki kerülhet aki nem akarja fizetni, mint az alkohol és dohány jövedéki adója chips adó, mert nem kell megvennie, nem létfontosságú, illetve a bankadó és telefonadó és társai egy kis körültekintéssel is kikerülhetőek, az Unicredit Bank nem hárítja át a tranzakciós adót és a mobilnál is lehet csomagot és szolgáltatót váltani, hátha olcsóbb... "

Ezt nem gondolhatod komolyan. A jövedéki adók csak az emberek függőségeire, nem a luxusvágyára hajtanak. ÉS ne félj, minden adót áthárítanak az emberekre, mióta szoktunk hinni a bankoknak? Vagy a politikusoknak? Csak azért marad pár százezerrel több a számládon, mert a millióidból ugyanannyit adózol, mint egy éhbérmunkás. De nem fogyasztasz 10-szer annyit. Gondolom, nem eszel 10 embernyit, pl.

"minimálbér megadóztatása 16%-kal mert általában nem annyit keresnek csak annyival jelentik be az embereket, hogy ne kelljen adót fizetni. "

Van egy tippem, hogy ha egy minimálbérnyi pénzköteget elveszítenél nem igen sírnál, hanem hátradőlnél a jacuzzidban, magadon röhögve.

"Tanárok fizetésemelése"

De minden más juttatást elvettek. Eredmény= csökkentek a fizetések.

"16 óráig foglalkoztatják a gyerekeket és kötelező tornaóra minden nap aki dolgozó szúlő örül, hogy a gyerek nincs otthon egyedül és nem baj, ha minden nap mozognak. "

Főleg, hogy a sokat emlegetett 2/3 már kikérővel rendelkezik a suliból délutánra.

"Államadósság csökkentése"

Ellopott 3000 milliárd.

"Beindították a gazdasági növekedést 1,7 %-al EU-ban ezzel a 4-ek vagyunk"

Feljebb.

"184 milliárd elvonás a felsőoktatástól ezzel nem támogatjuk tovább a diplomagyárakat. "

Wow, lehet, hogy neked anyu-apu megvette a diplomát, de attól még léteznek szegény emberek. Amúgy egy ember egymagába adózik annyit, hogy jár neki 1 diploma. És hogy van bűr a képeden egyetérteni egy nyilvánvalóan a szociális és vagyoni különbségeket növelő törvény mellett kiállni? Ha van diplomád, mennyiért vetted?

"Stratégiai cégek visszavásárlása állami tulajdonba. "

És féktelen elbocsátások megkezdése. Remek.

"A génmódosított vetőmagok elleni fellépések. "

Tudományos bizonyíték ugyan még nincs a káros voltukra, de vannak jó mesék, meg facebook postok. Az majdnem ugyanaz, nem? Szomorú, hogy egy kormány az fb-státuszok alapján törvénykezik.

"32 ezer fő elbocsátása a közszférából (vízfej csökkentése)

3000 milliárd Ft Magán Nyugdíjpénztári megtakarítás felhasználása IMF hitel törlesztésre amely 5000 milliárd volt.

volt állami vezetők 3 millió feletti végkielégítésének megadóztatása. "

Lopás, kirúgás, visszamenőleges törvénykezés. Magával egyiket sem fogja megtenni a Narancsbanda, vágod-e?

"Tömeges elvándorlás, főleg a képzett jó szakemberekből.

Szakképzett és jó nyelvtudással rendelkező szakember itthon is kap munkát, de ha elmegy menjen, úgy is hazahozza elkölteni a pénzét és az jó a mi gazdaságunknak. "

Jaaj, de aranyos. Ez nem Eltolcsy tündérmeséje? Aki kimegy, az ott fog enni és házat venni, nem itthon. Lehet, hogy a 40 és 40+ visszajön, de a <30 kint is marad.

Nem is értelek, szakképzett munkaerő elmegy, csőcselék marad= jó az országnak. Fideszes politikus vagy netán?

"Önkormányzatok adósságátvállalása szintén az adófizetők pénzéből. Mivel szinte minden önkormányzatnak van hitele és ha ők törlesztik azt, akkor is a mi pénzünket költik erre, de így el tudják végezni a saját feladataikat és talán beruházásra is marad... "

Csak furcsamód baloldali "maradványvárosoktól" alig vett át valamit...

"Eddig kb. 84 milliárd forint közpénz elszórása stadion építésekre és felújításokra. Még nem szórták el, de ebben benne van több száz tornaterem és tanuszoda is és a jövő generációjának épülnek az utánpótlásnak, plusz állami beruházás segíti egy kicsit a pangó építőipart is és az ott dolgozóknak lesz munkájuk. Külföldön is vannak állami beruházások, hogy segítség a gazdaságot. "

??????????????????????????

"Rezsi csökkentés"

Ha egy nagyfiú megver, megaláz és elveszi az ezresed, majd egy 5 forintost hozzádvág, az nem adott plusz pénzt, ugye tudod?

"Egy ipari katasztrófa és két természeti (hóhelyzet és árvíz) jól levezényelve a természeti katasztrófában nem halt meg senki és a víz nem okozott akkora kárt mint németeknél pl.. "

Jól levezényelve? Orbán nézegeti a vizet, a hóban meg össze-vissza mennek az SMS-ek, a segítség meg 3 napot késik? Te normális vagy? Híreket nem hallasz, csak a narancspropagandát? Hogy hiheti bárki is azt, amit te ebben az egész kommentben összehadoválsz? Ennyire rossz az oktatás?

"Kissebb parlament a jövő évi választás után. "

Jó lenne, ha nem írták volna át a szavazókerületeket, ahogy nekik jó lesz...

"Devizahitelesek segítése árfolyam rögzítés, visszafizetés, persze azt mondják nem segítettek semmit ezzel, de a másikoldalon meg azt hallod, hogy ezzel a kettővel tönkretették a bankokat, veszteségesek lettek, akkor most kivett a bankoktól pénzt vagy nem, segített vagy nem, ha nem akkor mitől lett vesztesége a bankoknak.. "

Tehát. Egy b@rom vesz a banknak házat, autót, mit tudom én mit. Nem tudja fizentni és utána a nagy hős kormány kifizeti az Ő tartozását az ÉN pénzemből? Én mikor kapok autót? Már van pár kiszemeltem.

"Bérlet ára csökken "

Hol?

2013. nov. 20. 00:00
 5/7 Macungo ***** válasza:

:DDDDD Tetszett az a gazdag vagyok rész folyamatosan... Már szinte láttam magam a dzsakudziban, meg szórtam a pénzt minimálbér mennyiségben a mellettem elhaladóknak... (szusszanás) aztán rájöttem, hogy GYED-en vagyok 10 hónapja és családi pótlékkal együtt 90.000 Ft-ot kapok.. Azelőtt meg 144.000 Ft bruttó-ra kaptam még a terhességre 6 hónapnyi családi adó kedvezményt és ez a kompenzált bérem ezért nem jártam rosszabbul, mert annyival emelte a fizumat a főni....

Csak hogy tudd 2014. január 1-jétől olcsóbbak lesznek a bérletek..

Az is nagyon jó volt, hogy az a 3000 milliárd magánnyugdíjpénz ellopva, de szinte mindenhez oda írtad, hogy abból fedezték, meg szinte minden abból lett 3 évig.. Pedig csak az IMF hitel ami teljesen vissza lett fizetve 5000 milliárd forint volt.

Magyarország éves költségvetése 17000 milliárd körül van azért nem kis pénz a 3000 milliárd, de vagy ellopták, vagy mindent ebből fedeztek, döntsd el.. :DD

Igazából komolyan nem tudok reagálni a válaszaidra további jó szenvedést neked ebben a genya világban, ahhol minden szörnyű körülötted..

2013. nov. 20. 15:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja, hogy neked ilyen mértékű lopás az semmi? Oké. Az, hogy nem tudsz válaszolni azt mutatja, hogy nekem van igazam, nem tudsz tovább hazudozni. És az IMF-et sem csak az allopott pénzből fizették vissza, hanem egy mégdrágább hitelből ;) Meg az államkötvényekből, amiket egyszer majd vissza kell vennünk. Plusz, pénzért adták ki a baltás gyilkost és pénzért próbáltak állampolgárságot árulni, csakhát senkinek sem kellett.
2013. nov. 20. 16:19
 7/7 Macungo ***** válasza:

Jah mondogasd csak magadnak, hogy "ebből is látszik, hogy nekem van igazam" hátha úgy lesz...

Nehogy a nagy szenvedés és a Orbánutálat megfeküdje a gyomrodat..

2013. nov. 20. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!