Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kellene kormányváltás...

Miért kellene kormányváltás Magyarországon?

Figyelt kérdés
nem olyan rossz ez a kormany. mondjuk jo en abban nem ertek veluk egyet hogy ennyire unio ellenesek.

2013. nov. 19. 16:20
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
38%

Macungo:

"Ezt 10 év alatt ígérte.. "

Igen, ahhoz képes is jó szarul állunk. Ez még nyári, ebből vonjuk le a szezonális hatást is. [link] Meg remélem azt is érzed, hogy a szociális segélyért végzett munka, az valójában nem munkahely.

"Sokszor mondták már a baloldalon, hogy csődbe megyünk ha nem lesz IMF és nem mentünk, kivonulnak a bankok és multik, ha megadóztatjuk őket és itt vannak még mindig..

Azt is mondták nem lesz növekedés egyáltalán aztán a vártnál is több lett.. Még az is lehet, hogy megérjük a 7 %-ot is a következő ciklusban... :) "

Ne ködösíts! Matolcsy 2013-ra ígért 7%-ot, ehelyett itt a recesszió.

"Az egykulcsos nagyrészt egy nagyarányú adócsökkentés, plusz a családiadókedvezmény már nem olyan rossz.. "

Ja, már akinek. Az ország többségének inkább emelés volt. Az átlagos (fizetésre eső) adóteher 5. legmagasabb az OECD államok közül. Tessék, lehet nézegetni: [link]

A 27%-os áfáról meg ne is beszéljünk.

"A jövő évi költségvetésben csak 3 milliárd van stadionépítésre, de ne aggódj annyi idő alatt biztos felépülnek mint a Demszki 4-es metrója.."

Ne mutogass másra! Most a Fideszed teljesítménye van soron. Én egyébkén örülnék, ha végül nem épülnének meg azok a stadionok.

2013. nov. 21. 21:55
 22/32 anonim ***** válasza:
Ja értem 20-as. Először az unió tömjön minket pénzzel,hogy abból megteremthessük a kilépésünket az unióból. Bombaötlet! Ennyi marha között élek? Gratulálok.
2013. nov. 22. 05:14
 23/32 anonim ***** válasza:
Ha megteremtünk egy olyan gazdaságot, ahova érdemes hazajönni, akkor miért is lépnénk ki az Unióból? :D
2013. nov. 22. 06:49
 24/32 Macungo ***** válasza:
100%

"Ezt 10 év alatt ígérte.. "

"Igen, ahhoz képes is jó szarul állunk. Ez még nyári, ebből vonjuk le a szezonális hatást is.

Még egyszer 10 év alatt igérte az hogy szerinted hol kéne álnunk egy válság és csőd széle után, plusz a Brüsszel és minősítők cseszegetése után az egy magán vélemény, de egy vállalkozás mint a Mercedes állítólag önmagában képes volt a mezőgazdaság mellett a mostani gazdaági fellendülésre akkor néhány giga beruházás még 7 év alatt simán felgyorsíthatja például a számokat.

.. Meg remélem azt is érzed, hogy a szociális segélyért végzett munka, az valójában nem munkahely."

Hát mi? Én még nem voltam közmunká, te lehet voltál mesélj mi volt..

"Sokszor mondták már a baloldalon, hogy csődbe megyünk ha nem lesz IMF és nem mentünk, kivonulnak a bankok és multik, ha megadóztatjuk őket és itt vannak még mindig..

Azt is mondták nem lesz növekedés egyáltalán aztán a vártnál is több lett.. Még az is lehet, hogy megérjük a 7 %-ot is a következő ciklusban... :) "

Ne ködösíts! Matolcsy 2013-ra ígért 7%-ot, ehelyett itt a recesszió.

Igen 2013-ra igérte, de nem számolt a szembeszéllel amit a ballib ellenzék a hitelminősítőkkel és brüsszellel karöltve ki nem hagyva az IMF nyomását egy kicsit megnehezítették a dolgot. A túlzott deficiteljárás nem hagyta elszálni a hiányt ez természetesen visszafogja a gazdaságot, főleg ha nem hiszik el nekünk mint tavaly, hogy meg lesz a 3 % alatti hiány és ezért ránk kényszerítenek még több kiigazítást a költségvetésben eredmény egy recesszív év és túl teljesített hiánycél 2,7 %...

"Az egykulcsos nagyrészt egy nagyarányú adócsökkentés, plusz a családiadókedvezmény már nem olyan rossz.. "

Ja, már akinek. Az ország többségének inkább emelés volt. Az átlagos (fizetésre eső) adóteher 5. legmagasabb az OECD államok közül. Tessék, lehet nézegetni: [link]

A 27%-os áfáról meg ne is beszéljünk.

Sajnos ez van, hidd el rosszabb is lehetett volna, ha az IMF diktál, megnézhetted volna a pénztárcádat.. Gazdasági válság plusz euró válság, illetve egy csőd szélén álló országból csak így lesz valami.

"A jövő évi költségvetésben csak 3 milliárd van stadionépítésre, de ne aggódj annyi idő alatt biztos felépülnek mint a Demszki 4-es metrója.."

Ne mutogass másra! Most a Fideszed teljesítménye van soron. Én egyébkén örülnék, ha végül nem épülnének meg azok a stadionok.

Hát meg is nézheted a Fidesz teljesítményét a 40 éve nem látott alacsony infláció a térségben 4-ek vagyunk a gazdasági növekedés terén jelenleg, a sz@r unortodox gazdaságpolitikánkat mindenütt másolják mert az IMF hülyeségével ellentétben ez sokkal jobban működik, az EU összes kötelezettségszegési eljárásánál a kormánynak lett igaza még ha egy picit változtattak is a dolgokon, hogy meg legyen az örömük..

Az államadósságot csak a Fidesz csökkentette 20 év alatt..

Azért mert neked nincs családod és minimálbérre vagy bejelentve a többit meg zsebbe viszed haza még nem azt jelenti, hogy mindenkinek rossz az egykulcsosadó amit nekem a munkáltató kompenzált mert nekem is kevesebb lett volna, de ez a adóvisszatérítés kivezetése miatt is volt és elég nagy baromság volt az adómentes minimálbér meg az adóvisszatérítés is mind a feketegazdaságnak kedvezett.

Viszont a családi adókedvezményen nyertünk tehát összességében nem nőt a rezsi hanem párezerrel csökkent, plusz nőtt a fizum a családi adókedvezmény miatt.. Most GYED-ből is kell élnünk és jól fog jönni a második gyereknél a GYED extra.. Bocs de nekem jobb mint valaha volt ebben az országban.. Bármit mondasz ezek tények.

Kérésedre beszéltem egy kicsit a Fidesz teljesítményéről. De szívesen teszek még hozzá példákat, hogy a dohányzás tiltása munkahelyen szórakozóhelyen nekem segített a leszokásban és már 2 éve nem dohányzom ettől még több pénzünk marad, vagy egyetértek a gárda betiltásával, háromcsapás törvénnyel, szerencsejáték visszaszorításával, ecetera-ecetera.

2013. nov. 22. 20:31
 25/32 anonim ***** válasza:
0%

Macungo:

"Még egyszer 10 év alatt igérte az hogy szerinted hol kéne álnunk egy válság és csőd széle után, plusz a Brüsszel és minősítők cseszegetése után az egy magán vélemény, de egy vállalkozás mint a Mercedes állítólag önmagában képes volt a mezőgazdaság mellett a mostani gazdaági fellendülésre akkor néhány giga beruházás még 7 év alatt simán felgyorsíthatja például a számokat. "

Igen, 10 év alatt ígérte, ezért arányosan elosztva évi 100 ezerrel kellene nőnie a munkahelyek számának. De egyébként miért is ígérte 10 alatt? 4 évre volt megválasztva ez a kormány, rajta a ráeső részt kell számon kérni.

"Hát mi? Én még nem voltam közmunká, te lehet voltál mesélj mi volt.. "

Tudom, hogy nem fog beleférni a fejecskédbe, de azzal "munkával" pontosan annyit tesznek hozzá a gazdasághoz, mintha otthon vakargatnák a töküket.

"Igen 2013-ra igérte, de nem számolt a szembeszéllel amit a ballib ellenzék a hitelminősítőkkel és brüsszellel karöltve ki nem hagyva az IMF nyomását egy kicsit megnehezítették a dolgot. A túlzott deficiteljárás nem hagyta elszálni a hiányt ez természetesen visszafogja a gazdaságot, főleg ha nem hiszik el nekünk mint tavaly, hogy meg lesz a 3 % alatti hiány és ezért ránk kényszerítenek még több kiigazítást a költségvetésben eredmény egy recesszív év és túl teljesített hiánycél 2,7 %... "

Ó, szegény meg nem értett zseni. De nekem van egy másik elméletem, szerintem csak szimplán hülyeségeket beszélt, te meg bekajáltad. A túlzottdeficit-eljárásról előtte is tudtak, nem volt valami nagy meglepetés.

"Sajnos ez van, hidd el rosszabb is lehetett volna, ha az IMF diktál, megnézhetted volna a pénztárcádat.. Gazdasági válság plusz euró válság, illetve egy csőd szélén álló országból csak így lesz valami. "

Ja, nyilván... Valami furcsa módon Szlovákiában megelégszik az állam 20%-os áfával, és átlagosan 22.9%-os jövedelemadó elvonással (nálunk ez 35%). Ez utóbbi azt jelenti egyébként, hogy az átlag szlovák zsebében évi cirka 450 ezer forinttal több marad.

"Hát meg is nézheted a Fidesz teljesítményét a 40 éve nem látott alacsony infláció a térségben 4-ek vagyunk a gazdasági növekedés terén jelenleg, a sz@r unortodox gazdaságpolitikánkat mindenütt másolják mert az IMF hülyeségével ellentétben ez sokkal jobban működik, az EU összes kötelezettségszegési eljárásánál a kormánynak lett igaza még ha egy picit változtattak is a dolgokon, hogy meg legyen az örömük.. "

Negyedikek vagyunk a térségben? ROTFL! :D Vágod, hogy a "térség" nem áll sokkal több államból? Az elmúlt 10 (!) évben Magyarország összesen 5%-os növekedést tudott kiizzadni magából. Ebből az elmúlt 4 évben pusztán 1.7%-ot. Sorolom a térség országainak teljesítményét ez idő alatt:

Csehország - 21%/2.3%

Szlovákia - 39%/10.5%

Lengyelország - 41%/12%

Ennyit erről.

"Az államadósságot csak a Fidesz csökkentette 20 év alatt.. "

Ez egy szemenszedett hazugság! Egyrészt a legnagyobb államadósság-csökkentést a Horn-kormány hajtotta végre, 85+%-ról 60-ra. Másrészt a mostani kormány nem hogy csökkentette, de NÖVELTE a GDP-arányos államadósságot. Láss csodát:

[link]

És ebben nincs benne a 3 ezer milliárd forintnyi magánnyugdíj vagyon, ami szintén egy plusz jövőbeli kötelezettséget jelent az államnak.

"Azért mert neked nincs családod és minimálbérre vagy bejelentve a többit meg zsebbe viszed haza még nem azt jelenti, hogy mindenkinek rossz az egykulcsosadó amit nekem a munkáltató kompenzált mert nekem is kevesebb lett volna, de ez a adóvisszatérítés kivezetése miatt is volt és elég nagy baromság volt az adómentes minimálbér meg az adóvisszatérítés is mind a feketegazdaságnak kedvezett. "

Fejezd be ezt a személyeskedést! Az átlagos adóterhelés drasztikusan emelkedett az országban, pont.

"Viszont a családi adókedvezményen nyertünk tehát összességében nem nőt a rezsi hanem párezerrel csökkent, plusz nőtt a fizum a családi adókedvezmény miatt.. Most GYED-ből is kell élnünk és jól fog jönni a második gyereknél a GYED extra.. Bocs de nekem jobb mint valaha volt ebben az országban.. Bármit mondasz ezek tények. "

Én nem tagadom, hogy te személy szerint jól jártál. Látszott eddig is, hogy innen fúj a szél. De nagyon visszás, ahogy azt akarod beadni, hogy mindenkinek happy. A számok mást mutatnak.

"Kérésedre beszéltem egy kicsit a Fidesz teljesítményéről. De szívesen teszek még hozzá példákat, hogy a dohányzás tiltása munkahelyen szórakozóhelyen nekem segített a leszokásban és már 2 éve nem dohányzom ettől még több pénzünk marad, vagy egyetértek a gárda betiltásával, háromcsapás törvénnyel, szerencsejáték visszaszorításával, ecetera-ecetera."

Ez meg külön nevetséges. Jó ha tudod, hogy a dohányzás visszaszorítása nem a Fidesz ötlete volt, azt bizony Brüsszelből DIKTÁLTÁK, ugyanis Uniós kötelezettség volt 2010-es határidővel. Más országokban már évekkel ezelőtt megvalósították.

A megvalósítást viszont ismerjük: drasztikusan csökkent adóbevétel, megkárosított kisvállakozók, feketekereskedelemre kényszerült falvak. Hát mit mondjak, 10/10...

2013. nov. 23. 00:47
 26/32 anonim ***** válasza:
0%
Dicséretes hogy leszoktál a cigiről,de nézz egy kicsit tovább! A közelemben 2 kocsma is bezárt és ne feledd hogy a kocsma is munkahely! Nyilván nem azért zárt be,mert füstmentes lett és csak úgy özönlöttek be a nemdohányzók.Márpedig a hülye népet ezzel etették,hogy "nemzeti" dohányboltokat nyithassanak.
2013. nov. 23. 08:03
 27/32 Macungo ***** válasza:
100%

Az államadósságot csak a Fidesz csökkentette 20 év alatt.. "

Ez egy szemenszedett hazugság! Egyrészt a legnagyobb államadósság-csökkentést a Horn-kormány hajtotta végre, 85+%-ról 60-ra. Másrészt a mostani kormány nem hogy csökkentette, de NÖVELTE a GDP-arányos államadósságot. Láss csodát:

[link]

Most nincs kedvem utánanézni ezért elhiszem neked, és helyesbítek 15 év alatt csak a Fidesz csökkentette.. Egyébként nem kell már röktön azt gondolni, hogy az ember hazudni akar... A lényeg, hogy szép a táblázat, amiből azt látom, hogy állításodat elfogadva a Horn kormány 60%alatt átadja a kormányt a Fidesznek akik tovább csökkentették, majd 8 év MSZP tisztán látható ahogy elszál utána Fidesz első évek a forint elszálása a devizakitettség miatt az államadóság valóban nő egyik évben, de az IMF mégis kifizetve mert a törlesztő a Fideszkormány idelyére időzítve... Majd ott tartunk, hogy most amit ez atáblázat nem tartalmaz 80 % alatt van.

És ebben nincs benne a 3 ezer milliárd forintnyi magánnyugdíj vagyon, ami szintén egy plusz jövőbeli kötelezettséget jelent az államnak.

Nincs benne, de ha nem lesz nyugdíj akkor elvileg államcsőd lesz, ha az lesz akkor semmi sem lesz. A kérdés nem az hogy kapunk-e nyugdíjat, hanem az, hogy megérjük-e.

Fejezd be ezt a személyeskedést! Az átlagos adóterhelés drasztikusan emelkedett az országban, pont.

Nem személyeskedem, hanem tény, ha lenne családod és jobban keresnél egy kicsivel csak tehát nem lennél gazdag, nagyon messze lennél a gazdagságtól Te is jól járnál és ez nem azt jlenti, hogy nem azok vannak többen akik jobban jártak pont. Ez majd tavasszal kiderül..

Én nem tagadom, hogy te személy szerint jól jártál. Látszott eddig is, hogy innen fúj a szél. De nagyon visszás, ahogy azt akarod beadni, hogy mindenkinek happy. A számok mást mutatnak.

A számok és statisztikák nem biztos, hogy jól mutatják, egyébként a gazdasági növekedést ne már ezen a 3 éven múljon már csak a Csehek és Lengyelek értékeinek eredménye nem most kelettkezett minden alap nélkül, illetve a Szlovákok egy euróövezeti ország, sajnos már nemigen lehet hozzánk hasonlítani őket, de ettől még most lehet több gazdasági növekedést elérni mint ők...

Sok minden azt mutatta, hogy csődbe megyünk, ha nem veszünk fel IMF hitelt, bankok és multik kivonulnak, ha megadóztatjuk őket, nem lesz gazdasági növekedés, nem tudjuk a hiányt tartani, nem csökken az államadósság, de ma már tudjuk, hogy ezek nem voltak igazak. És angol elemzők és amerikai leminősítők mást mondtak, mint ami igaz..

Nézegessétek az érdekek mentén készülő kimutatásokat és ne azt, hogy általában az emberek elégedettek kormányváltást akarnak vagy nem..

"Kérésedre beszéltem egy kicsit a Fidesz teljesítményéről. De szívesen teszek még hozzá példákat, hogy a dohányzás tiltása munkahelyen szórakozóhelyen nekem segített a leszokásban és már 2 éve nem dohányzom ettől még több pénzünk marad, vagy egyetértek a gárda betiltásával, háromcsapás törvénnyel, szerencsejáték visszaszorításával, ecetera-ecetera."

Ez meg külön nevetséges. Jó ha tudod, hogy a dohányzás visszaszorítása nem a Fidesz ötlete volt, azt bizony Brüsszelből DIKTÁLTÁK, ugyanis Uniós kötelezettség volt 2010-es határidővel. Más országokban már évekkel ezelőtt megvalósították.

Ezt most komolyan a Fidesz számlájára írod, hogy más országok már évekkel ezelőtt megvalósították, és Fideszre maradt ez is a kormányrakerülésük évében ez a határidő is lásd csodát lejárt. Nem érdekelnek az ötletek, mert azok csak gondolatok megvalósítani nehezebb és a Fidesz ezt is megcsinálta a sok ezer elmaradt hülyeség mellett amit a nem csináltunk semmit kormány hagyott rájuk..

Egyébként ezért Orbán díjat kapott külföldön, tehát valamit csak ő csinált jól..

A megvalósítást viszont ismerjük: drasztikusan csökkent adóbevétel, megkárosított kisvállakozók, feketekereskedelemre kényszerült falvak. Hát mit mondjak, 10/10...

Tudod az Unió a tyúkketreceket is előírta mármint a méretüket és akkor is hasonló károkat okoztak vele, és sorolhatnám még az EU-s szabályozásokat amelyek hasonló intézkedésekre kényszerítették ezt az országot..

Egyébként egy kövéleménykutatás szerint tényleg sokan leszoktak, jönnek a feketekereskedelemmel, de ez nem a Fidesz hibája szintén az Unió elvárása, hogy egy-két éven belül a cigi ára 1500 forint körülre emelkedjen az Unios árakhoz igazódva. Adóbevétel veszteség emiatt és feketekereskedelem így is úgy is lett volna.

2013. nov. 24. 20:47
 28/32 anonim ***** válasza:
0%
Díjat elismerést pár szoci is kapott külföldön,volt akiről még utcát is neveztek el.Az unió egyébként semmilyen 1500 ft-os cigit nem vár el. Azt annál inkább hogy ne az orbán által elképzelt jog és rendszer uralkodjon Magyarországon.Már csak a te érdekedben sem.
2013. nov. 25. 06:16
 29/32 anonim ***** válasza:
46%
Miért nevezek téged embernek mikor nincs agyad?
2013. nov. 25. 12:59
 30/32 anonim ***** válasza:
Ha már ennyire belemerültetek, azért felvetném a kérdést, hogy melyik pártnak kellene kormányt alapítani, ha váltunk? Mert ha nincs alkalmasabb jelölt, akkor nincs miről beszélgetni. Én alkalmas alatt olyan pártot értek, akiknek reális esélyük van a győzelemre, és van rá emberi, és szakmai kapacitásuk, hogy elvezessék az országot. Az, hogy jókat tud valaki mondani, nem jelenti azt, hogy az országot is el tudná vezetni. Nekem is vannak jó ötleteim.
2013. nov. 25. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!