Miért volt annyi zsidó bolsevik Magyarországon?
A zsidók mindig is szerették az ilyesmit.
A francia forradalomnál is.
Szeretnek bomlasztani, azért támogatják ma is az internacionalista eszméket, csak a bolsevik ideológiát lecserélték liberálisra.
Kun Béla: "Apám zsidó volt, de én kommunista lettem." A kettő tehát kizárja egymást. A kommunista ideológia az internacionalizmusra épül, elvet nemzeteket és vallásokat, tehát zsidó sem maradhat valaki úgy, hogy kommunista.
Egyébként azért, mert volt viszonylag sok tehetséges, tanult zsidó, akik azt tapasztalták, hogy fele annyit keresnek és sosem érnek el olyan magas pozíciót, mint a náluk semmiben nem különb nemzsidók. Elkezdték ezért rossz szemmel nézni az egész nemzet meg vallásosdit, hiszen ők csak szívtak vele (két azonos képességű ember közül biztos, hogy ők húzták a rövidebbet mindig), ezért fogékonyak voltak egy olyan eszmére, ami elveti az ilyesmit, és nem kell többé zsidónak lenni, és nincsenek többé keresztények sem, magyarok sem stb.
Aztán persze csúnyán ráfaragtak a legtöbben, de a motiváció szerintem érthető.
ennyi erővel a magyar fasizmus is áruló volt, mert a tevékenységével kárt okozott az országnak...
A zsidók is emberek, nem azért tesznek rosszat mert zsidók, hanem mert emberek. Ugyanúgy, mint más nemzetek fiai és lányai...
"Miért volt annyi zsidó bolsevik Magyarországon?"
Ugyanazért, amiért sokkal több nem zsidó. ( Ma pl bolsevik pártok: a fidesz és a jobbik )
Az igaz, h 1919 szinte mindegyik bolsevik vezetője zsidó, de a harcosok többsége nem zsidó volt.
1945-1990 pedig végképp nem igaz, csak rákosi közvetlen környezetére, de az csak néhány ember.
A Kádár korszakban pedig Aczélon kívül nem igen tudok mást, a többség ( a csúcson is ) nem zsidó volt.
Hogy méginkább képben legyünk, sztálin kifejezetten útálta a zsidókat. Trockijt pl ki is nyíratta, igaz, nem azért, mert zsidó volt, hanem, mert konkurrenst látott benne. De rákosit is utálta, pont, mert zsidó volt. ( Ezt még anno a Szabad Európától hallottam. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!