Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hisz még valaki a rezsicsökken...

Hisz még valaki a rezsicsökkentésben?

Figyelt kérdés

Most épp a BKK bérlet ára "csökken": [link]

Szerintem nem az a csökkenés, ha csökkentés ide vagy oda, még mindig a szociknál fizette ki a fizetésének kisebb részét egy minimálbéres...

(Adatok forrása: KSH. Becslés: a munkáltatók és szakszervezetek béremelési céljainak átlagával növelt minimálbér)

2013. nov. 15. 00:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
94%

Az egykulcsos adóba nagyon is bele lehet kötni. Amit kapnak "segélyként" a jómódúak, azt a kiskeresetűek fizetik meg. Egyetlen demokratikus államban sincs egykulcsos adó.

A rezsi csökkentésnek majd pár év múlva fizetjük meg az árát. Egyetlen vállalkozás sem működik nonprofit alapon.

A szolgáltatók pedig vállalkozások.

2013. nov. 15. 09:28
 12/19 anonim ***** válasza:
95%

A rezsicsökkentést annyi, hogy neked kevesebbet kell fizetni az áramért. De mikor lemész kenyeret venni, akkor azokhoz mész le, akikre ráverték a te rezsicsökkentésed, ők megemelték az árakat, így te kifizeted a pénzt, viszont pluszba 5% áfa helyett 27% fizetsz rá. Az állam nagyobbat kaszál.

Szóval a lényeg, hogy megint az állam jár jól. Te meg rosszul csak nem ide, hanem oda fizeted ki az a pénzt.

2013. nov. 15. 10:36
 13/19 anonim ***** válasza:
94%
Nem.
2013. nov. 15. 10:41
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

"De mikor lemész kenyeret venni, akkor azokhoz mész le, akikre ráverték a te rezsicsökkentésed, ők megemelték az árakat, így te kifizeted a pénzt, viszont pluszba 5% áfa helyett 27% fizetsz rá. Az állam nagyobbat kaszál."

Te nagyon nem vagy képben. A kenyér áfája 18%.

[link]

2013. nov. 15. 16:28
 15/19 anonim ***** válasza:

"A rezsicsökkentésnek az a nagy hátránya, hogy az embereket nem ösztönzi spórolásra. hallottam már olyat hogy végre nem kell annyira figyelni a spórolásra, moshatok fogat folyó víz mellett mert olcsóbb."

Ami spórolásra ösztönözné az embereket az az energiaadó.

2013. nov. 15. 16:33
 16/19 A kérdező kommentje:

"Nem. Ennyire pocsék a felfogóképességed."

Sajnos kettőnk közül a tiéd pocsék, mert képtelen vagy felfogni, hogy úgyis elveszik tőled az árát. :)

"Szerintem sokkal egyszerűbb lett volna, ha leírod, h szavazzatok a baloldalra, ez így elég átlátszó.

Szidod a Fideszt, közben meg nyalod a szocik seggét. blabla stb stb"

Ha neked az a nyalás, hogy leírok IGAZ dolgokat, akkor nem vagy normális. A családi adókedvezmény aztán mekkora segítség! 125 ezer felett már nem jár 2 gyerek után kedvezmény, csak 3 után! Micsoda álomfizetés! Köszönjük az elmúltnyolcévezést. Ti vagytok jelenleg (megjegyzem már 3 éve) hatalmon, ráadásul 2/3-addal, miért nem sikerül normális intézkedéseket hozni?

"Miért, a nemdolgozó cigányokon kellene segíteni, hogy legyen még 15 gyerekük, vagy a dolgozó magyarokon? Nem vagyok Fideszes, de az egykulcsos adóba és a családtámogatásba nem lehet belekötni. Minden másba igen."

Rosszul mondod, én megtiltanám, hogy a cigányoknak 18 gyereknél kevesebb legyen. Ja, amúgy van normális érved is, vagy csak ennyit tudsz? Az egykulcsost mások már elmagyarázták. :)

"A rezsicsökkentésnek az a nagy hátránya, hogy az embereket nem ösztönzi spórolásra."

Valahol a naiv kis lelkem mélyén reméltem, hogy nem hallok senkitől olyat, amit te hallottál. Egyébként nagyon igazad van.

"Én egyet nem értek. Mindenki a kormányt éljenzi, hogy juj rezsicsökkentést kaptunk, amikor azt a szolgáltatók állják, az ottani dolgozók fogják megérezni a bőrükön . Ellenben a tranzakciós adókért a bankokat ekézik, pedig azt a kormány viszi."

Az alapfeltevésed rossz. Hitben, vallásban felesleges logikát keresni!

"Te nagyon nem vagy képben. A kenyér áfája 18%."

Ja, mert akkor nem fizettetik ki a pékkel a drága energiát, meg a fuvarozókkal a drága gázolajat. :D Amúgy kíváncsi lennék rá, mennyivel csökkent a kenyér ára... Ha 100 Ft-nyi kenyér ára 93-ra csökkent, akkor nem "nyelik le" a boltok az áfacsökkenést.

"Ami spórolásra ösztönözné az embereket az az energiaadó."

Elég sok pénzt kap az energiából az állam így is, és a Fidesz mégis a szolgáltatókat cseszegeti... Az adócsökkentés túl bonyolult lett volna, na meg azzal ők szívnának...

2013. nov. 15. 23:32
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Az egész rezsicsökkentésen jót mulatok.

Nem a kormány ad kedvezményt, hanem az energia szolgáltatók nyereségéből osztogat szét 10-20%-ot, miközben döngeti a mellét, hogy mekkora király.

Én is el tudnám költeni másnak a fizetését, sőt még adakoznék is belőle!

2013. nov. 16. 14:48
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

A rezsicsökkentés csak egy kampányszöveg. Legyen az valódi rezsicsökkentés, BKK bérlet árának csökkentése és mittudomén milyen befizetés csökkentése, az egész csak egy duma, amivel jobbnak akar tetszelegni a kormány a választások előtt. Hiába csökkentik a rezsit, azt más adók formájában beszedik. Hát igen, kezdődnek az osztogatások.

Remélem az ígérgetéseket csak kevesen veszik be.

2013. nov. 17. 21:13
 19/19 anonim ***** válasza:

"8 évig volt hatalmon a bal, akkor kellett volna okoskodni, de semmit nem tettek."

Biztos azért,mert nem volt nekik 2/3ad.Ellenzékkel szemben sokkal nehezebb bármit is tenni!

2014. ápr. 7. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!