Hisz még valaki a rezsicsökkentésben?
Most épp a BKK bérlet ára "csökken": [link]
Szerintem nem az a csökkenés, ha csökkentés ide vagy oda, még mindig a szociknál fizette ki a fizetésének kisebb részét egy minimálbéres...
(Adatok forrása: KSH. Becslés: a munkáltatók és szakszervezetek béremelési céljainak átlagával növelt minimálbér)
Szerintem sokkal egyszerűbb lett volna, ha leírod, h szavazzatok a baloldalra, ez így elég átlátszó.
Szidod a Fideszt, közben meg nyalod a szocik seggét.
Beszéljünk már arról is, h mi volt Baján, meg h kik támogatják a bűnözőket, kik qhúrtak el, mit?
H a Fidesz családi adókedvezménye nagy segítség volt a dolgozó, családos embereknek.
8 évig volt hatalmon a bal, akkor kellett volna okoskodni, de semmit nem tettek.
Azt, hogy mi volt Baján, nem tudja senki. Csak vádaskodik a Fidesz.
A családi adókedvezmény csak a jómódú családokon segít, akik valóban rászorulnának, azokon NEM!
A rezsicsökkentés csak választási humbug! Az átlag család nem fizet 100.000.- Ft-os számlát, hogy megtudjon spórolni havi 10.000.- Ft-ot.
Arról nem is beszélve, hogy a gáz fűtőértéke jelentősen csökkent, és magasabb a fogyasztás, mint azelőtt. Ezt mindennap tapasztalom, mivel legalább fél órával hamarabb kell odatennem az ételt, ha délre ebédet akarok.
De hiába fizetek 2-3.000.- Ft-al kevesebb rezsit, ha az élelmiszer árak lényegesen emelkednek.
Nem az MSZP-re hallgatok, hanem a saját tapasztalataimra.
A rezsicsökkentésnek az a nagy hátránya, hogy az embereket nem ösztönzi spórolásra. hallottam már olyat hogy végre nem kell annyira figyelni a spórolásra, moshatok fogat folyó víz mellett mert olcsóbb.
Sokkal célravezetőbb lenne, ha az energetikai korszerűsítéseket támogatná a kormány, amivel 30-50%-os csökkenés is megoldható, ráadásul évtizedekig. Mert ez a rezsicsökkentés bizoyntalan idejű, ez nem tartható fenn sokáig. Varga Mihály is elismerte egy közgazdasági konferencián, hogy a közműcégek fejlesztései elmaradnak pár évig.
Amíg a viág arra felé megy hogy minél kevesebb energiát fogyasszunk, a kormány pont az ellenkező irányba megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!