Előző kormány privatizált még se tudták 3% alatt tartani a költségvetési hiányt. A mostaninak nehezebb dolga van, még is marad pénz államosításra és 3% alatt tudja tartani a hiányt. Miért van ez?
Mert az előző kormányhoz képest brutális mértékben emeltek adókat, és szedik be mindenhonnan a pénzt.
Persze ettől még örülök én neki, hogy a világgazdasági helyzetünk legalább minimális javulásba kezdett, meg a megítélésünk is nőtt az EU-ban, de ettől még a magyar átlagembernek nem lett jobb.
Én nem is gondoltam arra, hogy jobb lehet a helyzetünk, azért ha valaki fizetésképtelenné válik az elég komoly újratervezést igényel.
Európában talán sehol se lett jobb az emberek helyzete a válság óta... Főleg nem a válság országokban.
Minimálbéresként nekem nem változott sokat a helyzetem, annyival nem lettek drágábbak az árak, bár eddig is megnéztem, hol költöm el a pénzemet. (pl multik szerintem egyre drágábbak). Sőt a rezsicsökkentést is megéreztem, nekem jól jött az a pár ezer forint.
Mert a világgazdasági válság előttig az Uniós tisztviselőket semelyik tagállam hiánya nem érdekelte túlzottan mindenki szépen növekedett jó volt minden, nem akarták ezt holmi akadékoskodással elrontani, aztán a válság után ők is összébb húzták az uniós költségvetés nadrágszíját és szigorúbban rárepültek az ellenőrzésre.
Most megfelelési kényszer van, elvárja a klubtagsági előnyökért az Eu, ezért a kormány is ügyel rá hogy 3% alatt legyen a hiány. Amit eddig egy egész évig sikerült tartani, illetve kiderül pár hónap múlva, hogy most sikerül-e, mert egyenlőre rezeg a léc a 3% körül.
Államosítani meg az MNB pénzéből államosítanak nem a központi költségvetésből, amire addig nem volt lehetőség, amíg nem nyíltan pártkáder került az élére és az egyéb kormányfüggetlen szervek lefejezéséhez sem volt meg a szükséges többség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!