Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Előző kormány privatizált még...

Előző kormány privatizált még se tudták 3% alatt tartani a költségvetési hiányt. A mostaninak nehezebb dolga van, még is marad pénz államosításra és 3% alatt tudja tartani a hiányt. Miért van ez?

Figyelt kérdés
2013. nov. 11. 09:40
 1/7 Grielean ***** válasza:

Mert az előző kormányhoz képest brutális mértékben emeltek adókat, és szedik be mindenhonnan a pénzt.

Persze ettől még örülök én neki, hogy a világgazdasági helyzetünk legalább minimális javulásba kezdett, meg a megítélésünk is nőtt az EU-ban, de ettől még a magyar átlagembernek nem lett jobb.

2013. nov. 11. 09:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Gazdasági növekedésben nem az a cél hogy megtartsd a pénzt, hanem hogy jól fektesd be. Ha a befektetésed jövedelmezőbb, mint a felvett pénz kamata, akkor jó üzletet csináltál. Gazdasági stagnálásban pedig nincs befektetés. Se kamat, se növekedés. Államosításra pedig nem kéne költeni, pláne nem a lenyúlt magánnyugdíjakból.
2013. nov. 11. 10:02
 3/7 A kérdező kommentje:

Én nem is gondoltam arra, hogy jobb lehet a helyzetünk, azért ha valaki fizetésképtelenné válik az elég komoly újratervezést igényel.

Európában talán sehol se lett jobb az emberek helyzete a válság óta... Főleg nem a válság országokban.

Minimálbéresként nekem nem változott sokat a helyzetem, annyival nem lettek drágábbak az árak, bár eddig is megnéztem, hol költöm el a pénzemet. (pl multik szerintem egyre drágábbak). Sőt a rezsicsökkentést is megéreztem, nekem jól jött az a pár ezer forint.

2013. nov. 11. 10:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Mer ezek kiszíjják a magyarság vérit az utolsó cseppig!
2013. nov. 11. 11:11
 5/7 anonim ***** válasza:
A multik egyre drágábbak. Nagyon örülök ennk a kijelentésnek, remélem mások is észre veszik. Kis boltom van, a fó profil a zöldség-gyümölcs, de van vegyes áru is. A zöldségfélével gyakorlatilag egész évben a multik alatt vagyok, de sok esetben a gyári csomagolású élelmiszereket is olcsóbban tudom adni. Ez pedig egyértelműen a kormány munkájának tudható be.
2013. nov. 11. 15:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Mert a világgazdasági válság előttig az Uniós tisztviselőket semelyik tagállam hiánya nem érdekelte túlzottan mindenki szépen növekedett jó volt minden, nem akarták ezt holmi akadékoskodással elrontani, aztán a válság után ők is összébb húzták az uniós költségvetés nadrágszíját és szigorúbban rárepültek az ellenőrzésre.

Most megfelelési kényszer van, elvárja a klubtagsági előnyökért az Eu, ezért a kormány is ügyel rá hogy 3% alatt legyen a hiány. Amit eddig egy egész évig sikerült tartani, illetve kiderül pár hónap múlva, hogy most sikerül-e, mert egyenlőre rezeg a léc a 3% körül.

Államosítani meg az MNB pénzéből államosítanak nem a központi költségvetésből, amire addig nem volt lehetőség, amíg nem nyíltan pártkáder került az élére és az egyéb kormányfüggetlen szervek lefejezéséhez sem volt meg a szükséges többség.

2013. nov. 11. 15:29
 7/7 anonim ***** válasza:
A 2010-es kormányváltás óta érezhetően jobban élek én is. Az szja csökkentés miatt, kb. 30%-kal nőtt a nettó keresetem, pedig a bruttó alig változott. A rezsicsökkentés is sokat számít, a villanyra havi 9 helyett csak 7-et költök, gázra havi 30 helyett 25-öt. Ez nekem sokat számít. A hitel végtörlesztéséről nem is beszélve.
2013. nov. 11. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!