A cigányokkal semmi probléma nem volt, azóta kezdtek el kicsit, nagyon kicsit, mozgolódni amióta van Jobbik meg a gárda szemét módon bántja szegénykéket. Mindenki szerint így van ugye?
12:54es eleve baromságok azok a statisztikák amiket írkálsz,legalábbis az adatok nem pontosak, meg elárulnám neked h sokan nincsenek is bejelentve,meg legalább nem megy el lopni!!!!!!!
Miskolcon a bcs-ék 92%át romák követték el:)
De nem is magyarázkodok neked hiszen Te is roma vagy igaz?
A cigányokat a világ nagy része nem is ismeri. Beszéltem olyan külföldivel, aki azt hitte, h kb olyanok, mint a boszorkányok, mert csak a mesékből hallott róluk.
Amúgy szerintem felesleges jártatni a szám, mivel te már úgyis eldöntötted, hogy utálni fogod őket. Sajnálom, hogy írtam, de nem tudtam megállni. Én úgy tapasztalom, hogy a magyaroknál semmivel nem jobb a helyzet, ugyanúgy megvan az aljanép, mint a cigányoknál.
Viszont.
Dolgoztam a Romológiai Kutatóintézetnek, ahol hidd el, elég sok cigánnyal kerültem kapcsolatba. Tanultam zenei iskolában, ahol kb. 30-40%-os volt a cigányok aránya.
Úgy tapasztaltam, hogy az emberek, akik amúgy is szívesen általánosítanak, könnyen ráhúzzák, hogy cigány (bocsánat, roma), tehát rossz ember.
Ugyanúgy vannak köztük "rossz" és "jó" emberek. Csak könnyebb a rosszat látni.
Szívesen megnéznék egy kimutatást, hogy hány százalékuk olyan, amilyennek te látod őket. Persze mások, mint mi, megőrzik a kultúrájukat, vagy legalábbis megpróbálják. Fene tudja, hogy ez baj-e, mindenesetre az elgondolkodtató, hogy a szélsőjobb alapvetően ugyanezt akarja tenni a magyarokkal. Ami kicsit hátrafelé menet, biztos tanultad te is, hogy az európai népek imába foglalták volt, hogy a magyarok nyilaitól mentse meg őket az Úr. Csak én látok analógiát?
A régi mesterségek ugyan nem haltak ki. Ma is vannak kosárfonók, lakatosok, muzsikusok. Csak ma inkább vásárolsz egy magyartól akkor is, ha csúnyább a terméke. De nem is ez a nagyobb baj. Ha most jönne egy felsőbb hatalom és lerombolná a fél várost és megtiltaná, hogy újjáépítsük, hidd el, a magyarok ugyanúgy kilátástalan helyzetbe kerülnének és sokan ugyanerre a szintre süllyednének. Sőt lejjebb, ugyanis a cigányokban legalább még megvan az az erő, amit mi már az egyszemélyes háztartásokra berendeződő világunkban rég elvesztettünk: a család ereje.
A cigányokkal azóta van probléma, amióta egy elb*szott integrációt hajtottak végre rajtuk, amit nem vittek végig.
A múltrendszer, integrálta őket, az iparba és a mezőgazdaságba. (ezért jellemző keletre É-keletre)
Csak az elmúlt 30 év ami nem követte az integráció ágazatának alakulását.
Nem csak a cigányokkal de a magyarokkal kapcsolatban is.
Agyrém amikor a libek éltetik a globalizációt és védik a cigányságot.
Hiszen pontosan a globalizáció hatására, ürültek ki a cigányság értékeit és felhasználhatóságát jelentő területek. Akik eddig a hatalom birtokosaik volta és nem tettek semmit, azok nácizzák azokat akik tenni szeretnének. „ ez is szép”
Te f*asz!
Addig amíg külföldivel beszélgetsz meg a Romológiai Kutatóintézetnek dolgozol, addig kussolj el!
Majd akkor szóljál valamit h egy cig*ánysor mellett fogsz lakni valahol Borsod megyében!
A válasz megírásának időpontja: ma 12:55
Ez nagyon jó volt! ;))
válasz megírásának időpontja: ma 12:55
Ez nagyon jó volt! ;))
Köszi
Igyexem.
13:10: nő vagyok, ezért nem lehetek f*sz.
Bocsánat, hogy tanultam/tanulok és a kutatóintézetnek dolgoztam (mint ahogy írtam is), és őszintén sajnálom, hogy kicsit kinézek az országból. Sajnos látok rá esélyt, hogy külföldre kell költözzek, mert itt olyan nemzetszocializmus van készülőben, amibe én nem akarok gyereket szülni, hogy ne ismerje meg pl. a cukorral ízesített ételek, a kávé vagy a tea ízét, a gondolkodás szabadságát.
El kell ismernem, nem lakom cigánysor mellett Borsod megyében, hanem Budapesten a nyolcadik kerület kellős közepén. De itt még soha senki nem beszélt velem ilyen stílusban azért, mert más a véleményem (ráadásul te is láthatod, hogy okkal). Kiállítottál magadról egy bizonyítványt, amit talán nem is kellene kommentálni. Ülj vissza szépen az iskolapadba (már ha egyáltalán végeztél már) és tanulj meg viselkedni. A trágár beszédtől és mások pocskondiázásától nem lesz igazad. De legyél boldog: inkább most bemegyek egyetemre, úgyhogy a többi mocskolódó írásodra már nem kapsz választ.
Szép napot :)
13:10: nő vagyok, ezért nem lehetek f*sz.
A baj hogy nem vagy körültekintő.
Szóval neked van egy környezeti tapasztalatod, amit leírtál és szerintem azt kifogásolta a hozzászóló a maga nyersességével. Neki és szerintem a többségnek más tapasztalatai vannak az adott kérdéssel kapcsolatban. De ha csak a leírtak miatt szeretnél külföldre költözni, azt javaslom hogy ne tedd.
Mindenütt a világon elkezdődött a „re” nacionalizálódás” ami egy társadalmi folyamat.
A jellegzetessége, hogy egy szintet meghalad, „ túlburjánzik” és aztán visszaáll egy élhető szintre.
Summa” ha ki mégy akkor készülj fel arra hogy te leszel vegzálva, mert e-felé halad a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!