Mit kellene tenni, hogy a zsidók jobban érezzék magukat Magyarországon és Európában?
A zsidók 48%-a fontolgatja a kivándorlást, bár felmérések szerint ez a magyarokra is igaz.
Lehet, hogy a kettő összefügg és ha a magyarok biztonságban éreznék magukat, akkor a zsidók is.
"a rómaiak eléggé toleránsak voltak vallás terén"
És hogy is volt a keresztényüldözéssel???
Nem annak kellene itt történelmet oktatni, akinek lövése sincs az egészhez...
Persze történelem órán az agyadba vésődtek a keresztényüldözések, de arról fogalmad sincs hogy politikai okai voltak, nem a birodalom vallási türelmetlensége.
A Római Birodalom hatalmas területet ölelt fel, és számos népet mindegyik szabad vallásgyakorlást biztosított. Nem tudom mennyire van fogalmad róla, hogy a leírt lázadás ellenére a zsidók is szabadon gyakorolhatták vallásukat, polgárjogot szerezhettek, így még állami hivatalt is viselhettek. Ez szerintem elég nagy példa a birodalom vallási toleranciájára. Nem is lett volna érdekük a vallások ügyeibe beleszólni és így számtalan ellenséget szerezni a birodalmon belül, amikor épp elég volt azon kívül is. A gond az volt hogy a keresztények durván elutasították a császár istenségét, ezzel lényegében megkérdőjelezték a császár hatalmát ami a birodalmat egyben tartotta. Erős ellentétben álltak a helyi pogány vallásokkal is, ami még a feszültséget is gerjesztette.Ezért bizonyos császárok alatt voltak rövidebb időszakok amikor keresztényüldözések zajlottak. Bár ennek valós oka gyakran csak a belső feszültséglevezetés volt.
De nyugi máskor is szívesen segítek történelemből, csak szólj.
Lehet lepontozni :D
Nyilván a történelemtudásomról nagyobb fogalmad van, mint saját magamnak. :)
Az összefüggést nem értettem...
22:12
" Emlékszem hogy amikor az egyiptomi események zajlottak, aznap olvastam a hírt egy gázvezeték robbanásáról de amikor szóba hoztam már tudott róla, és nem az hírekből."
Milyen erdekes, hogy elfelejtetted odairni, hogy arabok robbantottak fel azt a gazvezeteket.
Azt hittem tisztában vagytok vele, hogy Egyiptomban arabok laknak, nem gondoltam hogy külön említeni kell. Nem tudom mi meglepő van abban, hogy a forradalmak közepette felszínre jöttek az addig elnyomott (jogos) Izrael ellenes hangok. Ugyanis Izraelbe vezető gázvezetékeket robbantgattak.
Persze az én ismerőseim robbantottak. Vigyázzatok ne hogy ti is felrobbanjatok :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!