Magyarországot magyar embereknek kellene irányítani, mi ebben olyan furcsa? (Sokak számára)
"az országot olyan liberálisok vezetik, akik mást sem csináltak az elmúlt 20 évben mint napról napra tönkretették az országot, gazdaságát és a magyar kutúra érékeit, meg magyar emberek életeit, na az nem magyar."
A magyar kultúrának nincsenek érdekei. (Csak gondoltam, megjegyzem)
Szó sincs arról, hogy liberálisok vezetnék az országot, nem hiszem, hogy ezt igazából komolyan is gondolod. Feudalista, elitista, beképzelt, másokat rabszolgának tartó emberek vezetik. Szó sincs, hogy a szabadságért vagy egyenlőségért tennének. A rabságért és a szolgaságért tesznek. De ebben a rendszerben szomorú módon ez "így van rendjén"... Ahogyan azt ki is fejtettem már itt: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__502..
"Radnóti Miklós például mindenképpen magyar volt és nem zsidó. "
Szerinted. De a kortársai szerint meg nem, legalábbis azért lőtték bele egy árokba a legszebb hazafias verseink szerzőjét, mert mégsem volt eléggé magyar.
Ezért nem libsi ármánykodás, hanem humanista alapvetés, hogy senki se sajátítsa ki a magyarság jelzőt, és tagadjon ki másokat a nemzetből, csak mert nem ért velük egyet valamiben. Mert már láttuk, hogy hova vezethet.
13.
Azért van különbség.
Radnóti magyarsága nem kétségbevonható.
A libsi ármánykodás alatt az internacionalista gondolatot értem, mely szerint bárki lehet magyar.Akár egy hong-kongi ,kongói , ugandai , marokkói....stb
"Radnóti magyarsága nem kétségbevonható. "
Számodra. De utólag könnyű okosnak lenni.
A libsi ármánykodásnál (amit önmaga karikatúrájaként mutatsz be) én sokkal nagyobb gondnak tartom, a sovén ármánykodást, aki szerint meg csak az lehet magyar, aki nekik elég jó (és van rajta sapka). Ha meg tévedtek, és mégis árokba lőttek valakit, akiről utólag belátják, hogy magyar volt mégis csak, akkor sem állnak meg egy percre gondolkodni, hanem folytatják tovább a kategorizálást.
"Nem születés kérdése vagy rassz kérdése. Ha teszel a hazádért és annak boldogulásáért, a magyar nemzetért és emberi értékekért, ott ahol laksz, ahol születtél, akkor magyar vagy."
Akkor mondjuk Reagan elnök magyar volt? Jelentős szerepe volt a Szovjetunió felbomlásában, tehát sok jót tett Magyarországgal.
"Ha teszel a hazádért és annak boldogulásáért, a magyar nemzetért és emberi értékekért, ott ahol laksz, ahol születtél, akkor magyar vagy."
Vegyünk pl. egy 10 éves gyereket, nevezzük mondjuk Sanyinak. Sanyi magyar anyanyelvű, általános iskolába jár, az átlaga jó, szabadidejében focizik az osztálytársaival. Viszont életkorából kifolyólag még nem fizet adót, nem termel GDP-t, és semmi olyasmit nem tett, amitől a magyar társadalomnak jobb, vagy rosszabb lett volna. Tehát ez alapján Sanyi még nem magyar, hiszen nem tett a hazádért és annak boldogulásáért. Majd csak akkor lesz magyar, ha lesz munkája, esetleg ha végrehajt valami hőstettet. Addig viszont... nem tudom, nemzetiség nélküli?
A téma kezelésének ez a szintje már túl mély és személyeskedő. Sajnos ez sem furcsa.
Annyira azonban felhívnám a figyelmet, hogy egy országot azok irányítanak itt jó néhány éve, akiket a tömegek megválasztanak. Ha ez egyeseknek nem felel meg, ne rinyáljanak, hanem egyenek azért, hogy a tömegek másokat akarjanak megválasztani. A hőbörgés a gyengék és gondolat nélküliek eszköztára, a többi elkezd gondolkodni, ha valahol nem megfelelő vezető irányít, hogyan lehet eltávolítani. Ez a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!