2014-es választás látens módon Soros György és Simicska, Csányi között fog eldőlni?
Mi dőlne el közöttük? A sorrendet világosan, és feltehetőleg helyesen írtad fel, pénz tekintetében. Tehát, amennyiben a helyi érdekeltségeik nagyjából megegyeznek, a befolyásuk is ilyen sorrendben lesz.
De ne gondold, hogy csak Ők hárman élveznének ekkora befolyást. A mai világban már nem csak személyeket áld meg az állam privilégiumokkal hanem "jogi személyeket is".
"Az előzőhöz hozzászólva én úgy tudom Magyarországon az USA-val ellentétben vállalatok nem finanszírozhatnak pártokat, kampányt. Bár a rendszer elég átláthatatlan, biztos vannak kiskapuk, amit ki is használnak a bennfentesek."
Magyarországon talán jobb a helyzet ma még, mint az Egyesült Államokban, de azért én nem maradnék naiv, ha követed az aktuálpolitikát... Minden pénztárgép bekötve a NAV-hoz, stb. Szó sincs szabad piacról és demokráciáról. Itt állami támogatásnak örvendő monopóliumok vannak, aki nem helyezkedik jól, az pedig el van takarítva. Nem is véletlen, hogy annyian szavaznak lábbal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!