Bűnös-e Horthy vagy nem bűnös a népirtásban?
Ha bűnös, miért nem foglalkozott vele a Wiesenthal központ, miért nem vonták felelősségre a nürbergi per során, miért élhetett békében haláláig Portugáliában?
Ha nem bűnös, miért van ez a felfordulás körülötte, miért lehet vele indulatokat szítani?
Így van, ahogy az első mondja.
A legtöbb megszállt országban szinte nem is maradtak zsidók.pl:Csehországban , Szlovákiában.
Magyarországon viszont maradtak.
Horthy nem is szerette, de nem is utálta zsidókat.
Kérdeznék tőled valamit:
Ha én kést tartanék a torkodhoz, és azt mondanám neked, hogy öld meg X, Y, Z-t (akiket nem is ismersz), különben kinyírlak téged és a családodat, akkor mit teszel?
Vértanú leszel?
6.
Szerinted azt önszántából csinálta?
A németek segítettek a revízióban, de ezért kértek dolgokat cserébe.Az egyik volt a zsidótörvény.
Ott volt Horthy fejénél Hitler pisztolya. Ha nem állt volna Hitler mellé, akkor olyan sorsra jutott volna mint Franciaország, Lengyelország, Csehszlovákia, Jugoszlávia.
...
Ha jól tudom, hogy a fenti államokban is deportálták a zsidókat, miután a németek megszállták őket, sőt többet mint Horthy idejében Magyarországon.
....
Szálasi már egészen más tészta. Ő totális háborúban sodorta a magyarságot, azért mert hit a német csodafegyverekben.
Érdekes dolgokat írtatok, köszönöm. Én azt hallottam róla, hogy öreg korában Portugáliában hálás zsidó családok támogatták, bár ez lehet csak mendemonda.
Számomra így viszont furcsa az a hangnem, amely pont úgy beszél róla, mint egy náci háborús bűnösről.
A bűnösök valóban bűnhődjenek, de aki nem bűnös, azt ne hurcolják meg, még holtában sem, én így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!