Kell-e büntetni Orbán papírszobrának ledöntését? És miért csak most jöttek rá, hogy bűncselekmény volt?
Furcsállom, hogy csak több mint 1 hónappal az esemény után derült ki, hogy ez garázdaság volt, és most indult nyomozás. Nekem is visszataszító volt ez az esemény, de nem gondolnám, hogy büntetni kellene. De meg lehet győzni az ellenkezőjéről is. Erről kérnék véleményt.
Nem volt garázdaság, bár nem értettem vele egyet.
Ettől nagyobb garázdaságot sem büntettek meg.
Nem vagyok jogász és nem ismerem a sztorit, így csak következtetni tudok mint művész. Mivel a szobor felavatás után szándékosan került ledöntésre, így már garázdaságnak számít, nem lehet azt mondani, hogy szállítás, tárolás közben dőlt el, sérült meg.
Mivel nem köztulajdonban levő mű, így a tulajdonosa perelhetne, aki maga a ledöntő. Vagyis nem történt garázdaság, inkább közösség elleni izgatás, becsületsértés stb.
Nem ilyen egyszerű a megítélés!
Ha a rendezvény/közterületfoglalás hivatalosan engedélyezve volt, akkor -szerintem- nem bűncselekmény.
Ha mégis az, akkor a közterületi filmforgatásokat is annak lehetne minősíteni.
Jogi szempontból nincs különbség a kettő között!
Nem kell büntetni , szerintem.
A Fidesznek lehetne ennyi esze.
Így mártírt csinálnak a szobordöntögetőkből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!