Vannak prolik a magyar országgyűlésben?
Úgy tudom az országgyűlési képviselők többsége diplomás jogász, közgazdász, bölcsész, de néhány mérnök is akad.
Arra vagyok kíváncsi, hogy vannak-e olyan képviselők, akik a politikai karrierük előtt fizikai munkával keresték meg a kenyerüket vagy őket csak szavakban képviselik a Parlamentben.
Aki fizikai munkás, az miért proli? Rájuk legalább olyan szükséges van a társadalomnak, mint a diplomásokra!
A képviselők között is lehet szakmunkás.
A proli helyett akkor mondjunk munkást.
Természetesen rájuk is szükség van a társadalomban, csak ha senki sincs közülük az országgyűlésben, akkor a pártok nem tudják őket hitelesen képviselni.
Például az is furcsa, amikor a milliárdos Gyurcsány kampányol, hogy ő mennyire megérti a kisnyugdíjasokat, a leszakadó régiók lakóit és ő képviseli őket leginkább.
Érdekes ezt vizsgálni.
Szerintem kicsit párthoz is köthető,de manapság most már kevés a parlamentben az igazi "fizikai".Nem azért mert nem lenne otta helyük,hanem azért,mert a parlamenti munka egyre
teljesebb tudáskört kíván amire elsősorban a képzettebb emberek alkalmasak.Ezért lassan kikopik a " melós" a parlamenti padokból.
A Fideszben soha nem volt igazi melós képviselő,ez régebben inkább a baloldali pártokra volt jellemző./MszmP,majd MSZP,Munkáspárt/.
Persze definiálni kéne mi az a "proli". .Aki fizikai nem feltétlen proli,mert az pejoratív lehet.Proli=semmi nem
érdeklő melós = proli talán ez lehet.Ilyen azért ma a parlamentben már nincs.
Mondjuk régebben sok példa volt,hogy melósból magas pozícióba került valaki.
Walesa villanyszerelőként köztársasági elnök lett,Csautsescu
cipész volt,Kádár műszerész volt,Marosán pék volt,Sztálin
pedig hivatásos postakocsirabló volt,ha igaz.
A kommunizmusban divat volt a melóst felemelni,de akkoriban emiatt sok rossz döntés is született.
Úgy gondolom egy bizonyos szellemi szint azért politikusként is kellene. Ez nem midig sikerül.
Buta kérdés. A buta emberekre jellemző a "proliság".
Egyébként elég naiv meglátásról tanúskodsz, miszerint akinek van diplomája, az már valamivel több mint a "proli". Sok-sok diplomás ember nagyobb proli, mint egy átlagos, teljesen normális "proli". Egyébként a tudomány világában vagyok, tinédzserként pedig melóztam, vagyis a meglátásod szerint "proli" voltam. Mielőtt állítunk valamit, érdemes lenne utánajárni, melyik szónak mi a jelentése, és utána nem fogunk leégni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!