Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért a magánvállalkozásokat...

Miért a magánvállalkozásokat facsarja ki minden magyar kormány és mi szükség van ennyi állami alkalmazottra?

Figyelt kérdés

Komolyan, tudom, hogy nehéz ügy, de miért nem úgy teremtenek új munkahelyeket, hogy kedvező feltételekkel (pl. adókedvezmény) csalogatják be Magyarországra a multicégeket, hogy azok munkahelyeket teremtsenek? Mi értelme van annak, hogy a lehető legtöbbet elvonják a magánszférában dolgozóktól meg a vállalkozásoktól, s az állam közmunkásokat foglalkoztat?

Miért nem támogatják azt, hogy kisemberek kisvállalkozásokat alapítsanak? Pedig az Orbán Viktor azt ígérte 3-4 éve!

2013. okt. 28. 19:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Az adó és járulékcsökkentéseket várom és várom és várom és várom.

A vállalkozó 6szor is meg kell gondolja,ha alkalmazni szeretne még egy embert.

Bezzeg a multi kedvezményeket kap.

Ha olyan megátalkodott vagy ,hogy dolgozni akarsz és nem feketén, már ugranak is rád 6 felől, hogy az íróasztaluknál általuk kiszámolt és szerintük minden bizonnyal általad letagadni szándékozott jövedelmedet jól megsarcolják.Sec-pec úgy bekalibrálnak, hogy ha rendesen befizetsz mindent amit kérnek annyi se marad neked, hogy a tescós csirkefarháton kívül nem ismersz majd más kaját.

Az ,hogy te igyekszel töröd magad szakmát tudsz, befektetsz mindenféle nyűgös nyavalyás, aljas és huncut emberekkel vesződsz és kereslet van a tudásodra, termékedre ,szolgáltatásodra az egy olyan bűn amit agyonadóztatással próbál kinevelni belőled az állam.

Mintha csak mondaná: "Csalj mert nem élsz meg!Mi az ,hogy nem akarsz csalni?Majd mi rákényszerítünk.Bármikor büntethető piszkos csalóvá teszünk,csak azért ,hogy bármikor büntethessünk téged.Ha pedig mégsem büntetünk ,tudd be a trehányságunknak vagy légy hálás a kegyelmességünkért.Mert hatalmat gyakorlunk feletted.Ezt csakis így tehetjük meg."

Ha korrekt normális világ volna és mindenki röhögve fizetné be az adóját ,akkor a közszolga szolga volna és nem (kény-)úr mint most.

Ha nem volna 800 ezer állami alkalmazott akkor nem az állam volna legnagyobb legbefolyásosabb cég.

Hova jutna a világ?

Még a végén az államnak kellene szolgálnia a népet és nem fordítva mint most.

Még a végén önerejükből is boldogulnának a népek és büszke gerinces tartásuk is lenne!

Hát nem jobb így az államnak, hogy teljesen az ő kénye kedvére van utalva az egyébként élhetetlenségbe kényszerített és élhetetlenségre tanított nép.

így legalább jön az állam és annak a vezetője (Sztálin atyuska,Rákosi,Kádár apuci, Horn papa,Gyurcsányfeltó,O.Viktor stb) és AD nekünk .Mert ő jó és őrá számíthatunk mert törődni fog velünk mint az anyafecske az éhes tátott szájú kisfecskéivel.

Az az amcsi felfogás , hogy hagyni kell az embereket boldogulni, gazdulni, ÉÉLNI már a 30-as években is gazdaságilag instabillá tette az államot és mára már ott is befuccsolt.

De még így is sokkal szabadabb és NORMÁLISABB mint a mi világunk ahol a komcsi fertőzés még most is a zsigerekben van.

2013. okt. 28. 22:08
 12/20 anonim ***** válasza:

"De utálom a multikat, hozok is egy kis mars csokit a tescoból!"

Épp az ilyen parasztok miatt jöttek be.

2013. okt. 28. 22:19
 13/20 anonim ***** válasza:
A multik cummancsanak brokeszt.
2013. okt. 28. 22:22
 14/20 fospuska ***** válasza:

"Nem a multikkal van a probléma, legalább ne legyetek ennyire hiszékenyek."

Tényleg nem, legfeljebb a farkukon szájzárat kapott politikusokkal. Nekik nyilván elemi érdekük, hogy ahova betelepülnek, ott olyan feltételekkel indulhassanak, mint kevesen mások. Ezt hívják nagyon szépen megfogalmazva "szabályozott piac"-nak.

Nem tudom, Ausztriában pl. ahol van egy településen egy Spar meg egy Billa, nemigen találsz sarki vegyesboltot.Esetleg pékség, cukrászda működik. Nagyjából erre korlátozódik az egészséges piaci verseny.

Itthon ugye sokkal nagyobb részt hasítottak ki ebből a piacból a kis üzletek az egykori Áfész-boltok mellett.

A legnagyobb probléma nem is ezzel van, hanem a ruppótlansággal meg azzal, hogy nagyjából ugyanazt árulja a sarki kisbolt is, mint a Metro. Gyakorlatilag a nagykereskedelem is monopolizálva van itthon, azaz Piri néni sarki üzlete is ARO-feliratos dobozokkal van tele,csak nyilván más árréssel.

Erre még rákúr egy lapáttal, hogy Józsi bácsi őstermelőként nem kap olyan támogatásokat, hogy versenyképes tudjon lenni a nagy beszállítók mellett (ellenben ha elad 4 fél disznót, a halálba szexuálják az élelmiszerbiztonsági követelményekkel) és tádá...! Kész a verseny,ami nem verseny.

2013. okt. 29. 05:57
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem csak élelmiszer boltok léteznek. Ha a multik nem lennének akkor sem tudna egy átlag magyar vállalkozni a jelenlegi helyzetben, mert az adórendszerünk szar.
2013. okt. 29. 07:25
 16/20 anonim ***** válasza:

Magyarországon még bőven lenne (főleg a nagyobb városokban) hely vállalkozni, tehát vannak piaci rések. Most nem valami új fenomenális ötletről beszélek, hanem egyszerű vállalkozásokról. Pl. én Budapesten lakom, és azért, hogy eltudjak menni a legközelebbi számítástechnikai boltba át kell utaznom a fél várost. Erre nem csak én jöttem rá, de egyszerűen a jelenlegi rendszerben nem térülne meg a belefektetett munka. Na pl. a számítástechnika még az a piac ahova a multik nem tudtak betörni, mivel egy kicsit is komolyabb ember nem fog multiban összeeszkábált gépet vásárolni.

Szóval amikor kis- és középvállalkozásokról beszélünk akkor ne rögtön öreganyám sarki vegyesboltja jusson eszünkbe. Magyarországon még bőven lenne hely vállalkozókra. A többség azonban nem indít, mert nem lenne nyereséges, sokan pedig arra várnak, hogy valami briliáns ötlet fog az eszükbe jutni amitől ők lesznek a 124. Bill Gates.

2013. okt. 29. 07:36
 17/20 anonim ***** válasza:

"Pl. én Budapesten lakom, és azért, hogy eltudjak menni a legközelebbi számítástechnikai boltba át kell utaznom a fél várost."

Nem ez a poén, hanem hogy régen sokkal több volt és az elmúlt 5-6 évben a nagy részük szép spóorben bezárt. Még a nagyobb forgalmúak közül is.

2013. okt. 29. 11:14
 18/20 fospuska ***** válasza:
Meg azért, mert a neten kb. 20 perc alatt megtalálsz szinte bármilyen sz.tech alaktrészt és kihozza a postás.
2013. okt. 29. 12:53
 19/20 anonim ***** válasza:
Ez messze nincs így, bár bővült az online piac, de még Európa szinten is nagyon kicsi a bevétel ekereskedelemből (nem rég olvastam erről egy cikket). Szóval országos szinten még mindig jóval nagyobb a forgalom boltokban mint online felületen, szerintem.
2013. okt. 29. 13:21
 20/20 anonim ***** válasza:
Én például nagy kocka vagyok, de eddig csak párszor vásároltam online shopból, akkor is maximum kábeleket (de az ismertségi körömből a többség így van).
2013. okt. 29. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!