Fel fogja majd mérni az új kormány, hogy mennyi diplomásra van szükség?
"A végzettek negyven százaléka viszont már az államvizsga idején dolgozott, több mint fele (53,5 százalék) pedig a diploma megszerzése után keresett és talált is állást. Harmaduk (35,4 százalékuk) már az első hónapban – lényegében rögtön a diplomázás után – munkába állhatott. További 19 százalékuk kettő, 17 százalékuk három hónap alatt talált munkát. Alig negyedüknek kellett négy vagy több hónapot várni a munkába lépésre. A 2007-es év munkakereső friss diplomásai tehát az egyetem vagy főiskola kapuin kilépve, átlagosan 3,6 hónap alatt helyezkedtek el.
A kutatás szerint a gyakran „túlképzésesként” emlegetett a bölcsész, valamint a jogászdiplomával sem kellett sokat várni egy állásra, sőt: ezeken a pályákon az átlagosnál rövidebb, míg a természettudományi területen jóval több idő kell az első állás megszerzéséhez."
Akkor ennyit a "nem tudnak elhelyezkedni a diplomások" című mítoszról.
2%-uk valóban nem tud elhelyezkedni a kutatás szerint, de ez egyrészt messze az országos átlag alatt van, másrészt ott szerintem lehet valami egyéb gond is.
20:28
Nem vagyok vállalkozó, hanem alkalmazásban álló köztisztviselő. A gyerekem kiváló diplomával végzett tanító, aki nem talált tanítói állást. Sajnos nem is a végzettségének megfelelő munkát végez. 250-en kaptak diplomát 2000-ben, és nagyon sokan közülük teljesen más munkakörben dolgoznak. A kérdésem általános volt, és mindenkinek gratula, aki diplomával rendelkezik.
A gyerekednek el kellett volna járni bulizni néha! Ott is lehet kapcsolatokat építeni, még ezen a területen is;-)
A jó egyetemista megtalálja ezek között a dolgok között az egyensúlyt! Ja meg persze egy kicsit jobb helyre kell járni!
16:56 netto hazugság, mellesleg ezek 2007es adatok.Ha valaki diplomásként talál is munkát, az max egy multinál lesz soron (tapasztaltam nem egyszer nem egy helyen) vagy a Mekiben fog dolgozni.Nem azt mondom hogy diplomásként lehetetlen normális munkát találni, de ez nagyon ritka.
Mellesleg elég vicces volt téged olvasni hogy a nol.hu-ról linkelsz, te közismerten véresszájú fideszes vagy.
Szakmunkásból van hiány emberek ! Hegesztő, lakatos, stb.Büdös a munka? Adminisztrációból nem fogunk megélni.
válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:47
Na te se fogsz soha egyetmre járni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!