Ti egyetértenétek a SZÉKELY AUTONÓMIA elérése után Magyarországhoz csatlakozással?
Teljesen felesleges lenne csatlakozniuk.
Támogatom az autonómia törekvéseket, de jobb ha ők döntik el saját területükön hogy az adóforintjaik mire menjenek el.
Eddig is jól csinálták, biztosan tudom ezután is jól fogják csinálni, nem kel ide egy magyarországi kormány aki beleszól a dolgokba.
Én ezt a dolgot az erdélyiekre bíznám.
Ami előnye lenne az országnak:
- ha az egy fejlett térség, akkor az biztos az adók miatt megdobná az állami költségvetést
Ami hátránya származna az országnak:
-ha az egy fejletlen térség, az tovább terhelné a költségvetést
- az így létrejövő román nemzetiség megkezdené az autonómiai és a visszaintegrálódási törekvéseit, ami pénzbe és országok közti feszültségbe torkollik
Az itteni magyaroknak se előnye, se hátránya nem származik azon kívül, hogy az ország költségvetését mennyire terheli meg.
Nem, én igazából jelenleg nem tartom értelmes ötletnek az uniót Erdéllyel.
Kérdező, a székelyeknek MÁS a gondolkodásuk. Amit te elmaradottnak tételezel, azt ők nagyobb joggal mondhatják az itteniekről.
Ez a kérdés sokkal összetettebb és messzebb ható annál, hogy ilyen felszínesen beszéljen valaki róla.
Egyébként a csatlakozás ezer oknál fogva lehetetlen. E fórum más helyein ez bőven ki lett fejtve.
A székely autonómiát a román állam nem fogja engedni , inkább a székelyek beolvasztásán dolgoznak.Nemhogy autónómia , de a meglevő eredményeket is elveszik ( új közigazgatási körzetek ).
A Mo. - hoz csatolás meg egy álom , szerintem a székelyek sem akarnák.
A puszta létezésükért küzdenek , mint már többször a történelemben.
Viszont nagyon kemény hangot ütöttek meg a székelyek , az eddigihez viszonyítva , az biztos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!