Szerinted melyik volt a rendszerváltás óta eddig legjobb kormány?
Gazdasági fejlődés, hangulat, szimpátia és az ország javára való fejlődés szempontjából.
Segítségképp:
1.Antall-kormány (1990-1993)
2.Boross-kormány (1993-1994)
3.Horn-kormány (1994-1998)
4.Orbán-kormány (1998-2002)
5.Medgyessy-kormány (2002-2004)
6.Első Gyurcsány-kormány (2004-2006)
7.Második Gyurcsány-kormány (2006-2009)
8.Bajnai-kormány (2009- )
Orbánékra 11,
Bajnai, Horn, Medgyessy kormányokra 3,
Antall-kormányra 2 voks érkezett eddig.
A Gyurcsány-kormányokra egyetlen voks sem érkezett, tehát kedves MSZP szavazók, jövőre is gondoljatok Gyurcsányra amikor elmentek szavazni.
:)
Onnan lehet tudni hogy Orbánék csak megették a pörköltet amit Bokros főzött,hogy 98-ban 4,5% gazdasági növekedéssel adták át a kormányzást a szocik,Orbánéknál 2002-ben meg már a 3%-ot se érte el.
Nem tudom hogy honnan szeded az adataidat, de nem is érdekes mert, nem lehet a pillanatnyi gazdasági állapotot egy tényezőből kimutatni.
Egy sor összefüggést kell elemezni ahoz hogy valós képet kapj mindenről.
Az hogy mennyi a ciklusonkénti GDP növekedés, az csak egy dolog abból a 5-15 ből amit vizsgálni kell ahoz hogy valós eredmény szülessen.
Pld Bokrost a csúszó leértékelés hatását is is támogatta hiszen volt hogy 20% os volt az infláció, de a védő vám paritások, sem keveset hoztak és sok olyan van amit OV ék már nem is használhattak. De egy gazdasági ciklus 4 év amit nem lehet szét választani, főleg ha pld ciklikus gazdaság politikát, valósítasz meg, a belső gazdaság élénkítésével.
Volt OV nak egy éve amikor 18% volt ez a növekedés az volt a a ciklika csúcsa.
Nem értek én sem mindent, mert nem vagyok akkora fej, de eligazodok valahogy a főbb vonalak tekintetében és nagyjából tudom hogy mit is kell összevetni- mivel.
Próbáld meg te kihámozni az igazságot és ne higgy el mindent.
Én asszem a Hornra tennék voksot.
Ja, megéltem az összeset, és nem tojáshéjjal a hátsómon, mint egyesek! ;)
Előzőnek:
És véleményed szerint mi volt jó a Horn korszakban?
Tetszett a 19:44-es! Nagyon igaza van :D
Bár én Hornékkal annyira nem szimpatizáltam. Az 5-öst többre értékelem, mégha a miniszterelnöke kicsit ügyefogyottnak is tűnt.
Kérdezőnek:
Nekem a Bokros féle csomag tetszett meg. Tudom, most fogok kapni gyorsan 30 lepontozást, leginkább olyanoktól, akik akkor még éppen csak a csattogós lepkét tologatták, és csak hallották, hogy a Bokros-csomag fúúú de rossz. De szerintem az akkor egy fontos és szükséges dolog volt. Nem sokan merték volna felvállalni.
19:48nak:
Kösz. Igen, nekem a Medgyessyben pont a főnök nem tetszett. Emlékszel még?
"Útelágazodózáshoz érkeztünk" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!