Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gyurcsány Ferenc Magyarország...

Gyurcsány Ferenc Magyarország utolsó reménye?

Figyelt kérdés
2013. okt. 23. 23:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
22%

Magyarország utolsó reménye jelenleg Orbán Viktor. Eddig egyetlen kormány sem képviselt ilyen hazafias, becsületes és emberközeli politikát. Sorolhatnám, mennyi jót tettek a magyar emberekért, például a nemdohányzók védelmének érdekében tett intézkedésekkel, a rezsicsökkentéssel, a családi adókedvezménnyel, valamint a minimálbér-emeléssel. És a lista közel sem teljes.

Ráadásul csak a Fidesz volt kíváncsi a lakosok véleményére, két Nemzeti Konzultáció is volt, ami sokkal praktikusabb, mint egy népszavazás, hiszen egyszerre több kérdésben is állást foglalhatnak az emberek.

2013. okt. 24. 08:11
 12/19 anonim ***** válasza:
73%

Utolsónak:

Nemdohányzók védelmét a szocik kezdték el, amikor kialakították a dohányzásra kijelölt helyek rendszerét. A fidesz nemzeti dohányboltjai nem járulnak hozzá ehhez a védelemhez, mivel boltok. E miatt nőtt meg acigi feketekereskedelme drasztikusan.

A rezsicsökkentés a jómódúaknak kedvez jobban és nem védi meg a környezetet. Amíg a világon mindenki azért harcol hegy kevesebb energia fogyjon, a Fidesznek ez eszébe sem jut.

A csalási adókedvezményt csak a magas keresetűek tudják kihasználni, mivel az ő szja-juk magas, így le tudják írni a kedvezményt. Az alacsony keresetűek nem tudják megkapni azt ami járna.

A minimálbér emeléssel nem emlkedik automatikusan a többi bér, így ez feszültségeket idéz elő és növeli az inflációt.

A nemzeti konzultáció kérdései pedig provokatívak, mert a kérdésben benne voltak azok a szavak, amik megsúgták a helyes választ.

Kedves utolsó hozzászóló, ez elégtelen, üllj le!

2013. okt. 24. 08:30
 13/19 anonim ***** válasza:
A csődhöz igen.
2013. okt. 24. 09:06
 14/19 Macungo ***** válasza:

"Mesterházy akkor arra is válaszolhatna, miért hívtak meg annyi mindenkit a gyűlésükre, ha nem akarnak velük szövetkezni? Én ennek semmi értelmét nem látom, bár ilyen amatőr bagázstól nem is tudom mit várok."

Szerintem ez egy fő próba volt, hogy együtt tudnak-e embereket mozgósítani.. Mivel nem sikerült túl jól a mozgósítás, mostmár nem látják értelmét a teljes összefogásnak. Én megértem az MSZP-t. Az ő hátukon akarnak ejutni a pralamentben. Az MSZP láthatóan nem kap cserébe semmit, hogy átadja a helyeit.

DK induljon külön az MSZP-nek még az együtt-PM-el is felesleges volt összebútorozni. Tudják jól, hogy vesztes harc az egész itt az ellenzéki helyeken megy a harc ezért nincs összefogás..

Gyurcsány meg egy beépített ember, egyszer még hálásak leszünk áldásos tevékenységéért, hogy eltüntette az SZDSZ-t és kicsinálta az MSZP-t. Így kerül majd be a törikönyvekbe.

2013. okt. 24. 09:34
 15/19 Macungo ***** válasza:
43%

"Nemdohányzók védelmét a szocik kezdték el, amikor kialakították a dohányzásra kijelölt helyek rendszerét. A fidesz nemzeti dohányboltjai nem járulnak hozzá ehhez a védelemhez, mivel boltok. E miatt nőtt meg acigi feketekereskedelme drasztikusan."

Nem azért tett érte mert kevesebb helyen lehet kapni és a taknyosoknak nehezebb hozzájutni, de ez sem elhanyagolható, hanem azért mert kitiltotta a dohányosokat a szórakozóhelyekről, de már majdnem az utcáról is. Szinte sehol nem lehet rágyújtani. A feketekereskedelem meg nem emiatt hanem a cigi ára miatt nőt meg amit mindenképpen az EU elvárásai szerint 1-2 év alatt 1000 forint főlé az EU átlaghoz KELL igazítani..

A rezsicsökkentés a jómódúaknak kedvez jobban és nem védi meg a környezetet. Amíg a világon mindenki azért harcol hegy kevesebb energia fogyjon, a Fidesznek ez eszébe sem jut.

Amilyen drága az energia, szerintem senkinek nem kell itthon mondani, hogy kapcsolja le a villanyt, vagy ne 30 fokra fűtse a lakását... A csökkenés mindenkinek jól jött egyrészt, másrészt nem gázzal fűtenek ami egy kicsit környezetkímélőbb hanem fával, szénnel... Ettől olyan télen a levegő amilyen.. Tehát igen is az energiaárakat is le kell törni.

"A csalási adókedvezményt csak a magas keresetűek tudják kihasználni, mivel az ő szja-juk magas, így le tudják írni a kedvezményt. Az alacsony keresetűek nem tudják megkapni azt ami járna."

Nekem 140.000 a bruttóm ami 96.000 körüli nettót jelent. Lehet, hogy ez magasnak számít neked, de nekem több is lehetne. És képzeld igénybevettem a családi adókedvezményt. Mostmár a minimálbéresek is idénybetudják majd venni és több 10.000 forintot fog jelenteni pluszban havonta..

A minimálbér emeléssel nem emlkedik automatikusan a többi bér, így ez feszültségeket idéz elő és növeli az inflációt.

40 éve előszőr ilyen alacson az infláció a rezsicsökkentés másik pozitív hatása..

A nemzeti konzultáció kérdései pedig provokatívak, mert a kérdésben benne voltak azok a szavak, amik megsúgták a helyes választ.

Olyan kérdések voltak amire egyértelmű a válasz, de nem azért volt rájuk szükség, hogy megtudják mit akarunk, azt a Fidesz tudja, csak legitimitást akartak vele szerezni ahhoz, hogy az egyes intézkedéseket végigvigyék és az EU is kéntelen legyen elfogadni, hogy itt az emberek tényleg ezt vagy azt akarják és nincs semmi baj a demokráciával.

Kedves kritizáló te ülj le, egyes.

2013. okt. 24. 09:48
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

Macungo, teljes mértékben egyetértek veled! Végre egy korrekt, igazságot leíró és nem gyűlölködést tartalmazó válasz! A szavaid tükrözik azt, hogy tájékozott vagy és objektíven látod az ország helyzetét, ellenben azokkal, akik csak a Fidesz indokolatlan szidásáig képesek eljutni, mindenféle racionalitás és érv mellőzésével.

Több olyan ember kellene az országba, mint te és akkor többre vihetnénk.

2013. okt. 24. 11:31
 17/19 anonim ***** válasza:

Kedves Mucango!

A rezsicsökkentés hatására most azok, akik eddig nagyon odafigyeltek a takarékoskodásra, mostmár nem fognak odafigyelni annyira, mivel olcsóbb lett a rezsi. Végre nem lesz olyan nagy baj ha úgymarad a villany, vagy folyó víz mellett lehet fogat mosni mert úgy kényelmesebb. Én azt vártam volna a Fidesztől, hogy a lekások energetikai korszerűsítését támogassa, amivel 30-50% energia is megtakarítható, és az akár 50 évre szól. Én az idén szigeteltem a lakást és vettem energiatakarékos készülékeket, de semmilyen támogatást nem kaptam. 45%-kal kevesebb energiát fogyasztok, nyilván ennyivel is kevesebbet fizetek. Na ez az igazi rezsicsökkentés, ezt kéne támogatni.

Az én bruttóm jóval több mint a tiéd, nemrég született a kisfiam, havi 13e Ft-ot kapok pluszban. Ennyi volt 10 éve is. Te a büdös életbe nem fogsz több tízezret érvényesíteni a kedvezményből havonta, esetleg egy évre. Számolj utána.

Az alacsony infláció azt jelenti, hogy a pénz tartja az értékét, vagyis nem mozog. Ez olyankor fordul elő, amikor egy országban nincs gazdasági fejlődés, nincs beruházás, és az emberek nem költenek. Ha ez beindul, akkor nől az infláció és magas lesz. Ezt közgázból tanultuk és ez így is működik a valóságban. A magas infláció azonban rontja a pénz értékét. Tehát sem az alacsony, sem a magas infláció nem jó. Az ideális a mindne évben kis mértékben folyamatosan emelkedő infláció lenne, ami a fejlődés és a lakosság költekezésének a jele. Egyébként ha alcsony az infláció, erős a Ft, akkor a devizahitelek is magasak maradnak.

Konzultációs kérdések pedig azért nem hitelesek, mert egy olyan kérdés hogy "emelkedjen e a nyufdíj legalább a minimálbérrel" jellegű kérdésre még jó hogy mindenki igent jelöl, ez annyira evidens kérdés. Viszont a "kerüljön e állami tulajdonba az oktatás" jellegű kérdések szakmaiak, aki nem ért hozzá, hogy tudná eldönteni mi a helyes válasz? Tehát ilyen szempontból semmit sem ér a konzultáció.

2013. okt. 25. 07:23
 18/19 Macungo ***** válasza:

"A rezsicsökkentés hatására most azok, akik eddig nagyon odafigyeltek a takarékoskodásra, mostmár nem fognak odafigyelni annyira, mivel olcsóbb lett a rezsi. Végre nem lesz olyan nagy baj ha úgymarad a villany, vagy folyó víz mellett lehet fogat mosni mert úgy kényelmesebb."

Ezt nem mondod komolyan... Szerintem aki ennyi csökkentéstől már nem figyel oda az meg is érdemli akkor fizessen többet. Azért ennél több rezsicsökkentés kéne, hogy én ne kapcsoljam le a villanyt.. Nem életszerű amit mondasz mondom én aki jóval kevesebbet keres nálad és nem, tudnám most szigetelni a lakást mert GYED-et kapunk. Egy fizu hiányzik.. De panelban is laktam és most egy szigetelt házban, tehát azért tudom mi a különbség.. És a szigetelésre nem támogatott az MSZP pedig az ő ötletük ez az egész.

Nyilván a szigetelés támogatása a költségvetésből menne el amire most nincs mód... A rezsicsökkentés a szolgáltatók nyereségét terhelik, tehát ez most egyenlőre rendben van, főleg, hogy még fognak 10 %-ot és még jövőre is elképzelhető az már 30 %...

Mivel kiterjesztik a családi adókedvezményt a legkkisebb keresetűekre ezért néz utána, hogy hogyan változik az új családi adókedvezmény én tavaly havi 10.000 forintot kaptam vissza a még megsem született gyermekem után 60.000 forintot kaptunk vissza a 91 napos terhesség után..

Ha ennél többet fogok kapni akkor több tízezer a 20.000 is és ez jövőre és nem a büdös életbe. Én ennek is tudok örülni.

"Én azt vártam volna a Fidesztől, hogy a lekások energetikai korszerűsítését támogassa, amivel 30-50% energia is megtakarítható, és az akár 50 évre szól. Én az idén szigeteltem a lakást és vettem energiatakarékos készülékeket, de semmilyen támogatást nem kaptam. 45%-kal kevesebb energiát fogyasztok, nyilván ennyivel is kevesebbet fizetek. Na ez az igazi rezsicsökkentés, ezt kéne támogatni.

Igen, de most IMF hitelt fizettünk vissza, gazdaságot kell beidítani, devizakitettséget kell csökkenteni, és egyébként anyámék házát idén szigetelték be panelprogiból... És a tesómékét is.. Mi vegyestüzelésűbe fektettünk bele, hogy jobb legyen a rezsi mert hiába van szigetelve a házunk és műanyagnyílászárók, de mégis a -10 %-ban 40-50.000/hó gázt fizettünk 20 celzius után...

Most itt a gyerek lehet fűteni jobban és csak 10.000 fornt a gáz a fürdés és a főzés miatt. Ezt se támogatta esnki csak a gáz ára emelkedett folyton..

2013. okt. 26. 12:34
 19/19 Salx Narval ***** válasza:
Kedves Borisz, akik anyagi okok miatt próbáltak odafigyelni és takarékoskodni az energiával, vízzel, azok ezután sem fognak pazarolni. Annyi pluszt azért nem jelent a rezsicsökkentés, hogy most aztán mindent lehet nyomatni tökig. Ahol meg nem számított, ott ezután sem fog.
2013. okt. 27. 05:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!