Ti, balliberálisok feláldoznátok az életeteket Magyarországért, a magyar nemzetért, ha szükség lenne rá?
Nem, de két ember életének a megmentéséért igen. A nemzet nem létezik, kitaláció. Emberek léteznek.
Kérem szépen a lepontozásokat, mert csúnya humanista vagyok.
Mit jelent nálad az, hogy Magyarországért? Talán csak nem Orbán Viktor Admirális-Generális Elnök-Miniszterelnök Úrról beszélsz, már ahogy a fogalmazásodból levenni, hogy mekkora Fityiszes vagy?
Mert akkor nem. Ehhez még ballibnek sem kell lenni vagy micsodának.
"Nem, de két ember életének a megmentéséért igen. A nemzet nem létezik, kitaláció. Emberek léteznek.
Kérem szépen a lepontozásokat, mert csúnya humanista vagyok."
A nemzet mióta áll szemben a humanizmussal és az emberekkel? Ha nem lennének nemzetek, a kultúra is szegényebb lenne. A világ pedig nem azáltal lesz sokszínű, hogy egy nagy masszát csinálunk belőle, ahol a különféle nemzeti hagyományok feloldódnak, hanem éppen attól, hogy egymástól különálló, de egymásra figyelő nemzetek élnek egymás mellett.
"A nemzet mióta áll szemben a humanizmussal és az emberekkel?"
Hát azóta, mijóta a XIX. szd vége, XX. szd eleje véget vetett a "nemzeti eszme" progresszív időszakának. Azóta a "nemzet" nevében inkább csak a trógerságok történtek.
"A nemzet mióta áll szemben a humanizmussal és az emberekkel? Ha nem lennének nemzetek, a kultúra is szegényebb lenne. A világ pedig nem azáltal lesz sokszínű, hogy egy nagy masszát csinálunk belőle, ahol a különféle nemzeti hagyományok feloldódnak, hanem éppen attól, hogy egymástól különálló, de egymásra figyelő nemzetek élnek egymás mellett."
Nem áll szükségszerűen szemben, de adott esetben választani kell a humanizmus és a nemzet szeretete között. Szerintem is tök jó, hogy van sokféle nemzet, de én szeretem a különböző kultúrák keveredéséből létrejött sajátos dolgokat is (pl. a mudejár-építészeti stílus az ibériai félszigeten). A világ mindig színes lesz, így vagy úgy. A mai értelemben a francia forradalom előtt nem léteztek nemzetek, és előtte is izgalmas hely volt a Föld. De ameddig sokféle nemzet egymás mellett figyel egymásra, az elég jó, szerintem is - amellett, hogy balliberálisnak vallom magam.
De amikor ölni és meghalni kell olyasmiért, ami a fizikai valóságban nem létezik - pl. nemzet, vallás, párt, ideológia - azt groteszk dolognak tartom. Tudni, hogy amúgy lehetnénk haverok is azzal, akit éppen lelövök vagy ő lő le engem... ebből nem kérek.
Mások életéért vagy szabadságáért szép és megható dolog meghalni. A nemzetért önmagában nem az - szerintem.
"Azóta a "nemzet" nevében inkább csak a trógerságok történtek."
Az, hogy a nemzet nevében "trógerságok történtek", az nem a nemzetet minősíti, hanem a trógereket.
Itt valmit nagyon félre értettek egyesek, a kérdés nem a fidesz megvédéséről szól (bár bevallom fideszes vagyok), hanem Magyarország megvédéséről!
Tehát ha külső (idegen állam katonai, gazdaségi terrorja) vagy akár belső veszély fenyegetné (pl cigányok) a magyarságot ti ballibek részt vennétek a harcban a hazaáért, akár fel is áldoznátok életeteket a szabadság megőrzéze érdekében? Vagy inkább behódolnátok és elárulnátok Magyarországot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!