Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek van nagyobb szüksége a...

Kinek van nagyobb szüksége a pénzre, a szegénynek, vagy a gazdagabbnak? Aki többet keres többet adózzon, vagy mindenki ugyanúgy?

Figyelt kérdés

Az elején tisztázzuk azt, hogy aki többet keres, az nem feltétlen dolgozik többet. Aki minimálbéren eres 98 bruttót, az lehet 8-12 órát dolgozik, gürizik, míg valaki megkeresi az 1 milliót, és bent ül az irodában pár óráig. Na kezdeném: Arra lettem figyelmes, hogy itt a családi adókedvezmény esetében, vagy az egykulcsos adó esetében, (nem feltétlen, de van rá példa) jobban járt a magasabb keresetű, mint a kevesebb keresetű, miért? Mos aki keres 300 bruttót, az az ember NEM GAZDAG, viszont jóval több pénze van, mint egy minimálbéresnek. Akkor miért van az, hogy aki kap 300-at, az sokszor jobban jár, több marad a zsebében, mint annak, aki minimálbéren él? A szegényeket nem kéne jobban támogatni? És félreértés ne essék, aki keres 300 bruttót, azt NEM TARTOM GAZDAGNAK, megdolgozott a pénzéért, és MEGÉRDEMLI, hiszen szorgalmas munkával kereste meg! De aki minimálbérből él, annak nincs nagyobb szüksége arra a pár ezer, vagy pár tízezer forintra? Akinek van 300 a több, vagy a 98? Mert aki ennyit keres, az azért mégis jobban él, mint egy minimálbéres nem? Ezt valaki magyarázza el nekem kérem, mert nem értem. És tényleg ne értsen senki félre, aki ennyit keres azok többsége megérdemli, mert DOLGOZIK, ÉS AKI DOLGOZIK ANNAK JÁR, na de egy szegényebb embert nem kéne jobban támogatni? Annak adunk, akinek már így is van? Aki meg 600-800 ezer forint felett keres, őket meg megadóztatnám,és az abból befolyó pénzt, odaadnám a szegényebbeknek, hiszen nekik több van, és ők talán már mondhatók gazdagnak. Senki ne mondja, hogy aki majdnem egy millát keres havonta az nem gazdag, persze ők is emberek, ő nekik is kell élni.

Viszont ennek ellenére a családi adókedvezménnyel szinte minden gyermekes jól jár, és a szegényebbnek az a pár ezer forint is nagy megtakarítás, csak azt nem értem, hogy akinek magasabb a jövedelme (és most nem 200-300 ft-ról beszélek, hanem ennél jóval többről), akkor azok miért járnak sokszor jobban?

Tényleg nem vitát szeretnék, de ezt valaki elmagyarázhatná, nagyon megköszönném.

KINEK VAN NAGYOBB SZÜKSÉGE A PÉNZRE? A SZEGÉNYEBBNEK, VAGY A JOBBAN KERESŐNEK?

2013. okt. 23. 14:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nézd ez bárcsak ilyen egyszerű lenne DE olvasd el ezt a cikket

[link]

Az elit minimálbéres 300 ezret csal el a címe

Idézek a szövegből:

˝Összességében a minimálbéreseknek csaknem fele, pontosabban 47,5 százaléka csal adót˝

˝Például a dolgozó népesség 6,4 százalékát kitevő legfelső (potenciális) kereseti ötöd 85 százalékos valószínűséggel sokkal többet keres a minimálbérnél, ők átlagosan 285,7 ezer forintot titkolnak el havonta˝

Most akkor ha a minimálbéresek fele adót csal akkor hova sajnáljam őket? Meg adómentes minimálbér..persze,csaljanak és még adómentesek is legyenek,az a jó,nem...? Amíg a jól menő vállalkozók így vannak bejelentve és közbe jó autókkal meg medencés házzal rendelkeznek nem igazán értem meg a helyzetüket.

2013. okt. 24. 09:50
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Az meg,hogy jobban megfizetnek egy mérnököt, akinek kutya kötelessége olyan hidat építeni,hogy az ne szakadjon le alattad,vagy egy orvost,hogy a páciens ne haljon meg addig szerintem a minimálbéres pénztáros, segédmunkás ne papoljon felelősségről..(attól függetlenül elismerem a munkájukat)
2013. okt. 24. 09:52
 13/19 anonim ***** válasza:
Kiegészítésként havi nettó 500 ezer forint (ami bruttó 700 körül van) elég egy kellemes életre két gyerekkel,de azért nem Thaiföldi nyaralásra,medencés házra, vagy Audikra. Ha ezt egyedül magára költi úgy mindjárt más a helyzet
2013. okt. 24. 09:54
 14/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A szüleimnek magas iskolai végzettsége van, fél milliárdos vagyonnal. Soha nem csaltak adót, mindig becsületesen adóztak. Nem dolgoznak kevesebbet, mint mások. Nagy felelősség nehezedik rájuk és a nap 24 órájában stangba kell állniuk. Egy egyszerű munkásnak mikor kell 0-24 órában készenlétben állni? Ők ledolgozzák az ő 8 órájukat és aztán már nem hárul rájuk nagy felelősség. A pénzre mindig szükség van. Nekünk azért van szükség a pénzre, hogy újra betudjunk veszteség nélkül fektetni és aztán legyen mit enni másoknak és nekünk is. A szegényebbnek meg szintén az ételre van szüksége. Viszont azt veszem észre, hogy a szegényebbek sokkal jobban követelőznek, de fejlődni nem nagyon akarnak. Mindegy, most annyira nincs időm belemenni ebbe a témába, de úgy gondolom, hogy megfogod érteni, hogy mire gondolok.

2013. okt. 24. 10:36
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem minden minimálbéres csal adót, azért mert valakik csalnak, azért én nem bűnhődjek, mert tisztességes ember vagyok!

Másik:

Kedves Utolsó:

Köszönöm válaszod, és én NEM SAJNÁLOM TŐLETEK, MINT LEÍRTAM, ÖRÜLÖK NEKI, MERT MEGÉRDEMLITEK, HISZEN DOLGOZTOK ÉRTE. Viszont engem félreértettél. Ha valaki keres fél milliót, és annak szüksége van a pénzre, jól jön neki, de mégsem mehet nyaralni külföldi nagy országokba tegyük fel, tehát ha fél millióból enny mindenre nem futja, akkor egy minimálbéresnek mire futja? Én csak azt mondom, vagy azt nem értettem, hogy szerintem egy alacsonyabb keresetűnek, NAGYOBB SZÜKSÉGE van a pénzre, mint annak, aki jól él, de ettől még senkitől sem sajnálom. :)

És én nem követelőzök, dehogy, csak sok szegény ember azt láthatja, hogy a tehetősebbek sok esetben jobban jártak, a szegényebbek meg rosszabbul jártak. (És mos nem orvosokról beszélek feltétlenül).

Tehát félreértés ne legyen köztünk, én egy szóval sem állítottam, hogy aki sokat keres, szóval attól én sajnálnám, mert NEM!

De eléggé furcsán néztem, mikor a családi adókedvezményt olvastam, hogy egy átlagbért kereső, többet kap a zsebbe, mint egy minimálbéres. Az átlagbért kereső NEM GAZDAG, MÉG CSAK NEM IS TEHETŐS (ezért átlag bér) de én akkor sem értem ezt a logikát, mert ha valaki keres 200 ezer forintot (ami nem sok) annak szüksége van a pénzre, akkor a minimálbéresnek meg kétszer annyira szüksége van a pénzre.

És hangsúlyozom, hogy senkitől sem sajnálom, mert aki megdolgozik érte, az meg is érdemli!

2013. okt. 24. 12:07
 16/19 A kérdező kommentje:

Bocsánat, az utolsó előttinek ment az előző válaszom példa része, és a többi ehhez tartozó!

Elnézést Kedves Utolsó Válaszoló!

2013. okt. 24. 12:09
 17/19 anonim ***** válasza:

"[...] de ez az ösztönzés dolog nekem sántít. Tehát, aki gürizik nehéz, fizikai munkával, vagy 12 órázik, abban szerinted nincs meg a szándék, szerinted ő nem akar előrelépni?"

Jelen társadalmi fejlettségünk sajnos olyan, hogy a legtöbb embernél az "előrelépés" a következő két dologra korlátozódik:

1. több pénzt keresni;

2. kevesebb erőfeszítéssel.

Ha egy ilyen társadalomban erőszakkal megszüntetjük a különbségeket, akkor egyetlen motiváló tényezőként a 2. pont marad... Nos, szerinted az hova vezet?

2013. okt. 25. 00:07
 18/19 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Neked is köszönöm. Még egyszer: Én senkitől nem sajnálom a pénzt, aki megdolgozik érte, az MEGÉRDEMLI! Viszont ha én osztogatásba kezdenék, akkor én előbb adnék a szegénynek, mint annak, aki tehetősebb, persze SENKIRŐL SEM SZABAD MEGFELETKEZNÜNK, HISZEN ŐK IS MAGYAR EMBEREK, TEHÁT ŐK IS FONTOSAK!

Viszont ha egy ember dolgozik, és keres 400 ezer forintot, és neki nagy szüksége lenne a pénzre, akkor megkérdezem, hogy annak aki keres 100-at, annak nagyobb szüksége van nem? És aki meg közmunkán dolgozik, annak meg még nagyobb szüksége van a pénzre. A 400 ezer az több, mint a 100. :)

Ettől függetlenül, minden embert segíteni kell, akik meg rászorulnak azokat meg duplán! :)

2013. okt. 25. 15:26
 19/19 anonim ***** válasza:
A kérdező elve egyébként kristálytiszta és egyszerű, csak sajnos kevés ahhoz, hogy egy működő és fejlődő társadalmat összerakjunk belőle.
2013. okt. 26. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!