Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy Magyarorszá...

Miért van az, hogy Magyarország a vezető országok között van a világon az öngyilkosságok terén?

Figyelt kérdés

Hosszú évtizedekig elsők is voltunk még a múlt században. Mi a probléma, ami ezt okozza?

Én arra tippelek, hogy az emberek nem beszélik meg a problémáikat, nem figyelnek oda egymásra és nem hallgatják meg a másikat, ezért rengetegen úgy érzik, hogy zsákutcában van az életük, ahonnan nincs kiút és megteszik. De honnan ez a kultúra?

2013. okt. 21. 20:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló témában írtam szakdogát. :D

Röviden annyi, hogy az alföldi területek húzzák le az országos átlagot (bár mostanában folyamatosan csökken az öngyilkosságok száma) és részben társadalmi, részben kulturális okai vannak, de nem tisztázott még teljesen, hogy pontosan mik ezek.

A közhiedelemmel ellentétben a gazdasági helyzet és az öngyilkosságok száma között nem volt kimutatható összefüggés (pl. Nógrádban is magas a munkanélküliség, mégsem kiugró az öngyilkosságok száma).

2013. okt. 21. 22:52
 12/12 anonim ***** válasza:

" Azért én inkább azon lepődnék meg, hogy nemcsak, hogy nagy az öngyilkosok száma, de azon belűl is a tini (20 év alatti) öngyilkosok száma brutális."

Ezt hol olvastad? Tudsz hozzá tudományos forrást?

Az öngyilkosság elkövetésének valószínűsége a középkorú és annál idősebb, Alföldön lakó férfiak körében a legmagasabb.

2013. okt. 21. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!