Mi ez a folytonos devizahiteles, bankellenes hisztériakeltés?
Persze nem mintha nem szorult volna belém semi szociális érzékenység, de hát na... a banknak sem jó nyílván, ha az ügyfél nem fizet!
Tudom, hogy vannak olyanok is, akik netán elvesztetták a munkájukat, tehát ha megfeszülnének sem tudnának fizetni, de ahogy én látom, ez a folytonos cirkusz inkább bankellenes hisztériakeltés... Tudomásul kell venni azt is, hogy a bank nem jótékonysági intézmény, így lehet a hitelfelvételt okosan is csinálni, meg ész nélkül is...
Például ma is volt ez az autóskonvoj, ami miatt dugóban álltam... Mégis mit akarnak ezzel elérni, hogy töröljék el a hitelüket, mikor vígan kocsikáznak? Aki vígan kocsikázik, az véleményem szerint nem áll az éhenhalás küszöbén...
Ja és nem vagyok se bankár, se felső 10.000, se semmi ilyesmi... :)
"Ráadásul a világválságnak a bankok is vesztesei..."
Jajj ne legyünk már ennyire naívak :) A válságban kaszáltak legtöbbet a bankok, főleg azok, akik nagy mértékben hiteleztek. És szerintem a bankok tudták nagyon is, 2004-ben, hogy 4-5 év, és robban a bomba. Addig ki kell szórni sok frank hitelt olcsón, hogy aztán kaszálni lehessen. Kaszáltak is....
Az, hogy te meg én nem tudjuk, hogy mi lesz, hidd el, a bankok tudják. És itt nem a hitelügyintéző kislányra gondolok természetsen, hanem kicsit magasabb körökre.
"Már honnan tudták volna? "
Onnan, hogy ez a szakmájuk. Ne kicsiben gondolkodj...ne a hitelügyintézős kislányban, de még csak ne is a bankfiók igazgatóban. :) El sem tudjuk szerintem képzelni, hogy milyen szándékosan generált dolgok vannak a háttérben. A válság is egy ilyen..
"Ne kicsiben gondolkodj...ne a hitelügyintézős kislányban, de még csak ne is a bankfiók igazgatóban. :) El sem tudjuk szerintem képzelni, hogy milyen szándékosan generált dolgok vannak a háttérben. A válság is egy ilyen.."
Ez egy jó gondolatmenet, csak akkor érjünk a végére: Ne is a hazánkban működő kis kereskedelmi bankokban gondolkodjunk...:) Hanem a nemzetközi befektetési alapokban, és a mögöttük álló tőkés csoportosulásokban. Azért meri az Orbán is cseszegetni a kis bankokat, mert egyelőre még elnézik neki a nagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!