15 %-os nyugdíjkiadás-csökkentésnek és a nyugdíjak két évre való befagyasztásának milyen következményei lennének?
A választások elvesztése, na az tényleg tuti lenne! :)
"Így is elég sok nyugger fagy halálra a saját otthonában,..."
Erre forrásaid is vannak??? :)
Sok-sok tragédia...
Így is nagyon sok olyan idős ember van, akinek télen választania kell:
gyógyszerek, étel, fűtés... ebből max kettő megy nekik, mindhárom nem. :(
Kis olvasgatni való, a tavalyi tél adatai, szelektálás nélkül, google alapján:
És ezek közt nincsenek azok, akik valahogy kenyéren, zsíron, krumplin elvegetálnak, dunyha alatt, otthon is vastag kabátban...
20:14
Nem vitatom a fagyhalál tényét, de hol olvasod, hogy ezek nyugdíjasok lennének????
Mi lenne kérdező ha a béreket csökkentenék 15%-kal és befagyasztanák két évre?
A gyerekeiknek lenne nehezebb,mert valahonnan a szülőket sem hagyhatják cserbe. Kérdező te miből tartanád el család esetén 4 nagyszülőt?
OK, igazad van...
Találtam egy kimutatást... elég érdekesek az adatok:
Viszont ettől függetlenül: egy nyugdíjas (alacsony összegű nyugdíjasokról beszélünk), ha teheti, egész évben a téli fűtésre spórol, vagy inkább nem váltja ki a gyógyszereit, vagy nem eszik...
De ha ez a kis összeg is csökken... belegondolni is rossz...
Tudom, már nem nyugdíjasok, de azok voltak azok a volt rokkantnyugdíjasok is, akiknek egyik hónapról a másikra akár 100-130 ezres rokkant nyugdíjat levittek 39 ezer forint járadékra...
A szegénység ma a legkevésbé a nyugdíjasokra jellemző Magyarországon.
A költségvetés mesze a legnagyobb kiadási tétele a nyugdíjakra fordított összeg.
A rokkantnyugdíjasok durván fele nyilvánvalóan járadékvadász csaló, akik a valóban rászorultak elől veszik el a pénzt. Ki kellene őket gyomlálni a rokkantellátásból.
Nyugdíjcsökkentést szerintem senki sem merne meglépni (tudom, a kérdés a következménye lenne, arra a válasz már megvolt: a választások elvesztése), de a befagyasztást (vagy minimum a nyugdíjemelést infláció alatt mértékben növelését) hamarosan meg kell lépnie az országnak a nyugdíjrendszer fenntarthatatlansága miatt.
Ehhez még szükséges lenne egy többpárti egyetértés és kommunikáció (tehát hogy ne épp az aktuális kormány vigye el a balhét).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!