Vajon a Fideszesek akkor is betegesen imádnák a vezírt, ha nem lenne munkahelyük?
"A kérdező kommentje:
Elsö válaszoló! Hihetetlen korlátolt a gondolkodásod!"
Az enyém korlátolt? Képzeld el, nem tömik a szüleim a zsebem, hanem 20 évesen magamat kell fenntartanom, és pluszban még van egy enyhe fogyatékosságom is. "mintha mindenkinek lenne arra pénze hogy külföldre húzzon!" Miért, arra van, hogy itt maradj? Ha csak külföldön találsz munkát, akkor minek szenvedsz itthon és sajnáltatod magad?
"nem jár szoc segély, azaz nem vagyok cigány"
Nyilván a cigányok tehetnek róla, hogy te nem mersz kockáztatni... Akárhogy is, tehessen róla bárki, csak ne a cigányokat hibáztatnád. Ha beszéltél már őszintén cigány emberrel, akkor tudod miről beszélek... Ha nem, akkor szerintem neked korlátolt a gondolkozásod.
"de sebaj, a párnám alatt örizgetek több 100 ezer ft-ot ami külföldi munkavállaláshoz induló tökének szükséges..."
Tegyél félre. Ha nincs miből, akkor meg nem mindegy, hogy itt vagy hajléktalan, vagy ott? Egy repjegyet csak össze koldulsz.
Amúgy el nem tudom képzelni, hogy hogy lehetsz munkanélküli éveken át úgy hogy magyar vagy. Pár hónapos, képzettséget nem igénylő munkát simán lehet találni. Nem egy ismerősöm van, aki 1 héten belül talált pénztáros, árufeltöltő, hasonló munkákat, pedig nem Fideszes... (Hogy is lenne ennek köze ahhoz, hogy a versenyszférában milyen álláshoz jut az ember)
Lehet, hogy neked alja munka a pénztárazás, takarítás, stb. De tudsz jobbat? Ha a képzettséged nem elég másra, akkor van egy rossz hírem, muszáj leszel elvállalni olyat is, amit megalázónak érzel. Meg mondjuk esetleg tanulhatnál is valamit, amiből meg lehet élni.
Szerintem ez körülményektől független dolog.Vannak olyan bekötött szemű bányalovak, akik ha egy "vezírben" hisznek, akkor a Jóisten sem képes megértetni velük, hogy az nem jó nekik.Emberi szűklátókörűség, ostobaság, stb...
Mondjuk, én arra is kíváncsi lennék, hogy a fideszes rokkantak most mit szólnak?
Rettentő tanult lehetsz ilyen hozzáállással. Kezdem érteni miért küldtek el.
Szerintem koncentrálj arra, hogy mi az, amid van, illetve mit tudsz! Siránkozásból, gyűlöletből, rasszizmusból irigységből maximum bűnöző létet lehet építeni, tisztességet nem! Arra koncentrálj: milyen a képzettséged, hogyan tudnál fejlődni. Figyelj arra is, hogy te mit ronthattál el. Nem mindenről más tehet, te is hibás vagy, hiába próbálod megmagyarázni, hogy te tökéletes vagy, csak veled kibabráltak.
Szóval én ezt csinálnám a helyedben (és csináltam a magam helyében): a munkanélküli hónapokat 100%-ban önfejlesztéssel töltöd szakmailag. Van interneted! Ez hatalmas előny, rengeteg tananyag áll rendelkezésre. Fejleszd magad szakmailag, legyenek ötleteid, és tanulj meg jól prezentálni. Ha érdekes és lelkes vagy, akkor még enyhén hiányos képzettséggel is előnyben indulsz egy állásinterjún, mint az unalmas, munka iránt nem érdeklődő emberek. Csak arra figyelj, hogy hiteles legyél. Ne mutasd magad jobbnak, mint amilyen vagy. Ne vállalj el olyat, amiről tudod, hogy nem tudod megcsinálni. Tényleg érdekeljen, és fejlődj. Ne pedig csak toporogj egy helyben.
Ja, amúgy sértegess csak, ha attól jobb. De nem hiszem, hogy hamarabb találsz tőle munkát. Mint ahogy a cigánygyűlölettől sem.
Sajnos a munkahely elvesztésebével minden kormány alatt mindenkinek számolni kell.
Szerintem az egyén érvényesülése az életben döntő többségben önmagán múlik, nem lehet semmilyen politikai formációt hibáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!