Maximálisan meddig lehet valaki közmunkás? A végtelenségig?
"Szerintem ti összekeveritek valamivel."
Hihető, hogy én aki ebben dolgozom keverem össze.
A kérdezőnek:
Jelenleg, ha nem módosítanak rajta idén, akkor bármeddig lehetsz közmunkás.
Ponosítok: a szerződésed maximálisan 1 évig tarthat, mivel 1 évnél hosszabb program nem indítható.Van rövidebb, hosszabb idejű közfoglalkoztatási program, mintaprogram (ezek általában a leghosszabbak 10 hónaposak, egy évesek) pl Start - vízelvezetés.
A hosszabb időtartamú közf. programok hosszabbíthatók (ha jól tudom max. 1x és max 1 évig tarthat ez is). A közmunkások szerződését hosszabbítani maximum a "saját programja" végéig lehet, ezután meg kell szüntetni a szerződését, de akár a következő naptól visszavehető, új programba, új szerződéssel.
Ha fel szeretnél mondani az következményekkel járhat. Ha felmondasz kizárnak 3 hónapra. Sem FHT-t sem semmi más összeget, segélyt nem fogsz kapni. Ha a munkáltató mondja fel a szerződésed úgyszintén. Ha pedig közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyod akkor az olyan, mintha lejárt volna a munkaviszony, ezért érdemes mindenekelőtt a munkáltatóval egyeztetni és beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!