Gyurcsány azt mondta az Egyenes beszédben, hogy utálja a kötelező hit és erkölcstant. Ez azt jelenti, hogy bevallotta, hogy ő pogány és erkölcstelen?
Akkor miért papol folyton erkölcsről, ha nem ezt szeretné közvetíteni a gyerekeknek?
[link] - 5:50-től érdemes hallgatni a böszmét!
Ne keverd a poganyt a hitetlennel.
Egyebkent meg teged ez pont tole meglep?
Valahol igaza van, egy országban megmondják milyen vallású legyél, kicsit diktatúra szagú.
Erkölcsöt meg Fidesz sem ismeri, nem csak Gyurcsány, így kicsit visszás, hogy kötelezővé tette a Fidesz...
"Ez azt jelenti, hogy bevallotta, hogy ő pogány és erkölcstelen?"
Szerintem az állandó egyház- és vallásellenes kirohanás a választóinak szól.
A tanácsadói (csakúgy, mint minden párnál) folyamatosan szondázzák a közvéleményt, azt elemzésből az derült ki, hogy a potenciális szavazóbázis túlnyomó többség ateista
Nekik szól a sóder.
Szerinted mi köze van a hitnek a pogánysághoz? Tudtommal a pogányság is a hit egyik vállfaja önnmaga is egy hit.
Hit az amikor hiszünk valamiben, ez önkéntes maganügy.
"Milyen demokrácia az olyan ahol oktatják a gyereket arra hogy miben HIGGYEN?"
Egyébiránt a vallástörténet mióta erőszakos térítés?
Én is tanultam, még egyetemen is, mégse jelentettem fel a professzor urat, hogy mégis hogyan merészel buddhizmusról, taoizmusról, iszlámról beszélni az előadásokon.
Megjegyzem az összes tantárgy hit kérdése.
Kis túlzással naponta dőlnek meg azok a tanok, amik a tankönyvekben szerepelnek; mind a társadalomtudomány, mind a természettudomány terén.
Ez a hit magánügy duma nagyon olcsó poén, egy ember mindent befolyásoló életvezetése hogyan lenne magánügy?
Ezek szerint az is magánügy, ha egy muszlim fanatikus csöppet félreértelmezi a Koránt és öngyilkos merényletet követ el...
"Valahol igaza van, egy országban megmondják milyen vallású legyél, kicsit diktatúra szagú."
Gyurcsány KISZ-titkárként ugyanezt tette a kommunizmusban.
Csak EGY vélemény létezhetett, a többi üldözendő volt.
Először söprögessen a saját háza táján az elvtársaknál.
Nem, ez nem azt jelenti...
Ez azt jelenti, hogy ezt nem kéne tanítani. A hittannal az a bajom, hogy a keresztény vallást oktatja, és ez erősen abba az irányba tereli a fiatalokat. Vallástant kéne tanítani, ahol évről évre megismerkedhetnek a vallásokkal. ANnak értelme is lenne, és legalább ha kikerülnek a nagyvilágba kevesebb emberrel lennének tapintatlanok (tudnák hogy mi az a ramadán stb)...
Az erkölcsöt pedig nem az iskola feladata oktatni, hanem a szülőé.
Ez azt jelenti, hogy utálja a kötelező hit és erkölcstant, se többet, se kevesebbet.
Nem szeretem Gyurcsányt, de még kevésbé azokat, akik radikalizálják mások állításait.
Egyetértek Bumbi02-vel. Amúgy ez csak egy politikai fogás tőle. Azt hiszed, hogy őt tényleg érdekli, hogy ki, mit tanul az iskolában? Jaaa, látom már. ATV! Erre inkább nem is írok semmit.
Amúgy a hittan sem kötelező. Aki akar az járjon hittanra, aki nem az járjon erkölcstanra. Tényleg a szülők feladata lenne a gyerekek erkölcsi nevelése, de lássuk be: elég hiányos a társadalmunk ilyen téren. Amúgy én 12 évig jártam hittanra és a saját vallásomon kívül kb. még hat-hét vallást ismertem meg, a szokásoktól a vallási ünnepekig mindent. Szerintem nem baj, hogy tanítják ezt, a baj az, hogy odáig jutottunk, hogy tanítani kell, mert a 12 éves kisgyerek úgy beszél velem (27), mintha mi valami spanok lennénk és még én kérjek tőle elnézést, mert szólok neki, hogy viselkedjen már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!