Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valakinek van valami fogalma...

Valakinek van valami fogalma arrol hogy a ciganyok-nak kb. hany %-a dolgozik?

Figyelt kérdés
2009. nov. 9. 18:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nagyjából 1994-re stabilizálódott a különbség magyarok és cigányok között. Ekkor a férfiak körében az össznépesség aktivitási aránya 75%, a cigányoké 35% volt, a nők körében az össznépességé 65%, a cigányoké 25%. 1984-ben a cigány férfiaknak még 90%-a, a nőknek a 60%-a dolgozott, de a rendszerváltáskor sok munkahely megszűnt, elsősorban a képzetlen munkaerőt igénylő helyek, ami fokozta a cigány munkanélküliséget.

Kb. 30% körüli lehet ma is a dolgozó cigányok aránya. Ennél persze valamivel több a feketemunka elterjedtsége miatt. A 30%-ot egyébként nem úgy kell elképzelni, hogy 30% dolgozik, 70% pedig nem, hanem nagyon sokan vannak, akik egy évben mondjuk 3-6 hónapot dolgoznak (az építkezéseken, mezőgazdasági idénymunkákban egyrészt nagy a cserélődés, másrészt nem tartanak egész évben). Tehát aki adott pillanatban (amikor a felmérés készül) nem dolgozik, az lehet, hogy máskor dolgozott. Ezért nehéz pontos értéket mondani.

2009. nov. 10. 09:54
 12/12 anonim ***** válasza:

Azért hihetetlen, hogy nem ég a pofája egynek sem, biztos nem tudják, hogy a békésebb magyarok közül 1-2 ilyen kérdéseknél kiemeli, hogy ismer 1 DIPLOMÁS cigányt. Hát hány diplomás magyart ismerünk? Majdnem mind azok vagyunk. Nincs meg bennük a...nem is tudom, szóval, hogy : "Én ezt nem engedem meg magamnak, én nem ilyen ember vagyok, ez szöges ellentéte az én elvemnek, miszerint becsületes ember akarok lenni." Szóval...a korlátok.

Egy érdekesség: Nézzétek meg a Notre Dame-i toronyőrt(fenn van a videoplayer-en), mit mond Esmeralda-ra egy járókelő? "Hagyjad, cigányok, ezek még a szemedet is kilopják." Ez kizárja, hogy a "magyar rasszizmus" miatt gondolkodnak így a cigányokról.

2010. jan. 17. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!