Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hiszik sokan azt, hogy...

Miért hiszik sokan azt, hogy ha valakinek jó fizetése van az nem dolgozott meg érte, hanem csak protekcióval kapta az állást?

Figyelt kérdés
Sok ismerősöm van akinek jól fizető állása van, azért mert tanult és megdolgozott érte. Van akinek már a kezdő fizetése is jóval a magyar átlag felett van.
2011. nov. 4. 11:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Azért mert a legtöbb esetben így van! Tisztelet a kivételnek!
2011. nov. 4. 11:41
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
És miből gondolják a jó jövedelmüek, hogy egy alacsonyabb beosztású dolgozó a fényevésből is képes fenntartani magát? A magyar átlag az annyira csekély hogy ez nem nagy mutatvány!
2011. nov. 4. 11:51
 3/12 anonim ***** válasza:
53%
Mert tanult azért nem jár semilyen fizetés!Azért jár mert egy munkát jól elvégeznek!
2011. nov. 4. 11:56
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
Nekem a legtöbb ismerősöm azt hiszi, hogy protekcióval kerültem be egy adott céghez, pedig egyetlen egy ismerősöm sincsen ott, aki segíthetett volna. És nem képesek felfogni azt, hogy nem a "két szép szememért" keresek annyit, amennyit, hanem azért, mert 3 nyelven beszélek folyékonyan, mellette van egy magyar viszonylatban is piacképes diplomám. Az tény, hogy sokan alul vannak fizetve és az is igaz, hogy nem lehet mindenki diplomás, de a mai magyar viszonyok között, ha van egy piacképes diplomád és beszélsz nyelvet vagy nyelveket, akkor milliószor több lehetőséged van a jobb életre.
2011. nov. 4. 12:04
 5/12 A kérdező kommentje:

"És miből gondolják a jó jövedelmüek, hogy egy alacsonyabb beosztású dolgozó a fényevésből is képes fenntartani magát?"

Akiket említettem egyik se vezető. Ők vannak legalul.

"Mert tanult azért nem jár semilyen fizetés!Azért jár mert egy munkát jól elvégeznek!"

De ahhoz, hogy el tudja végezni a munkát tanultnak kell lennie.

2011. nov. 4. 12:13
 6/12 anonim ***** válasza:
68%
Azért mert ez az igazság. Ha tudás után fizetnének én már több ezerszeres milliárdos lennék.
2011. nov. 4. 12:14
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"De ahhoz, hogy el tudja végezni a munkát tanultnak kell lennie."

Annak, mégis a legtöbb esetben szart meg húgyot fizetnek azoknak is akik fossá tanulták az agyuk.

2011. nov. 4. 12:16
 8/12 A kérdező kommentje:

"Azért mert ez az igazság. Ha tudás után fizetnének én már több ezerszeres milliárdos lennék."

Mond ezt egy műszaki mérnöknek, közgazdásznak. Vagy egy programozónak. A programozó kezdő fizetése a magyar átlag kétszerese. (300+)

2011. nov. 4. 12:18
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert könnyebb kifogást keresni, meg nyafogni, mint tenni valamit. "Bélának van protekciója, fasza állást kapott, nekem nincs protekcióm, ezért nem kapok fasza állást. Nem azért, mert segghülye vagyok, meg elkummantottam az iskolát, neeeeeem, azért nem kapok, mert nincs protekcióm, különben megkapnám ám, én meg biza'!"

Na ezért.

2011. nov. 4. 14:04
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én egy multinál vagyok könyvelő. Elég jól belelátok a juttatásokba, fizetésekbe. És hát látom, hogy van olyan, aki annyira sötét, hogy nem tudja kitölteni az adatlapot, és nem beszél nyelveket, és még diplomája sincs, mégis 5-ször annyit keres, mint én.

Jó időben volt, jó helyen.

Te programozókám, minden nap jössz egy ilyen kérdéssel. De nem lehet mindenki programozó. Nézd meg mennyit keres egy tanár vagy egy kezdő orvos, akinek nincs magánprakszisa.

Az orvos tuti többet tanult, mint te, aztán mégis nettó 85 ezer Ft-ot keres havonta.

2011. nov. 4. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!