Miért várják az emberek a kormánytól, hogy munkát
teremtsen?
te hallod, nem is tudom..
2013. okt. 6. 19:19
Egyrészt mert az a dolga, másrészt meg mert azt igérte!
2013. okt. 6. 19:20
3/12 A kérdező kommentje:
Nem úgy értem, hogy ettől a kormánytól, hanem úgy általánosságban a kormányoktól.
Ha ezt ígérték, akkor jogos, hogy várják az emberek. Habár nem hihető, hogy tudna, hiszen ez egyrészt nem a kormány feladata, másrészt pedig viszonylag kicsi rá a közvetlen eszközkészlete. Gyakorlatilag ha vállalkozik az állam, azzal tud munkahelyet teremteni.
Szóval aki elhitte, vessen magára.
Nem kell munkahelyeket teremtenie, hanem alakítson olyan körülményeket, hogy az ember merjen vállalkozni. De nem teszi ezt, ehelyett inkább szidja a jelenlegi vállalkozókat, hogy milyen mocskos adócsalók, meg feketén dolgoztatnak másokat (arról nem beszélnek, hogy alkalmazottanként 60 K-t kell havonta befizetni, nem is beszélve az alkalmazott fizetéséről, és még sorolhatnám az iparűzési adót, és egyéb terheket, amelyeket a friss vállalkozónk már az első hónaptól nyögni kell, nem kérdezi meg állambácsi, hogy mennyi volt a keresete)...
2013. okt. 6. 19:30
Azért, mert megszokták a boldog békeidőket, amikor az embereknek a seggük alá tolták a munkát. Egyébként már teremtett rengeteg munkahelyet a kormány, ha nem is közvetlenül, csak a balliberális sajtóban a pozitív eredményekről nem számolnak be.
2013. okt. 6. 20:22
Mert a kormány osztogatta el jelképes egy forintokért és ingyen külföldieknek a nép által felépített gyárakat. Én valójában nem várom el, hogy munkahelyeket teremtsen, azzal is beérem ha életem végéig életjáradékot fizet.
2013. okt. 6. 20:40
7/12 A kérdező kommentje:
"Mert a kormány osztogatta el jelképes egy forintokért és ingyen külföldieknek a nép által felépített gyárakat."
Hol az összefüggés?
Ott az összefüggés, hogy ha kárt okoz kárpótolni is köteles. Nem értem mit nem értesz...
2013. okt. 6. 21:35
9/12 A kérdező kommentje:
"Nem értem mit nem értesz..."
Hogy hol okozott ezzel kárt?
Mert a mindenkori kormánynak kell olyan adópolitikát, gazdasági körülményeket teremteni, hogy érdemes legyen beruházni, vállalkozni és ezáltal munkahelyek jöjjenek létre.
Ez a kormány feladata.
A jelenlegi kormány viszont éppen a szükséges feltételeket veszi el a vállalkozóktól, a befektetőktől.
2013. okt. 6. 21:42
Kapcsolódó kérdések: