Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért költenek több milliárdot...

Miért költenek több milliárdot stadionokra? Ennyire gazdag ország vagyunk?

Figyelt kérdés

Ugyebár mostanában igen rákaptak a stadionépítésekre.

Miért?

Meglett az 1millió új munkahely.

Az utak nagyszerű állapotban vannak,minden happy stb...

Ezt a pénzt miért nem a fontos dolgokra költik?

Puskás Öcsiék is a grundon tanultak meg focizni rongylabdával és akkor a brazilokat is megvertük,most meg a románoktól is kikapnak ezek a falábúak.

2013. okt. 6. 18:51
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

"Igen is a 4-es metró csak a 12 évet kormányzó és 16 évet a fővárost vezető MSZP-SZDSZ koalíció hibája."

Persze, az MSZP meg az SZDSZ miatt mondta fel az érvényes szerződést Viktorod. Erről bíróság is kimondta, hogy Viktorod törvényt sértett. Hát persze, hogy az ő hibájuk. Úgy látom, te vagy a legújabb a tényeket gyűlölő Fidesz-fan...

[link]

"Akkor mégis kinek a feladata? És ha nem az ő feladata akkor Orbán miért ígért be 1 millió új munkahelyet?"

Neki olyan környezetet kéne teremteni, ahol megéri vállalkozni, beruházni. A heti 50 törvénymódosítás nem éppen egy stabil alap ehhez. Azért ígérte be, mert egy populista barom. Szerencsére erre egyre többen és többen jönnek rá.

"Szóval amit ezekre költenek azokból már összejönne egy szép kis összeg amit más hasznos dolgokra lehetne költeni."

Egy hívőnek aztán magyarázhatsz. Az a központi utasítás, hogy örülni kell a stadionoknak, ők így is tesznek. Van egyébként az építésnek egy kellemes mellékhatása, ugyanis meghamisítja a GDP-t. Ugyanis beleszámít az építőipar teljesítményébe, növeli, de nagyon kíváncsi lennék, ki szerint indítják be ezek a kevés embert foglalkoztató építkezések a gazdaságot?

"Mennyi? Pár száz szokott ténferegni a meccsen."

Ha jól emlékszem, az előző szezonban átlagosan 2700 néző volt meccsenként... Ha majd 70-80%-ban üresek lesznek a lelátók, remélem lesz egy jófej ügyész, aki hűtlen kezelés vagy valami hasonló miatt bíróság elé viszi a stadionokat építtető embereket. Ezt az esetet ugyanis nem nevezném a közvagyon felelős és ésszerű felhasználásának...

2013. okt. 7. 18:32
 22/31 anonim ***** válasza:
Nem épültek utak az mszp alatt? A francba,akkor én nem itt éltem. Ha valami az mszp javára írható, akkor a sok útépítés. Nézz körül az országban!Bár igaz, nem olyan kicsi mint sokan mondják.
2013. okt. 7. 19:11
 23/31 Macungo ***** válasza:

"A Horn-kormány 1996 szeptemberében elutasította, hogy az orosz államadósság terhére orosz cégek építsék meg az új metrót."

Most komolyan erre a cikkre hivatkozól és az Orbán tehet arról, hogy a 4-es metró drága és évtizedekig épül:DDDDD

Ingyen lett volna, de akkor a szocik nem tudták volna a beruházást szétrabolni..

"Novemberben elkészítették a megvalósíthatósági tanulmányt. Eszerint végleg letettek az expometróról: a földalatti nem a Kálvin, hanem a Baross térig közlekedett volna a tervek szerint.

1992 szeptemberében a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy a kormánnyal közösen nemzetközi tendert hirdet a 4-es metróvonal építésére.

Novemberben az Antall-kormány garanciát vállalt arra a hitelre, amelyet a főváros vett volna fel, a központi költségvetés pedig vállalta volna a kölcsön tőkerészének törlesztését. Az első ütem (a Kelenföldi pályaudvartól a Kálvin térig tartó szakasz) befejezését a világkiállítás 1996-os megnyitójára tervezték."

Még jó, hogy meglékelte Orbán az akkori hitelből építendő 4-es metrót így most legalább az EU fizette a nagyrészét, már ha nem kell visszafizetni, mert annyi szabálytalanságot találtak a tender körül...

De gondolom erről is Orbán tehet.

A Horn-kormány 1997 februárban úgy döntött: Budapest negyedik metróvonala - 7,3 kilométer hosszan, 10 megállóhellyel - 1998. második felétől 2003-ig a Kelenföldi pályaudvar és a Keleti pályaudvar között épül meg. A megállapodás értelmében 140-160 milliárd forintos beruházás 40 százalékát a főváros, 60 százalékát pedig a kormány fedezi.

E helyet az EU fizeti a nagy részét...

Így is szétrabolták a szocik az egész egy botrány szerelvényestűl. A hosszú időt nem innen számítják, hanem az építkezés kezdetétől mostanáig mondják, hogy a leghosszabb ideig épülő és legdrágább metró a földön, amit ingyen megcsináltak volna nekünk az oroszok.

2013. okt. 8. 09:09
 24/31 Macungo ***** válasza:

"Nem épültek utak az mszp alatt?"

Ezt ki mondta??? Épültek, olyanok is, ahogy azt korábban már leírtam. Kár, hogy nem a Gyurcsány alatt szakatt be az autópályaaszfalt, fagy omlott rá a löszfalba fúrt alagút.. Persze, hogy épültek, sokat lehetett visszaosztani az ilyen projektekből mint a Megyeri-híd esete,mindenki kapott érte pénzt, csak azok a vállalkozók nem akik építették...

2013. okt. 8. 09:14
 25/31 Macungo ***** válasza:
1 millió munkahelyet nem 4 év alatt igérte hanem 10 majd, ha letelt és Orbán kormányzott végig és nincs meg akkor hozd fel.
2013. okt. 8. 09:15
 26/31 Macungo ***** válasza:
A stadionok legyenek a legnagyobb és egyetlen hibái az Orbán kormányzásnak, mondjak ezer Szoci baklövét sokkal nagyobbat és költségesebbet???
2013. okt. 8. 09:16
 27/31 bumbi02 ***** válasza:

Mondjak ezeregy Orbán-baklövést, ami sokkal költségesebb, és pofátlanabb mint az, hogy egy 2000 fős kisfaluba stadiont kell építeni?:)

Vagy nincs rá szükség, mert te is olvasod a híreket?:)

2013. okt. 8. 14:34
 28/31 anonim ***** válasza:
Te Macungo, hol voltál három éve? A szocik el lettek küldve a búsba azokért a baklövésekért. Milyen logika az, hogy Orbánék csinálhatnak bármit pofátlanul, csak azért mert az előzőek is szarok voltak? És egyáltalán meddig tart ez, mikor jön el az idő, amikor már lehet kritizálni őket, és nem kell mérlegelni, hogy vajon ezt a balosok nem csinálták-e rosszabbul?
2013. okt. 8. 14:47
 29/31 anonim ***** válasza:

Hát persze Macungo, és egy orbitális választási bukás is garantált lett volna, ha "beengedjük a szovjeteket". Orbánod nem kampányolt volna ezzel? Ilyenek gondolom meg sem fordulnak a kis koponyádban. Az a mondatod kicsit vicces, hogy államadósság terhére = ingyen...

Miért ilyen drága? Például:

"További jelentős szempont, hogy Budapesten – különböző politikai és finanszírozási okokból – az M4-es metróvonal költségvetésébe nagy számban építettek be a metróberuházáshoz csak másodlagosan kapcsolódó költségeket. Például a metróköltségvetés terhére újították fel évekkel a metróépítés kezdete előtt a XI. kerületi Bartók Béla utat, de az eredeti tervek szerint a VII-XIV. kerületi Thököly út teljes felújítása is ebből a keretből került volna finanszírozásra. Ezért a metróberuházás költségvetése a tényleges metróépítés költségeinél lényegesen, akár több százmilliárd forinttal nagyobb összeget tartalmaz."

Nyilván a késések is a lopás miatt következtek be, nem azért, mert a kivitelezők nem dolgoztak időre. Nem azért, mert gyártási hibás volt az egyik fúrópajzs. Nem azért, mert az alagútfúrók pereskedni akartak. Nagyon fel vagy háborodva az előző kormányok mutyijain. A te narancsködös Nemzeti Együttműködés Rendszeredben ugye senki sem lop, és időben kész lesz minden. Ahogy azt te elképzeled...

Szerinted Orbánnak egy cseppnyi felelőssége sincs abban, hogy nem épült még meg a metró. Ha akarta volna, be is fejezhette volna a kormányzása alatt. De ő nem akart Demszkynek építeni... Istenem, ha a csőlátás fájna...

A válasz írása közben találtam egy fidesz.hu-s írást, ami pont a "beengedésre" keni a meg nem valósulást. És felháborodik, hogy ideológiai okokból nem lett ingyenmetrónk. Na persze, most már oda kell dörgölőzni, most már fel kell háborodni ezen... :)

Adok egy tippet a rohadtdrága Orbán-beruházásokra! A - hatalmas meglepetésre a - Közgép által felújított Szajol-Püspökladány vasútvonal árához miniszterelnököd saját kezűleg ítélt oda 24 milliárddal többet. Ez ugye nem lopás? Régebben kicsit utánaszámoltam, az USA-ban úgy feleannyiba kerül a síkvidéki közepes sebességű vasút építése, mint a Közgép által. Kicsit utánaolvastam, Horvátországban TIZEDENNYIBŐL építenek részben hegyvidékre vasutat. Na ennyit a te kormányod becsületes közlekedésfejlesztéseiről.

2013. okt. 8. 23:05
 30/31 Macungo ***** válasza:

Kedves 28-as mondjál 1001 baklövést, ami nagyobb volt, mint az a nyolc év amikor a legtöbb pénz áramlott be a válság kirobbanásáig, a legtöbb lehetőség állt rendelkezésre az MSZP számára, hogy végre rendberakja a gazdaságot a költségvetést...

Leet fikázni a Fideszt, de megnéztem, volna hogy a SZocik miből fizették volna vissza az IMF hitelt és akkor, ha az IMF diktálta volna a megszorító intézkedéseket, nektek mennyi pénzetek maradt volna bukszátokban..

Ebben az országban élek és képzeld 4 évig közalkalmazott voltam a GYurcsány-Gyurcsány kormány egyik kiemelt minisztériumában. Amikoris a Gyurcsány kormány váltotta a Gyurcsány kormányt, még is minisztériumok szüntek meg és születtek meg és 3 év alatt 3 különbözö minisztériumhoz tartoztam miközben ugyan abban az irodában ugyan azt csináltam..

Átnevezett mindent, bélyegzők, névtáblák és fejléc cserék... MInek előzőleg is ő volt és közbeszerzésekről meg ki kinek dolgozott be ne is beszéljünk ÉN arról beszélek amiről valóban tudok mert láttam.

Utána immár 6 éve egy magyar vállalkozásnak dolgozom akik a közbeszerzésekből nagy bevételre tesznek szert..

Láttam az Orbán előtti közbeszerzések másik oldalról történő kenőpénz meg megnyertük, de nem nekünk szánták ezrét eredmények érvénytelenek, mert hirtelen nincs pénz aztán egy hónap múlva újra van újra kiirták, de úgy hogy mi ne tudjuk megnyerni..

Aztán Orbánkormány és mindenki félt lapított, sunnyogott, illetve megbukott ÉN EZT IS LÁTTAM nem a TV-ben nézelődöm a világot... több mint Tíz éve dolgozom múlti, közszféra, magyar ki és közép vállalkozások általában bizalmi beosztásban...

Hagy tudjam már eldönteni ki lop többet... Egyébként lehet kritizálni a kormányt senki nem mondta, hogy hibátlan, de attól még bármennyire is szeretnétek, sokan soha nem fogják elfelejteni és nem is szabad elfelejteni amit az MSZP csinált ezzel az országgal, csak így értik meg a politikusok, hogy max 2 esély van utána a süllyesztőbe kerülnek pártostúl kormányostúl.

Az én tapasztalatokon alapuló véleményem szerint Orbán a második esélyel tudott eddig élni, bár a korrupciót Svájcban se lehet kiiktatni teljesen..

De ne sportból és szabadrablás szerűen történjenek már visszaosztva a pártkasszába..

2013. okt. 9. 09:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!