Az MSZP miért hazudik állandóan?
""Elhiszem,hogy nem hallottad ,hiszen hirtv ,nol nem beszél róla ""
Hir tv-ét nagyon ritkán nézek!
Esetleg akkor ha lemaradtam az m1 hiradójárol.
Az ATV-ét sem nézem abban annyi ferdités és szándékos félremagyarázás van , hogy ha nagyritkán megnézek egy-egy műsorukat vagy hiradójukat már csak mosolygok rajtuk!
Egyébként a netes politikai oldalakról szoktam inkább tájékozódni.
22-es
""És hidd el,hogy valóban csökken a versenyszférában a foglalkoztatottság""
A cikk elejéből idézve:
""A versenyszférában létrehozott új munkahelyek is fontos szerepet játszottak a foglalkoztatás bővülésében""
Mielőtt a baloldal lejárató hazugságait terjezted előbb tájékozódj- vagy nézd meg a statiszttikákat (KSH)
Pontosan erre utaltam ,amikor a szelektiv fideSS propagandat emlitettem .. Es valoban elirtam,nem a nol,hanem termeszetesen az mno akart lenni korabban,amit irni akartam orban szocsovenek..
Itt egy egeszen mas megkozelites [link]
Megnéztem már a KSH honlapját mik vannak ott, még nem néztem, köszi, de ezek csupa javuló adatok.... Legalább mostmár látom, hogy tényleg minden jó irányba halad. Nem tudom mi a gondod, meg mit jössz a KSH-val.. Te vagy agymosott, hogy látod az adatokat és egyszerűen figyelmen kívül hagyod a tényeket.
Ez tényleg hihetetlen..
Mutató 2012 2012. IV. n. év 2013. I. n.év 2013. II. n.év
volumenváltozás
az előző év azonos
időszakához képest, %
Bruttó hazai termék
(GDP) –1,7+ –2,7 –0,9 0,5
Beruházás –5,2 –7,9 –8,7 4,6
A háztartások tényleges
fogyasztása –2,0 –1,1 –1,1 0,3
%
Kormányzati szektor
nettó hitelnyújtása/felvétele
(GDP %-ában) –2,1 –3,0 –3,7 –1,6
ezer db
Az épített lakások száma 10,6 4,1 1,1 1,6
Mutató 2012 2013. ápr.–2013. jún. 2013. máj.–2013. júl. 2013. jún.–2013. aug.
%
Munkanélküliségi ráta 10,9 10,3 10,1 9,9
Foglalkoztatási arány 50,6 51,5 51,9 52,2
Mutató 2012 2013. jún. 2013. júl. 2013.
A Központi Statisztikai Hivatal most hozta nyilvánosságra az ipar augusztusi termelési számait. Ez alapján - a nyers adatok szerint - "2013 augusztusában - előzetes adatok alapján - az ipari termelés 1,4 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól." Vagyis a tavalyi, erősen recessziós évből mára sem tudott kilábalni az ipari termelés, annak ellenére, hogy az autóipari beruházások már teljes lendülettel termelnek. Bár kedvezőnek tűnik, hogy "az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari termelési index augusztusban 0,7 százalékkal nőtt", az azonban aggasztó, hogy az idei év első nyolc hónapjában még így is "0,8 százalékkal alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában" a termelés.
A külkereskedelem sem áll valami fényesen a KSH adatai szerint: "2013 nyolcadik hónapjában az export euróban számított értéke 3,3, az importé 3,9 százalékkal csökkent a tavaly augusztushoz viszonyítva." Ugyan a külkereskedelmi mérleg a tavaly augusztusinál 15 millió euróval jobb képet mutat, ám ez csupán annak köszönhető, hogy a behozatal jobban visszaesett, mint a kivitel. Éves összevetésben az export 0,9, míg az import 1,1 százalékkal bővült a tavalyi első nyolc hónaphoz képest, azonban a külkereskedelmi mérleg 40 millió euró mínuszban van összehasonlítva 2012-vel. E látszólagos ellentmondást az infláció oldja fel: bár a pénzromlás mértéke negyven éve nem volt ilyen alacsony, a kivitel és a behozatal mértéke ezt is alul tudja múlni, így reál áron számolva már jelentkezik a csökkenés.
Ilyen gazdasági adatok mellett nem csoda, hogy a kormányzat reformokat tervez - no nem a gazdasági irányításban, csupán az eredményeket mérő mutatókban. A legújabb hírek szerint a kabinet elégedetlen a munkanélküliséget és a foglalkoztatottságot jelző KSH módszertannal, így új mérőrendszer kidolgozásán fáradozik. A Statisztikai Hivatal jelenleg két módszerrel méri a foglalkoztatottak számát. A kormány szívének kedves adatokat a telefonos megkeresés szolgáltatja. Ennek keretében negyvenezer embernek teszik fel a kérdést: dolgozott-e akár csak egyetlen órát is az adott héten. Ha a válasz igen, akkor megy a jó oldalra a strigula. Így a számokba belekerülnek a külföldön dolgozók és a közfoglalkoztatottak is.
Ezzel szemben a másik mérőszám tekinthető inkább hivatalosnak, hiszen az 5 főnél többet foglalkoztató vállalatoknak minden hónapban kötelező jelentést adniuk az alkalmazottakról. Ebből feketén-fehéren kiderül, mennyien állnak alkalmazásban.
A kabinet minden esetben az első felmérés adataira hivatkozik, amikor foglalkoztatottsági fordulatról, sikeres munkanélküliség ellen vívott harcról beszél. Ugyanis a versenyszféra számaiból kiderül: 70 ezerrel dolgoznak kevesebben, mint 2009-ben, és legalább 50 ezerrel csökkent a létszám a kormányváltás óta. Minthogy recesszióban lévő vagy stagnáló gazdaságban nem bővül a munkaerő-kereslet, ezért Orbán Viktor kormánya nem a gazdaságot akarja beindítani, csak a valóságot leíró számokat átalakítani.
Ez nem az a szint, ahol bármit is érdemes megbeszélni. Ha valaki mond valamit, ami nem egyezik néhány itteni válaszoló véleményével, akkor az csak hazug mocskos idióta lehet - nyilván azért, mert körülbelül ez minden, amit a témáról mondani képes. És majd megöli a düh, ha valaki többet tud nála. Az eredeti kérdés kapcsán holmi ÁFA értékeken marakodni - na ez is a pótcselekvés, amikor örülünk, hogy találtunk valamit, amihez látszólag hozzá tudunk szólni.
Meg kellene kísérelni érvelni. Egy állításra az nem válasz, hogy idióta, a válasz hiteles forrásokra hivatkozó cáfolat. Aki ezt nem teszi, magáról állít ki minőségi bizonyítványt. Furkósbottal csak ütni, vitatkozni nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!