Macungo kérdése:
Van itt olyan zsidó ember, aki szeret magyarországon élni és nem tartja kirekesztőnek a magyar embereket, illetve az országot?
Figyelt kérdés
Amennyiben jelentkezik ilyen ember az is érdekelne, hogy ismer-e olyan zsidó embert, aki fél és kirekesztőnek tartja hazánkat, illetve atrocitás érte zsidó származása miatt...2013. okt. 2. 14:55
11/11 anonim válasza:
"Ez így azért túlzás. Igaz, elég egy zsidó nagyszülõ ( ha nem volt közben vallásváltoztatás ), de van interjú. Egyébként pedig fõként az angolajkúakat csábítja. "
Igen, én is így értettem, és ezzel tisztában vagyok, de ugye nehéz néha megmondani, ki számít zsidónak.
Egy történet például:
az illető nagyapja nem vallotta magát zsidónak, de elvitték koncentrációs táborba, mert az ő (tehát a nagyapa) nagyanyja az volt. Túlélte, és mire hazatért, zsidó identitása lett, megszokta ott, hogy ő zsidó, szó szerint beleverték... az unokája pedig, bár totál nem vallásos, mégis utazhatott Izraelbe a taglit-birthright programmal, és tárt karokkal várnák, ha alijázni szeretne... de persze eszében sincs.
Akkor ő zsidó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!