Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nyíregyháza népességfogyása...

Nyíregyháza népességfogyása miért ilyen elenyésző a többi magyar nagyváros népességfogyásához képest?

Figyelt kérdés

Amúgy én nyíregyházi vagyok és csak kíváncsiságból kérdezem.

Szinte az összes magyar nagyvárosnak csökken a lakossága köztük Nyíregyházáé is de(!) az ő népessége igen kevés mértében fogy ha a többi magyar nagyvároshoz hasonlítjuk.

És ezt azért nem értem mert ez az ország egyik legszegényebb régiója (talán csak Borsod megye szegényebb Szabolcsnál) és emiatt itt is vándorolnak el a legtöbben de ennek ellenére a Dunántúli városok népessége sokkal nagyobb ütemben csökken, pedig az a régió ezerszer gazdagabb.

2013. okt. 2. 14:22
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Én nem a cigányokra fogtam a népességnövekedést, hanem a betelepülésre.

Amiről írsz, hogy ebben a régióban nagyobb a hagyományos családmodellt fontosnak tartók és a vallásosak száma, szerintem inkább a környékbeli falvakra, kisvárosokra igaz. Lehet, hogy valamennyivel több Nyíregyen azoknak a száma, akik konzervatívabb életfelfogásúak, de nem kiugróan magasabb az arányuk, mint máshol.

Az uncsim 14 éves, a Bem-be jár, és pl. tőle is tudom, hogy az osztályának kb. harmada dohányzik, péntekenként bulizni járnak, és nem kölyökpezsgővel hozzák magukat hangulatba. Ha csak egy szombat délután a Korzónál sétálgatok, az ott lévők fele tizenéves gyerek, akiknek a jó része útszéli módon káromkodik, cigizik, és sok 14-15 éves forma kislány egy konzumhölgy módjára van felöltözve, A buszokon csak ámulok, hogy milyen "párbeszédeket" folytatnak, sokszor még általános iskolás korú gyerekek. A művház alatt rendszeresen hangoskodnak, és szólogatnak be a járókelőknek az ott tanyázó deszkás tizenéves kölykök.

Az utcán minden második velem szembe jövő lány arcán centi vastag púder van, a bőrük szénné van szolizva, ízléstelenül vannak kifestve, és egy értelmes emberi szó nem hagyja el a szájukat. Számomra az ilyenek jelentik az átlagos nyiregyi lány "prototípusát". Valamiért, amikor Pécsre megyek a rokonokhoz, tizedannyi buta libával nem találkozok az utcákon. Ott a lányok valóban sokkal természetesebbek, és ráadásul értelmesebbek, olvasottabbak.

Miért is neveztek el Amszterdamban utcát a városunkról? Nem hinném, hogy azért, mert a nyiregyi lányok olyan buzgón hirdetik ott a hagyományos, konzervatív családmodell fontosságát.

A szubkultúrák legfeljebb azért nem olyan feltűnőbbek, mert Nyiregy tized akkora sincs, mint Pest.

2013. nov. 15. 13:52
 12/31 anonim ***** válasza:
Én szintén nyíregyháziként csatlakozom az utolsó hozzászólóhoz. A szabolcsi falvakban, városkákban, mondjuk Nyírpazonyban vagy Kótajban tényleg jóval konzervatívabbak az emberek, viszont Nyíregyházára ez már nagyon nem igaz. Az itteni fiatalok tényleg nagyon "pestiesek". Egy átlagos, mondjuk örökösföldire mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy hagyományos értékrendet vallana, vagy konzervatív lenne. Egy helyi lakótelepi kamasz gyerek, egy ugyanolyan korú kőbányai kis sráccal ugyanazt nyelvet beszéli, ellenben egy, mondjuk tiszatelki gyerekkel már jóval nehezebben érteti meg magát. Ez a dolog nagyon élesen feltűnt gimisként az osztályomban. Ég és föld volt szinte a különbség, az átlag laza, csavargós, cigizős, kissé link nyiregyi fiatalok és a csendes, visszahúzódó kollégisták között, akik kisebb falvakból jöttek.
2013. nov. 15. 17:19
 13/31 anonim válasza:
Ez jó vicc: hogy Nyíregy nem Ipari város? Mond neked valamit az, hogy NYÍREGYHÁZA-IPARI PARK?? Vagy az új Lego gyár esetleg, hogy Dániából ide települ át, ha hallottál róla? Csak úgy minden ezzel van tele mostanság...
2014. febr. 5. 02:29
 14/31 anonim ***** válasza:

Ettől még nem ipari város, csak rendelkezik iparral.

Ami egyébként a város jövedelméhez hozzájárul, de a lakosságéhoz túlzottan nem, lévén a Lego gyárban keres az átlag melós 85 ezer nettót.

Még összehasonlítani is felesleges pl. Győrrel.

2014. febr. 5. 19:52
 15/31 anonim ***** válasza:
Mert az ország egyik legelmaradottabb része,sok a buta ember,aki akkor is csinál gyereket,ha nincs hozzá megfelelő háttér.Meg nem is olyan nagyok az igényeik.
2014. máj. 25. 04:40
 16/31 anonim ***** válasza:
0%

Meg beléjük nevelték ezt,azt hiszik más életforma nem létezik,illetve azt mondták neki,hogy az rossz.

Aki tud menekül onnan,aki értelmes.

2014. máj. 25. 04:41
 17/31 anonim ***** válasza:
Utolsó! Hányszor jártál életedben Nyiregyen?
2014. máj. 25. 11:35
 18/31 anonim ***** válasza:

Hogy hányszor járt az "utolsó" Nyiregyen? Valószínűleg egyszer sem! Az "utolsó" azok közé a buta és előítéletes emberkék közé tartozik, akik úgy mondanak véleményt bizonyos dolgokról, hogy arról halvány, lila gőzük sincs valójában.

Aki már életében legalább egyszer járt Nyíregyházán, az nem fog olyan összefüggéstelen baromságokat összehadoválni a városról, mint az "utolsó". Aki már tett egy kiadós sétát a parkos, tiszta, hangulatos és gyönyörű belvárosban vagy éppen Sóstón az egy barátságos, emberléptékű, kulturált vársora fog emlékezni, és vendégszerető, nyitott emberekre.

Én szeretek Nyíregyházán lakni, mert bár való igaz, hogy munkalehetőségek terén még nem a legjobb helye az országnak, de egyre több olyan dolog megtalálható, ami élhetővé teszi a várost akár egy értelmiségi életstílust folytató ember számára is. Emellett, mint írtam a belváros nagyon szép, a légkör emberi, az emberek segítőkészek és barátságosak, a fiatalok jó része pedig nagyon is kulturált és olvasott (személy szerint én az egekig magasztalt Észak-Dunántúlon sokkal több tahó, nagyképű és bunkó fiatallal találkoztam egy hét alatt, mint Nyiregyen hosszú évek alatt).

És az miért baj, ha nagyobb a gyermekvállalási kedv? Ez inkább példás kéne, hogy legyen, tekintettel arra demográfiai katasztrófára, amiben élünk. Lengyelországban sem a legrózsásabb a helyzet, még is náluk is nő az élve születések száma. Biztos ott is "sok buta ember van"...

2014. máj. 25. 18:20
 19/31 anonim ***** válasza:

A túlnépesedés demográfiai katasztrófa.

Nem a népességfogyás.

Képzeld én borsodban lakom.Ismerem a régiót.Itt is kb ugyanannyi buta,egyszerű ember van.

Nem azt mondtam,hogy mindenki.De a többség az.

Konzervatívak,korlátoltak,egyszerűek.

2014. máj. 25. 18:59
 20/31 anonim ***** válasza:
Úgy gondolom, hogy hazánkban jelenleg nem a túlnépesedéstől kell tartani...
2014. máj. 25. 19:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!