Ez mitől magyargyalázás?
Az a része nem érdekel.
Vajon miért nem kopiztam be?
De kíváncsi lennék egy valódi indokra, és én nem is a zs.ra gondoltam, hanem arra, hogy a gusztustalan magyarozás nem számít annak?
Ja amúgy sem érdekel a "nagymagyarkodás" vagy mifene, de ez még nekem is kissé visszatetsző.
"Milyen "véleményre, ami nem is mocskolódás" hoztunk jelzőket?"
Kérdező! Hidd el, kár velük vitatkozni. Az ilyen porcelánlelkű mélymagyarok miatt nem készülhet hazánkról pl. egy South Park-hoz hasonló sorozat, vagy egy Gyalog Galopp-hoz hasonló film, mert azonnal kicsapnák a hisztit, hogy; "libsibolsi, cionista magyargyalázás".
És még mielőtt elkezdenék puffogtatni a kettősmércés szövegük, egyrészről (mint ezt már előzőleg említettem is), a gyalázás, és a szatíra vagy a kritika között óriási különbség van. A magyar gyalázás az lenne, ha teszem azt, jelen esetben egy plakát a magyarok elpusztítására buzdítana, vagy a magyarokat valami söpredék fajnak állítaná be (mint azt ők teszik pl. a zsidósággal). Ellenben, ha az önkritika, a magunkba mélyedés céljával készülnek mondjuk plakátok, felhasználva szatirikus vagy ironikus, esetleg groteszk eszközöket az nem gyalázás, hanem társadalomkritika, melyhez egy olyan államban, ahol szólásszabadság van, joga van minden állampolgárnak.
És persze lehet bírálni Izraelt is vagy az USA-t, mint azt egyébként, naponta millió alkalommal meg is teszi, pl. az interneten rengeteg hírportál vagy fórum. A gond ott kezdődik, akár a zsidókkal és akár a magyarokkal kapcsolatban, amikor kollektíve minősítenek, mondjuk gyilkosnak egy népet, és nem higgadt, gyűlöletmentes kritikát fogalmaznak meg, ami persze lehet éles nyelvű.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!