Ha a Tisza 51%-on áll a biztos választók között, akkor hány fő szavazója van?
Kivetítve az összes választópolgárra, 70% részvételi aránnyal számolva:
2 932 863
Semennyi, mivel nincsenek választások.
Akárhogy kerestem nem találtam a biztos pártválasztók közelítő számát vagy arányát így nehéz saccolni. Amit a #1 írt az nyílván helytelen, mivel a biztos pártválasztókból nem tudsz extrapolálni a teljes szavazásra jogosult lakosságra.
Hasamra ütök és mondok egy példát:
a 2022-es választásokon ~5,7 millió fő vett részt összesen. Ha ebből mondjuk 2 millió fő körüli a biztos pártválasztók tábora akkor a tiszának a jelen mérés szerint 1 020 000 biztos szavazója lenne.
Ez a mérés a szavazók egy csoportját méri csak és nem tudjuk mekkora a csoport. Kerestem 2022 előtti mérést és itt az első random találat az ideától 2021 decemberéből:
A biztos szavazók között 47-46-ra mérték a Fidesz-Ellenzéki listát, ez pedig egy 2022 március végi mérés a publicustól:
47-47%. A végeredményt meg nyilván tudjuk: 54-34-lett.
Ebből talán elkezdheted kimatekozni mennyi lehet a biztos pártválasztók egyesített tábora, de szerintem 3-4 millió főnél biztosan nem több, sőt inkább kevesebb.
Csakhogy már kevesebb biztos pártválasztó van. A 2022es koncepció alapból halott ötlet volt, mégis majdnem kormányváltás lett. Ha nem lett volna 500 000 külföldi szavazat.
Az idősek sem tudnak már annyian szavazni mint akkor és akkor alacsony volt a részvétel. Meg mellé lehet számolni néhány százezres szavazó átpártolással, mert egyre többek viszik a bőrüket a vásárra a választáson.
54% vs 34% volt az eredmény. 20%. A Publicus pedig 2% Fidesz előnyt jelzett előre. De előző kutatásában meg 7%-os ellenzéki előnyről beszélt. Most ebből, azzal a mondással, hogy “fordult a kocka” következtetéseket levonni, enyhén szólva ostobaság. Nem lehet tudni, mi van, ezeket elemezni, semmi de tényleg semmi különbség nincs, mint horoszkópot olvasni. Semmit nem érnek ezek a kutatások, nevetséges az egész jelenség, hogy 1001x itthon is, külföldön is csúfosan beégtek, 2 nap múlva mégis szentírásként tekintenek egyesek rájuk. Aki 20%-ot téved, annak SEMMI szakmai relevanciája nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!