Nem provokatív kérdés! Mi volt a jó az MSZP 8 éve alatt? És, ha kaptak 8 évet rá, miért nem volt még mindig rendben az ország? (bö v. lent. )
Tudom,hogy nehéz lesz kibírni,de most CSAK MSZP pártiakat véleményére vagyok kíváncsi.Nem érdekelnek most olyan kommentek,hogy "semmi" meg egyéb megjegyzések.
Tehát,ha az MSZP olyan jól kormányzott volna miért volt Magyarország gazdaságilag ugyanolyan gyenge?A válságra nem lehet egy az egyben ráfogni,hiszen előtte se voltunk sehol.+érdekes más országoknak sikerült kijönni (vagy esetleg jobban megoldani a feladatot,mint nekünk).
Tehát CSAK Mszp szavazók:Miért volt olyan jó az MSZP 8 éve?
Alapvetően nem MSZP-szavazó vagyok, de ha a kettő közül kellene választani, akkor inkább ők, mint a Fidesz.
Az MSZP idején volt az embereknek tényleges beleszólásuk a politikába, írtak ki népszavazásokat (most mennyi esélye lenne/volt bármelyik ellenzéki pártnak népszavazást indítani?), nem hoztak egyik hétről a másikra törvényeket, nem lehetetlenítettek el egyik napról a másikra iparágakat (dohánykereskedelem, tankönyvkiadás), olyan intézkedéseket hoztak, amik ha rosszak is voltak akkor és ott valakinek, hosszú távon azt szolgálták, hogy az ország előrébb jutott a nyugati békés demokráciák felé vezető úton (sorkatonaság eltörlése, vizitdíj, sávos adózás).
Mi volt a legnagyobb mutyi, baki, amit elkövettek? Az Öszödi beszéd? Amikor azért háborodott fel az ország, mert egy politikus elismerte, hogy hazudtak, és azt mondta, hogy ezt be kell fejezni? A nokiásdoboz? 15 millió? Simicska ennyit két nap alatt kap az államtól.
Támogatták az EU-s integrációt, nem üzentek hadat Brüsszelnek, nem hangsúlyozták lépten-nyomon a magyarságot és a Szent Koronát, nem adtak ki nemzeti-romantikus könyveket és festményeket, ha loptak is, legalább nem annyira nyíltan, mint a Fidesz. Se Bajnai, se Gyurcsány, se Medgyessy nem építtetett stadiont és kisvasutat a falujába, nem tették milliárdossá a polgármesterüket.
Szóval mint az a fentiekből is látszik, az MSZP 8 éve alatt az volt a jó, hogy nem volt olyan rossz, mint a Fidesz 4+4 éve alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!