Jogosult Izrael?
"Lehet,hogy valamit rosszul értelmeztem,de mintha a zsidók népét a megváltó fogja elvezetni az igéret földjére.Jézust nem fogadták el megváltónak."
Eddig még értem a logikát, részben logikus, bár szerintem nem jól értelmezted. Jézust meg miért kellett volna elfogadniuk megváltónak? Volt, aki elfogadta, ők a keresztények. Az hogy ki mit fogad el, vagy támogat, szerintem vallás kérdése, nem lehet kötelezővé tenni.
"Akkor hogyhogy van nekik országuk?"
Itt vesztettem el a fonalat. Egyáltalán nem látok összefüggést a két rész között. Önállóan értelmezve ezt a mondatot, elég részletes kifejtés van itt: [link]
"Jogosult Izrael?"
Mire?
"Volt még egy-két megváltó."
Volt még sok megváltó. Jézus idejében százával végezték ki állítólag őket a rómaiak. (Ez a boszorkányüldözésekkel analogizál)
Amúgy azt, hogy megváltó, azt bárki mondhatja magáról. Miért éppen Jézust kellett volna mindenkinek megváltóként elfogadni? Mint írtam, azokat a zsidókat, akik Jézust megváltónak tekintették, nevezzük ma keresztényeknek. Nem kell mindenkinek ugyanúgy gondolkozni. Vagy ez bűn?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!