Szerintetek a magyar nép kollektíven bűnös a Holokausztért?
A magyar nép nem bűnös kollektíve semmiért. Kollektív bűnösség természetesen jogilag nem létezik, de olyan van, hogy több ember követett el bűncselekményt. Jelen esetben erről van szó. Nagyon nagyon sok ember van, aki bűncselekményeket követett el a Holokauszttal kapcsolatban. Jelentős részük már nem szívja előlünk a levegőt, de azért még bőven vannak akiket felelősségre kell vonni. Szót sem ejtve azokról, akik ma is hasonló mentalitással élnek, mint korábbi, Istent és embert nem ismerő gyilkos elődeik.
De a bűnösség így működik. Nincs olyan, hogy egy egész nép legyen bűnös valamiért. Még akkor sem, ha a 20%, vagy 30% vagy 80% is részt vett ugyanabban a bűncselekményben. Súlyosbító tényező, hogy tömegesen követték el, de bűneik akkor is egyediek, és az ártatlanokat nem szabad hogy sújtsák.
Amúgy szerintem nem érdemes túlpolitizálni a dolgot, mert az, hogy ki milyen bűnt követett el, nem függ a politikai beállítottságától. Még akkor sem, ha a bűn szorosan összefügg azzal.
Ma már a média sokkal hangosabb Izrael bűneit tekintve, mint a Holokauszttal kapcsolatban. A mainstream média nagy része ma már az egész világon ilyen beállítottságú. Hozzá kell tenni, ez korábban sem volt ritkaság, de egyébként a jelenség egyáltalán nem megmagyarázhatatlan: a kognitív disszonancia gerjeszti.
"B+ ha nem vagyunk hibások, akkor mire fizettünk 1.3 milliárdot állami pénzből CSAK IDÉN"
Én nem vagyok bűnös abban, hogy a több ezer ember vett fel olyan hitelt, amit most nem tud visszafizetni. Mégis az én adómból is segíti őket az állam.
1. Nincs olyan, hogy kollektív bűnösség.
2. Ne bolygassuk a múltat, a háborúnak már vége.
3. Aki a mohácsi vészt tagadja, vessék börtönbe!
Andizsuzsi inkább írtad volna a "bezzeg a románok megkapják a kettős állampolgárságot, akkor miért baj ha izraeli-magyar kettős állampolgárok vannak a parlamentben" demagóg magyargyűlölő széthúzás keltő trágyakeverést.
Már nagyon kezd unalmas lenni hogy kb ezekkel próbáljátok meg mindig uszítani a magyarokat.
Vagy az hogy bezzeg a zsidó miért nem lehet kettős állampolgár ha egy "román" igen, aki majd ide jön szavazni.
Vagy a bezzeg a zsidónak miért nem lehet holoadót fizetni ha a devizásokat jogosan próbálják megvédeni a szándékos kisemmizéstől.
Ha valami zsidó érdek sérülne, azonnal megy a magyarok közti széthúzás keltése, ez nagyon megy nektek, szerencsére egyre több ember lát át rajtatok.
"Andizsuzsi inkább írtad volna a "bezzeg a románok megkapják a kettős állampolgárságot"
??? Már miért írtam volna? Egyébként románok nem kapnak kettős állampolgárságot. Romániában élő magyarok kapják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!