Miért tabutéma cigányozni ma Magyarországon?
Szerintem itt csak megtévesztésről van szó. A cigány, roma szó használata a médiában igen kettős.
De szerintem ez a roma szó megtévesztő, mert könnyen lehet asszociálni a románra. (Bár biztos van erre történelmi vagy egyéb pontos adat,hogy milyen nép csoportot hogy hívnak.)
És köznyelvi nyelvhasználatban én még csak a cigány szót hallottam. Olyat hogy roma csak a média szajkózza.
A rövidlátó emberek korlátozzák a bűncselekmények elvkövetőinek a származását így, hogy cigány, vagy nem... Annyi gerinctelen magyart ismerek, hogy már jobban szeretem a cigányokat, mint a magyarokat, ha már az utálkozásba kellene belemenni. Különben meg kik miatt jutott oda az ország, hogy sok bűnöző cigány? A segélyek, a szankciók gyengeségét kik hozták létre? A magyarok... A cigányokat lehet utálni, de előbb gondolkodni kéne, hogy miért jutottunk ide? A cigány harcolta ki magának ERŐVEL ezt a pozíciót, vagy a magyar vezetőség adta alájuk ezt a "lovat"? :)
Én előbb utálom az okok forrását, mint magát az okot.
Ha beléd rúgok, és felsértem a lábad, akkor a bakancsomat fogod utálni, vagy engem?
Szóval picit gondolkodjunk "távlatokban". Aki utálja a cigányokat, ajánlom figyelmébe, hogy a nagy vajdák beszédét hallgassa meg, elég érdekes, hogy ők tisztában vannak a helyzettel, és mennyire tisztán látják a dolgokat.
Különben még kiegészíteném a mondókám azzal, hogy ha te a cigányság helyzetében lennél, akkor hogyan viselkednél?
Ugyan azt az életszínvonalat hogyan érnéd el?
Mondok két racionális lehetőséget:
Dolgozol (amire abszolút nem vagy rászocializálódva), utcát sepersz, amit lenéz a társadalom, (mert szarba se nézik a munkádat, mivel a szemetelés ugyanúgy folytatódik, és nem kell itt a konténerekre gondolni, mert a csikkeket sem tudják a kukába dobni...), ezt persze napi 8óra munkával (plusz 1-2 óra utazás).
Vagy otthon ülsz (szociálisan semmi inger nem ér, tehát a kirekesztett viselkedés hatványozódik (hangosan beszélnek, figyelmetlenek, ápolatlanok, stb)), nézed a butító ládát, a gyereket nemzed orrba szájba (más élménye nincs az életben, és még pénzt is kap a nagycsaládosságáért), cserébe azt csinálsz, amit "akarsz".
Mondj más alternatívát, amit a NAGY MAGYAROK a cigányoknak "adnak" lehetőségként. :) (és nem kell itt csak a cigányokra gondolni, mert a magyaroknak sincs sokkal több lehetőségük elhelyezkedni... )
Inkább mennék lopni, és kiegészíteném a segélyt én is, minthogy dolgozzak, hogy a lenéző magyar tekintetek prédája legyek... (enyhe túlzással)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!