Újabb két stadion na mit szóltok?
Erről miért nincs szavazás?Európai szintű játék kellene előbb.Én is akkor vettem drága hangszert,amikor már azon a szinten voltam,hogy ki tudjam használni.
De hát ez az Ő "játékszere",mint a Paliknak volt a Hungaroring,amíg nyeregbe volt.
"Amúgy igen valahogy a közbiztonság és az egészség ügy fejlesztése nekem is jobban bejön..mint, hogy pécsre satdion.."
Ha hiszed, ha nem, a stadionok hozzájárulnak például a közbiztonsághoz. Persze nem közvetlen, hogy a stadion puszta léte miatt nem fog valaki rosszat tenni.
Értelmes, lelkileg egészséges emberek körében legalábbis kiszámíthatóan működik: sokan rajonganak a fociért, olyanok is, akiknek eszük ágában sincs kimenni a meccsre, például mert olyan a stadion, amilyen. Ez viszont hosszútávon rombolóan hat az emberre, egyre magábafordulóbb lesz tőle, egyre kevésbé tudja leadni az indulatait. Viszont egy normális stadionban kiordíthatja, kitombolhatja (nem törés-zúzásra gondolok) magát. És ettől ő még nem lesz ultra, csak kiadja a fölösleges gőzt. Kevésbé roggyan meg az elméje, kevésbé lesz pszichopata. Persze ez nem "két hét" eredménye, ez hosszútávú folyamat. Plusz írtam alapfeltételeket, amik itthon enyhén szólva sincsenek meg.
Egyébként tényleg túlzás, amit a fociba ölnek. De ez nem csak itthon, világszinten is igaz. Azért ha kicsit hosszabb távon csak a töredékét tudnák hozni magyar csapatok, amit a nagy csapatok, akkor már önellátóvá, sőt bevételtermelővé lehetne változtatni a magyar focit. Csakhogy ehhez kellene egy magasabb színvonalú bajnokság, jobb csapatokkal, akik folyamatosan a BL/EL csoportkörében szerepelnek, pontokat szereznek. De amíg huszadrangú csapatok ellen potyognak ki a nagy remények, addig ez nem lesz meg. És akkor talán a válogatott játéka is legalább európai színvonalú lehetne...
A foci túltámogatásáról még valamit:
Tavaly (idén) a Vác női kézilabdacsapata a 2. számú európai kupában (EHF-kupa) a negyeddöntőig jutottak. Fociban az EL-ben a negyeddöntőig eljutni egy magyar csapatnak kb 3-4 évre megalapozná a pénzügyi helyzetét. Nem a magyar, hanem az európai szövetség támogatása miatt. Nos, kézilabdában ez gyakorlatilag semmit sem ért, a csapatnak Párizsba kiutazni is alig volt pénze, az idei bajnokságban sem állnak túl jól anyagilag. Szóval inkább ráfizetés volt a jó eredmény. A foci meg egyszerűen annyi nézőt vonz világszinten, nemcsak a stadionokba, a tévé elé is, hogy egyszerűen akkora a reklámbevétel, hogy gyakorlatilag hülye aki nem akar szakítani belőle. Szakítani meg csak jó eredménnyel lehet.
15-tel annyiban egyetértek,hogy kell egy "szelep".
Viszont,sajnos az a tapasztalatom,hogy ez a szelep most ebben a formában nem működik,a focirajongókból a hazai játékmorál sokszor keserűséget és nem örömöt vált ki.
Sok focirajongó mondja,hogy magyar focit már nem is néznek,becsapottság érzésük van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!