Rosszabbul élsz, mint négy éve (2013. szeptember)?
Én 4 éve még tanuló voltam, tavaly végeztem, és lehetetlen dél alföldön ipari munkát találni. Felsőfokú okj-m van, és nem tudok elköltözni, mert elvinné az összes fizetésem az albérlet.
Rosszabbul élek. És erről a kormány tehet a szemét Pest központúság miatt, meg a cégek, hogy nem képesek Pesten meg Dunántúlon kívül máshova menni. Rengeteg munkanélküli szeretne erre is dolgozni, és nekik még családjuk miatt se érdemes elmenni innen.
*emelt okj
És nem csak ez a kormány, megjegyzem. Előző is. (JA WAIT, NINCS IS TÖBB...............mert gyávák vagytok megszavazni)
Ha Magyarországnak stabilabb lett volna az államháztartása nem Szlovákiába vándorolt volna el a működő tőke, hanem onnan jött volna ide. 2002-2008.
Jelenleg már viszont válság van, esőben bizony nem könnyű a ruhát sem szárítani...
Én úgy érzem, hogy igen, rosszabbul élek. Persze ezt közösen sikerült elérnie a Fidesznek és az MSZP-nek, tehát konkrétan mindenkit hibáztatok.
Manapság már nagyon meg kell néznem, hogy mit eszek és mit vásárolok... nagyon oda kell figyelnem a költekezésre. Egészségügyi ellátás is a tapasztalatim szerint rosszabb lett, mint az négy éve volt. Az oktatásról pedig ne is beszéljünk inkább.
Építőipar továbbra is haldoklik, úgyhogy munkát sem lesz könnyű találnom itthon, ha végzek. Ezért inkább megpróbálok nyugatra vándorolni, hátha ott sikerül valami állást szerezni.
Az a poén, hogy anyagilag ugyanúgy élek, de relatíve mégis rosszabbul.
4 éve még egyetemista voltam, és ugyanannyi pénzem volt, mint most, hogy diplomásként egy szánalmas fizetésért dolgozok, és még örülhetek, hogy van munkám.
Szóval mindent összevetve én rosszabbul élek, mint négy éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!