3 millió forintért dohánybolt nyílt 2013. szeptember 12-én. Szabályos lehetett?
Van egy kisbolt, ahol szept. 12-én szerdán nyílt meg a "nemzeti" dohánybolt. A bolt tulaja külföldi származású és beszélgettek az egyik vásárlómmal, ő mondta, hogy leadott 3 millát (talán kaució???) valami vezető jobboldali politikusnak és megnyithatta a dohányboltját. Hivatalosan, leválasztott külön boltrész, ahogy azt kell.
Ez tényleg szabályos / legális lehetett???
Priviben megírhatom, hol van ez a bolt.
Igen nagy valószínűséggel nem legális.
A koncessziót megpályázni kell, és nem megfizetni.
Ez a pénz valószínűleg csúszópénzként szolgált, hogy a koncessziós pályázaton a pénzt adót hozzák ki nyertesnek, "teljesen korrekt" elbírálással.
Sajnos az emberek (főleg a valamilyen hatalommal bíró emberek) pénzért igen sok mindenre hajlandók.
Nem érdekel, hogy hol van ez a bolt - mert szerintem nem ez az egyetlen ilyen eset.
A második válaszolónak köszönöm a magvas válaszát.
1. Budapest XIX. kerületében a Pozsony utca Karton utca kereszteződésében van egy vegyesbolt (Márkus-csemege). Az ismerősöm mesélte, mert ő lakik ott, én csak a buszról láttam átutazóban. Ami tény: a pályázati határidő már régen lejárt, eddig még nem volt ott dohánybolt, most pedig az utcáról nézve az épület bal része le lett választva az üzlethelyiségtől és nemzeti dohányboltként üzemel. A tulaja egyébként román. :-P
Vietnámiak (Vimpex-drink), románok meg ki tudja kik a nyertesek...
És nem a levegőbe beszélek mert utána lehet nézni.
2. Tudom, hogy nem priviben küldtem el a címet, de nem izgat.
Nem mondanám, hogy élénk a fantáziám, az ismerősé sem az. Amit tudok, hogy baráti viszonyban van a tulajjal.
Mit blöffölt volna be??? Szorítkozzunk a tényekre: Szeptember 12-e előtt nem volt ott dohánybolt, azután igen.
Nem ellenzéki trollkodás, csak józan paraszti ésszel felvetett kérdés. Eddig nem igazán érdekelt a politika, de hogy akik most a hatalmon vannak, ezek eddig a legganajabbak, az biztos!!!
"A koncessziót megpályázni kell, és nem megfizetni."
Elv és gyakorlat nem ugyan az...
"Elv és gyakorlat nem ugyan az..."
Na erre akartam felhívni a figyelmet én is.
(első voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!