Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van esély rá, hogy valaha...

Van esély rá, hogy valaha vissza szerezzük Erdélyt?

Figyelt kérdés

2013. szept. 19. 15:09
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Már az erdélyi magyarok sem akarnak az anyaországhoz tartozni, éspedig azért, mert nagyon jól tudják (és az okos magyar is tudja), hogy Ceaușescu évtizedeken keresztül telepített románokat Erdélybe, hogy hígítsa a magyarokat.Olyan sok román él már Erdélybe, hogy egy esetleges visszacsatolással több millió románt is kapna Magyarország a nyakába. Olyan politikai kisebbségi erőt képviselnének, hogy pár ciklusváltás után nemhogy a parlamentben lennének, de amilyen választókedv van a magyarok körében, még azt is el tudom képzelni, hogy ha románt indítanának miniszterelnök jelöltnek még meg is nyerné és román miniszterelnöke lenne Magyarországnak. Szóval nincs értelme már ennek az "Erdélyt vissza!" mozgalomnak.
2013. szept. 24. 16:45
 12/29 Imola Ágnes ***** válasza:
Én személy szerint nem szeretném, ha Erdély Magyarországhoz tartozna...azt sem szeretem, hogy Romániához tartozik... Autonóm régióként igazán tudná kamatoztatni azt, amilye van...hihetetlenül sokszínű kultúra, többnyelvűség, történelem, természet, olyan lakosság, akik megtanultak együtt élni. HA magyarországhoz tartozna, akkor ezután mi lennénk az oláh régió, attól függetlenül, hogy magyar vagyok, magyar ősökkel, Magyarországon folyamatosan lerománoznak...pedig itt nem volt egyszerű magyarnak maradni... szóval köszönjük, nem kérünk sem Magyarországból, sem Romániából...
2013. okt. 4. 10:44
 13/29 anonim ***** válasza:
Erdélynek a magyar lakta területeit kellene visszacsatolni. (Hargita,Kovászna, Maros megye és esetleg Kolozs megye. Az Erdély magyarok nagyon is szeretnének csatlakozni Magyarországhoz és Magyarország is rengeteg altalaj kincs miatt hasznot is élvezne Erdélyből.
2013. dec. 4. 18:23
 14/29 anonim ***** válasza:
81%
Az erdélyi magyarok nagyon is NEM szeretnének Magyarországhoz tartozni. Járok ki és beszélgetek emberekkel. Nem jellemző, hogy az anyaországhoz tartozni akarnának, inkább autonómiát szeretnének.Nagyon sok a román is köztük, akik pláne nem akarnának Magyarországhoz tartozni.
2013. dec. 5. 10:31
 15/29 anonim ***** válasza:
Erdély magyar föld volt , magyar föld és magyar föld lesz , ha csöcseszku betelepítette a románokat , ki lehet őket ugyan úgy telepíteni , és azért azt nem mondanám hogy közel 12 millió magyar és 5 millió román úgy szavazna hogy a Románok nyerjenek , meg lehetne oldani , csak fel kellene hagyni a pesszimizmussal és optimistaként kellene látni a világot , ha egyszerűen lenne összetartás a magyarokban akkor Észak-Erdély lakosságát is meg lehete fordítani ,pl. ott vannak a Gypsik , ők szegények , buták (általában) és még szidhatnánk őket , az Ország ellenük van mégis úgy szaporodnak ... Másrészt pedig Észak-Erdély visszacsatolásával kb. bejönne az országba 2 millió román és 1.5 millió magyar , szóval Magyarország területét ebből a lakossági szempontból lehetne növelni !!
2013. dec. 5. 18:48
 16/29 anonim ***** válasza:

"...és azért azt nem mondanám hogy közel 12 millió magyar és 5 millió román úgy szavazna hogy a Románok nyerjenek..."

El kell keserítselek,ugyanis egy szavazáskor nem az egész magyar lakosság szavaz.Egy választáskor a választópolgárok (kb.7,5-8 millió a külhoniakkal együtt)átlagosan 60%-a megy el szavazni.8 milliónál az 4,8 millió fő.Ez a szám oszlik el az 5 nagyobb parlamenti pártra és a többi kicsire.

Míg egy kisebbségben lévő nemzetnél (példánkat tekintve az esetleges 5 millió románnál, ahol legyenek 3 millióan szavazati joggal) biztos, hogy arra az egy jelöltre szavaznának. Így elég necces lenne a vége szerintem és meg lenne az esélye a románoknak. Persze ez csak fikció, ne vegye készpénznek senki, csak reagáltam egy hozzászóláshoz.

2013. dec. 6. 13:26
 17/29 anonim ***** válasza:
Erdély abszolút nem akarja, hogy visszaszerezzék őt bárkik is!!!! Ő egy olyan fajta külön állam akar lenni, mint Moldávia. Ott is Románok és oroszok vannak, mégis külön. Erdélyben románok és magyarok élnének egy szép kis külön országban. Nem kell feszt csatlakozni valahova! Mindenkinek a földje legyen külön, ne mind máshová akarják tartoztatni az erdélyieket! Ha külön ország van, akkor minden van! (persze nem száz százalék , h gazdag lesz, de külön lenne)
2013. dec. 6. 14:09
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Ja Persze .... Mert a külön Erdély milyen jó lenne , láthatod , Románék lettek itt a főnökök , Erdély a csőd szélén áll , a Szászok , Svábok , és még sok kisebbség mind elmenekültek , a cigányok annyira elszaporodtak hogy mindjárt ők vannak többségben (igazából ha nem hülyítenék annyit a Nagy kamu Román múlttal az embereket és az igazságot megmondják és nem hazugságokra építenek akkor most egy példátlanul színes lakosságú Erdély volna , de jelenleg az van hogy a Magyarok ebben az országban képtelenek érvényesülni , és Románia Erdélyből él , máshogy csődbe menne .... Felélik Erdélyt , Magyarország korlátozott ezt azt , nem hagyta hogy elfajuljanak a dolgok , nem úgy tekintett Erdélyre mint egy gyarmatra . Mondjátok hogy semmi értelme Erdélyt visszacsatolni , de azzal egyrészt Magyarország szélesebb lehetőséget kapna turizmusra , bányákra , sípályákra stb. ÉS számolj utána hány Magyar áldozta fel az életét hogy megtartsa ezt a Földet , ha ők láttak benne értelmet akkor biztos hogy van végül is NEM VAGY Okosabb annál a rengeteg embernél , szerintem nekik volt több eszük mind a maiaknak . Szóval szerintem Nagy-Magyarország volt a legjobb , és a románoknak is jó volt addig amig franciák oda nem vetettek nekik egy lehetőséget .
2013. dec. 6. 18:16
 19/29 anonim ***** válasza:
Uraim! Nem az volt a kérdés, hogy akarja-e valaki, vagy nem, érdemes-e, vagy nem, hanem, hogy lehetséges-e! Nos, szerintem nem lehetséges, mert Románia önként nem adná vissza, diplomáciai úton még a kisebbségek védelmével sem foglalkozik az EU. és a nagyhatalmak a kérdéssel, nem hogy érdemben megoldaná. Egy Romániával vívott terület(vissza)szerző háborút pedig - tekintettel a hadseregek erőviszonyaira - elbuknánk. Ráadásul minket tekintenének agresszoroknak! Ne feledjük el, hogy csakis a németek segítségével kaptuk vissza, már akkor is csak egy részét, a II. Bécsi döntés során. Melyet persze a román fél diktátumnak nevez!
2013. dec. 8. 08:32
 20/29 Yehudina ***** válasza:
Nincs.
2013. dec. 10. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!