Támogatnátok, hogy Magyarországon is ingyenes legyen a villany, gáz, távfűtés a szegényeknek?
Ez baromság.
Egyrészt nem lehet meghatározni, hogy ki szegény és ki nem az. Mondjuk megjelölünk 100 ezer forintot szegénységi határnak. Aki keres 95 ezret, az spórol az egésszel havonta 15-20 ezret, aki meg mondjuk 102 keres, az meg nem...
Másrészt ez csak arra ösztönzi az embereket, hogy ne teperjenek azért, hogy gazdagabbak legyenek. Jó tudom, a jelenlegi állapotok sem ösztönzik arra a lakosságot, hogy többet és jobban dolgozzanak vagy éppen kezdjenek el vállalkozni a jobb élet reményében, de akkor már inkább ezeken az állapotokon kell változtatni, nem pedig ingyenessé tenni bizonyos dolgokat.
"Sok munkaképes ember ,1 percet nem dolgozott életében , csecsemő koruktól a koporsóig az állam tartja el őket.
És igen sok ilyen van.
Ezeknek semmiféle segélyt nem kellene adni."
Ez így ebben a formában nem igaz. Én dolgoztam 35 éves koromig. Csak akkor döbbentem rá, hogy utálok dolgozni.
"Az életben semmi sincs ingyen. Állambácsinak sincs pénz termőfája."
Tévedsz. Az életben minden ingyen van.
Magyarországon sokak szerint kétféle ember van.
Bruttó 202 ezer forintos jövedelemtől a gazdag, aki jól járt az egykulcsos adóval bruttó 201 999 forinttól lefelé pedig a szegények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!