Érvényben van -e még a vérszerződés? Ha nem, mi szolgáltatott jogalapot az alaptörvény megváltoztatására?
Ezek az alkotmányok és hasonló funkciót betöltő korábbi társaik má csak olyanok, hogy váltják egymást.
A vérszerződés így már vagy ezer éve érvénytelen, ha ragaszkodsz hozzá, hogy őskövületekre erőltetünk mai fogalmakat. Az új alkotmány legitimációját szerintem az adja, hogy címzettek ekként tekintenek rá. Meg elvileg kétharmaddal lehetett dosítani a régit, de sz a kerintem ez
Ezek az alkotmányok és hasonló funkciót betöltő korábbi társaik má csak olyanok, hogy váltják egymást.
A vérszerződés így már vagy ezer éve érvénytelen, ha ragaszkodsz hozzá, hogy őskövületekre erőltetünk mai fogalmakat. Az új alkotmány legitimációját szerintem az adja, hogy címzettek ekként tekintenek rá. Meg elvileg kétharmaddal lehetett módosítani a régit, de szerintem ez a gyengébb érv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!