Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Papot vernek agyon, vállalkozó...

Papot vernek agyon, vállalkozó lesz "öngyilkos" fejlövéssel majd magára gyújtja az autót. Miért hazudoznak a javuló közbiztonságról?

Figyelt kérdés
2013. szept. 11. 17:44
1 2 3
 11/22 tetro ***** válasza:
46%

18.01

na még egyszer. mennyivel több bűnesetet tapasztaltál meg a saját bőröd tavaly mint tíz vagy húsz éve?

2013. szept. 11. 18:03
 12/22 A kérdező kommentje:
A mi kertünkből is lopnak. A tettes ismeretlen. Sokkal több ilyen eset volt velünk is, mint régen. Este nem lehet már kimenni az utcára, mert kötözködnek, fenyegetőznek. Ilyen sem volt régen.
2013. szept. 11. 18:05
 13/22 tetro ***** válasza:
60%

18.05

azt írtad a saját bőrödön tapasztalod. mennyivel többet tapasztalsz mostanában mint tíz éve?

mert az hogy többről hallasz, az nem jelenti azt hogy több bűneset van.

az meg hogy a statisztikákkal csalnak... bizonyára próbálják őket "szépítgetni", de nagyban nem lehet őket megmásítani. pl gyilkosságokat hogyan tudna eltitkolni a rendőrség, amikor mind esetről azonnal tudósít a sajtó? az hogy te jobban hiszel a hatodik szomszédon át terjedő "statisztikának" mint a hivatalosnak, az csak a te hibád

2013. szept. 11. 18:09
 14/22 anonim ***** válasza:
63%

Na ismét, mert nagyon nem érted tetro kérdését. Veletek mennyivel több ilyen eset történt most, mint 10 ill. 20 évvel ezelőtt?

"Sokkal több ilyen eset volt velünk is, mint régen."

Tehát tudnál számszerűsíteni, hogy idén hányszor vertek/loptak meg és ez mennyivel több a 2003-s és 1993-s adatokhoz képest?

2013. szept. 11. 18:10
 15/22 tetro ***** válasza:
31%

18.10

én tudom nagyjából évre pontosan, hogy mikor vertek meg, mikor loptak meg. amikor gyerek voltam sokkal többször ért atrocitás. de mivel én nem akarom bebizonyítani, hogy a saját tapasztalatom releváns a bűnügyi statisztikák szempontjából, így talán nem is nekem kellene ezt bizonyítani. hiszen az állítás a kérdezőé, ami egyszerűen hamis, logikailag hibás teljesen.

[link]

2013. szept. 11. 18:14
 16/22 anonim ***** válasza:
52%

"és természetesen az elsőt, aki nem vagdalkozik azonnal, hanem logikus érvet hoz fel, már le is pontozta valaki... :D"

Ezen nincs mit csodálkozni, ha valaki ostobaságot ír.

2013. szept. 11. 18:34
 17/22 anonim ***** válasza:
6%

"na még egyszer. mennyivel több bűnesetet tapasztaltál meg a saját bőröd tavaly mint tíz vagy húsz éve?"

Én néggyel többet. Tíz vagy húsz éve ez a szám még évi egy volt. Most évi öt.

2013. szept. 11. 18:35
 18/22 tetro ***** válasza:
47%

18.35

téged évente öt bűncselekmény ér?

2013. szept. 11. 18:38
 19/22 anonim ***** válasza:
21%

ma 18:38

Miért kell, hogy minden bűncselekmény veled történjen meg? Vannak ismerőseink, rokonaink, barátaink. Ha tőlük anno nem hallottuk, hogy bűncselekmény áldozatai lettek, és most halljuk, hogy több alkalommal is, akkor nem hinném, hogy olyan szerencsétlen pancser mind, hogy pont vele történik az, ami senki mással.

2013. szept. 11. 18:55
 20/22 tetro ***** válasza:
64%

18.38

a kérdező azt írta hogy a saját bőrén tapasztalja... az hogy a rokonaidtól többet hallasz ilyenről az komolyan jelentheti azt is, hogy ez a közbeszéd tárgya lett. a kereskedelmi tévékben a bemutatott bűncselekmények száma tíz év alatt 120%-kal nőtt. ez azt jelenti, hogy a csapból is az erőszak folyik. de ha az RTL vagy TV2 híradóját nézed, azokban a kb három évvel ezelőtti váltás óta a műsoronkénti egy-két bűnesetet bemutató híradó helyett esti Kriminális lett.

szerintem a közhangulatért valójában inkább ez a felelős. hiszen az átlag embert jó ha évi egy bűneset érinti. a környezetében hall még egy tucatról mondjuk. ehhez képest fél tucat esetet minden este bemutatnak a híradókban. na szerintem a többség ezt érti az empirikus tapasztalat alatt... csak hát ez nem az. és nem is releváns.

2013. szept. 11. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!