Van olyan aki nem szereti a Fideszt, de rájuk szavaz jövőre, hogy ne jöjjenek vissza a balliberálisok?
Kedves nekem válaszoló 14-es hozzászóló!
Először is szeretném leszögezni, hogy soha nem voltam és valószínűleg nem is leszek komcsi. Ha megnézed a többi válaszom itt, azt fogod látni, hogy mindig a kis állam és a szabadságjogok maximális biztosítása mellett érveltem eddig is, ezután is.
Az a gond, hogy eléggé máshogyan látjuk a helyzetet, de megpróbálom azért "magyarázni a bizonyítványom". Szerintem az Alkotmánybíróság például az egyik legfontosabb szerv, mert az lesz a gátja a törvényhozásnak, az akadályozza meg, hogy akármit ne lehessen törvénybe foglalni. Az EU-ról is az a véleményem, hogy mi léptünk be, mi fogadtuk el a szabályait, de egyébként sem hiszem, hogy arról szólna az egész integráció, hogy Magyarországot tönkre tegyék. Hiszem, hogy a bírók a törvényekre alapozzák az ítéleteiket, s tudom, hogy nem is nagyon tehetnének másként, hiszen kétfokú fellebbezésre is lehetőséget ad a magyar jog.
Ezek mellett pedig úgy gondolom, hogy bár lehet, hogy Orbán Viktor és kormányának szándékai valóban jók, azonban túllépik azokat a határokat, amiket egy kormányzatnak nem lenne szabad. Egy kormányzat sok mindent kell, hogy képviseljen. Az adóst, a magyar bankokat, a magyar közszolgáltatókat, a fogyasztókat, de külpolitikailag mindenkit az országon belül stb.. Tehát nem jelentheti ki, hogy csak a szegények vagy hitelesek kormánya akar lenni, mert nem alapítvány mondjuk, hanem Magyarország hivatalos kormánya. Mikor rezsicsökkentésről vagy adósmentésről beszélünk, akkor viszont egyrészt nem képviseli a szolgáltatók érdekeit is, őket egyszerűen nem veszi számításba, másrészt megsérti a saját jogának azon szabályait, hogy magánszerződésekbe nem avatkozik bele illetve, hogy visszaható hatállyal nem rendez viszonyokat jogszabályban.
A mi kormányunk ezeket a szabályokat tudatosan és szándékosan lépi át, a korlátokat módszeresen építi le, pusztán a népszerűség hajhászásának jegyében, egy csoportnak kedvezve. Rezsicsökkentést a szegényeknek, hitelesmentést a hiteleseknek, egyházi nevelést a vallásosaknak stb..
Az utóbbi már azt is forszírozza, hogy elvételre kerül a szülőktől a saját gyermekük nevelésének joga.
Ezek azok a súlyos hibák, amik miatt azt állítom, hogy a Fidesz akkor is nagyon rossz lenne, ha eközben kolbászból lenne a kerítés mindenhol. Mert félreérti a feladatát. A kormány célja nem az emberek jólétének közvetlen biztosítása, hanem az igazságosság, a jogszerűség, az alkotmányosság fenntartása. Ha ez nincs meg, megette a fene az egész kormányzást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!