Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vannak a magyarok...

Miért vannak a magyarok (sokan) elvarázsolva EU témában?

2013. szept. 5. 16:10
1 2 3 4
 11/31 ConnectCare ***** válasza:
96%

De azt is érdemes megemlíteni, hogy az EU nem csak a pillanatnyi gazdasági előnyökről/hátrányokról szól.

Inkább szól arról, hogy egyesíti az európai országokat, megteremti a teljes átjárhatóságot köztük, lehetővé teszi minden polgárának a teljes területén belül a szabad munkavállalást, a szabad vállalkozást, biztosít bizonyos alapjogokat, amiket még a tagállamok sem korlátozhatnak, lehetőséget ad egységes fellépésre a többi országgal szemben stb..

Az, hogy megtehetem, hogy 10 000 Forintból megjárhatom Belgiumot és szabadon hozhatok egy üveg belga sört és egy doboz belga csokit, nekem tetszik. És ez csak egy nagyon "proli" előny, az igaziak abban vannak, hogy ugyanezzel a tízezer forinttal kirepülhetnék a saját boltomhoz is Belgiumba vagy szabadon dolgozhatok mondjuk Berlinben és a fizum hazahozhatom ide.

Szerintem az EU ilyen szempontból nem rossz, inkább nekünk kellene sokkal jobban tudni kihasználni az előnyeit.

2013. szept. 5. 17:06
 12/31 anonim ***** válasza:
13%

"69-es, megnézted ezt a mítoszt cáfoló videót ?"

Ha megnézte volna nem irkálna itt marhaságokat.

2013. szept. 5. 17:07
 13/31 anonim ***** válasza:
1%

"Szerintem az EU ilyen szempontból nem rossz, inkább nekünk kellene sokkal jobban tudni kihasználni az előnyeit."

Nincsenek előnyei. Az Eu kártékonyságát semmi sem képes felülmúlni.

2013. szept. 5. 17:09
 14/31 anonim ***** válasza:
78%

"Ha megnézte volna nem irkálna itt marhaságokat."

A költségvetési kiadásokat és befizetéseket a 2012. évi CCIV. Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló törvényből másoltam ki. Amiket leírtam azok tények és ezt még nagyfejedelmünk Orbán Viktor is elismerta ( [link] mivel elfogadta (gyengébbek kedvéért: igennel szavazott rá) a törvényjavaslatot.

2013. szept. 5. 17:19
 15/31 anonim ***** válasza:
13%
Nem vágom mit számít az, hogy Orbán mit ismer el. Át vagytok cseszve mint kaki a palánkon és ezen sajnos semmit sem változtat az, hogy Orbán mit mond.
2013. szept. 5. 17:34
 16/31 anonim ***** válasza:
83%
Éppen hogy ti vagytok átcseszve mivel elhisztek mindenféle You Tube videót és kétes cikkeket. A vitát a részemről befejeztem mivel tudom, hogy nekem van igazam, a költségvetés világosan, egyértelműen leír mindent.
2013. szept. 5. 17:45
 17/31 anonim ***** válasza:
17%

"Éppen hogy ti vagytok átcseszve mivel elhisztek mindenféle You Tube videót és kétes cikkeket. A vitát a részemről befejeztem mivel tudom, hogy nekem van igazam, a költségvetés világosan, egyértelműen leír mindent.

Ne viccelj már!

Hiszen már ott bukunk hogy a mi hozzájárulásunkat ami ha lehívjuk a 100% át a támogatásoknak akkor 50%, de erre esély sincs! Akkor sem költhetjük teljes egészében gazdaság fejlesztésre és a jelentős része még csak nem is marad hazánkban.

Nem lenne egyszerűbb ha nem kapnánk támogatásokat de teljes egészében a gazdaságunk versenyképességének növelésére költhetnénk úgy hogy minden Ft itthon maradna?

Ez a valódi kérdés.

Ahoz meg hogy szabadon utazgassunk meg munkát vállalhassunk nem értem hogy minek is az Eu?

Az csak egy megállapodás és semmi más.

Ahogy azt sem értem hogy mi a jó abban egy országnak ha eképp a tehetséges fiataljai elmennek mert a gazdaságot fejleszteni így nem lehet az az versenyképes fizetés nuku, az agyelszívás meg még tovább mélyíti a helyzetet.

Ki van ez találva és van aki eszi a pukkanós fánkot.

2013. szept. 5. 18:18
 18/31 anonim ***** válasza:
77%
Nem tudom, vajon számolt-e valaki azzal a TÉNNYEL, hogy Unió nélkül vannak vámok, stb. Mivel az országunk export-orientált és ennek iránya az EU, nem tehetjük meg, hogy nem vagyunk az Unió része. Senki, de senki nem venne tőlünk semmit, ha még rámenne a vám és egyéb extra terhek. A másik pedig az, hogy jelentős mezőgazdasági támogatást kapunk, e nélkül a hazai agrárium halott lenne. Érdemes ilyeneken is elgondolkodni és nem mindenféle önjelölt szobatudós véleményére adni...
2013. szept. 5. 18:33
 19/31 anonim ***** válasza:
15%

"A vitát a részemről befejeztem mivel tudom, hogy nekem van igazam"

Ohh hát hogyne. :))

2013. szept. 5. 19:25
 20/31 anonim ***** válasza:
12%

"Nem tudom, vajon számolt-e valaki azzal a TÉNNYEL, hogy Unió nélkül vannak vámok, stb."

Természetesen. Ennek két előnye is van, egyrészt bevételt hoz az országnak, másrészt távol tartja a külföldi silány terméket.

2013. szept. 5. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!